ΕΠΙΚΑΙΡΑ

O Εικαστικός Θεσμός Βόρειας Ελλάδας ”ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ” στην Καβάλα | 85 ζωγράφοι εκθέτουν το έργο τους…

Η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του εικαστικού θεσμού Βόρειας Ελλάδας ”ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ” άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας και για 5 ημέρες εώς τις 13 Οκτωβρίου.

Μία σημαντική προσπάθεια στήριξης 85 καλλιτεχνών με την σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας ΑΜΘ, μία έκθεση όπου δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να θαυμάσουν σημαντικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών μαζί με νεώτερα αποκτήματα νεώτερων καλλιτεχνών.

Αξίζει  να σημειωθεί ο εικαστικόςε θεσμός Βόρειας Ελλάδας ”ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ” τιμά φέτος τον κορυφαίο εν ζωή εικαστικό καλλιτέχνη Αλέκο Φασιανό εκθέτοντας σημαντικά του έργα μαζί με νεώτερα αποκτήματα και παλιότερα επιτεύγματα που ανήκουν στην συλλογή του εικαστικού θεσμού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση ταξίδεψε με απόλυτη επιτυχία πριν από ένα χρόνο και πριν το lockdown του κορωνοϊου στην Αλεξανδρούπολη, στο κτίριο της Νομαρχείας της πόλης με μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και στήριξη των θεσμών προς την συγκεκριμένη προσπάθεια.

΄Ηρθε λοιπόν η σειρά της Καβάλας σε μία προσπάθεια όπως τονίζει και ο δημιουργός του θεσμού κ. Σταύρος Δεληγιάννης το καβαλιώτικο κοινό να βρει ξανά τον βηματισμό του στον πολιτισμό μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

 

 

Αξίξει να σημειωθεί ότι ο κ.  Δεληγιάννης τονίζει στο enanews.gr την σπουδαιότητα του πολιτισμού και πόσο πραγματικά έλειψε από το κοινό παρόμοιες τέτοιες δράσεις. Ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει τον αγώνα του εικαστικού θεσμού ”ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ” να αγκαλιάσει νέους καλλιτέχνες να τους βοηθήσει να αναδείξουν το ταλέντο και την προσπάθειά τους αλλά και φυσικά  να  τους ”ενώσει” με την παλαιότερη γενιά καλλιτεχνών ,λέγοντας χαρακτηριστικά ”Είναι το χρέος μας για την νέα γενιά… Και θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, καθώς σε κάθε  ταξίδι του θεσμού ”ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ” ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα, γεμάτα πάθος, αγάπη και όνειρα. Όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί η νέα γενιά πρέπει να συνεχίζει να ονειρεύεται και εμείς να πιστεύουμε στα όνειρά της…”

 

 

Επόμενος σταθμός για την έκθεση ωστόσο θα είναι η Κομοτηνή και το Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η είσοδος είναι ελεύερη για το κοινό.

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | 17.00 – 22.00

ΕΙΣΟΔΟΣ | ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version