ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην τελετή αναχωρήσεως της Ελληνικής Δυνάμεως Σαουδικής Αραβίας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, στην 114 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αναχωρήσεως της Ελληνικής Δυνάμεως Σαουδικής Αραβίας.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ Νίκος  Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Υπαρχηγός του ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Δρ. Σαάντ Αλαμάν (Dr. Saad Alamman), o Πρέσβης του Κουβέιτ στην Αθήνα κ. Σαούντ Φαϊζάλ Σαούντ Αλ-Νταβεές (Saud Faisal Saud Al-Daweesh), ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Μπέργκερ (David Burger) ως εκπρόσωπος του Πρέσβη κ. Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey R. Pyatt), ο Ακόλουθος Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Αντισμήναρχος κ. Ρασίντ Αλαμπουντί (Rashed Alaboudi) και ο Αεροπορικός Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Αθήνα Σμήναρχος Κρίστοφερ Μπάρμπερ (Christopher Barber).

Σημειώνεται ότι στο Ριάντ, στις 20 Απριλίου, υπεγράφη η Συμφωνία Διευθετήσεως Καθεστώτος Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Βάσει αυτής της Συμφωνίας προβλέπεται η συγκρότηση της Ελληνικής Δυνάμεως Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλήμάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς “Patriot”. Σκοπός της αποστολής είναι η ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version