Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Νοσοκομείο Δράμας: Νέα προκήρυξη 19 θέσεων γιατρών

image_print

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις συνεχείς εξαγγελίες, τα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Δράμας παραμένουν δυσεπίλυτα. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Παθολογική Κλινική, η οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργεί υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με ελάχιστο προσωπικό και τεράστια επιβάρυνση για τους εναπομείναντες γιατρούς.

Η ελπίδα στρέφεται στη νέα προκήρυξη, την οποία προανήγγειλε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και η οποία προβλέπει 19 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη Δράμα.

Οι ειδικότητες της προκήρυξης

Οι θέσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν είναι:

  • 1 Παιδιατρικής (Επιμ. Α)

  • 1 Ακτινολογίας (Επιμ. Β)

  • 1 Μαιευτικής-Γυναικολογίας (Επιμ. Β)

  • 3 ΤΕΠ (Επιμ. Β)

  • 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Διευθυντής)

  • 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμ. Α)

  • 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμ. Β)

  • 2 ΜΕΘ (Επιμ. Β)

  • 2 Πνευμονολογίας (Επιμ. Β)

  • 1 Δερματολογίας (Επιμ. Β)

  • 1 ΩΡΛ (Επιμ. Β)

  • 1 Ορθοπαιδικής (Επιμ. Β)

  • 1 Χειρουργικής (Επιμ. Β)

  • 1 Παθολογικής Ογκολογίας (Επιμ. Β)

  • 1 Νευροχειρουργικής (Επιμ. Β)

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ταυτόχρονη προκήρυξη θέσεων που έχει γίνει ποτέ για το Νοσοκομείο της Δράμας, όπως υπογράμμισε και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυριαζίδης.

Το χρόνιο πρόβλημα της Παθολογικής Κλινικής

Η μοναδική Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου λειτουργεί εδώ και καιρό με μόνο μία διευθύντρια, καθώς οι παθολόγοι αποχώρησαν σταδιακά, ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας. Οι αλλεπάλληλες προκηρύξεις δεν κατάφεραν να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους, παρά τα οικονομικά και θεσμικά κίνητρα.

Η δημιουργία Β΄ Παθολογικής Κλινικής κρίθηκε απαραίτητη και ήδη εντάχθηκε στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να προσφέρει καλύτερες συνθήκες σε όσους γιατρούς ενδιαφερθούν.

Ογκολογικό Τμήμα και ανάγκη για Παθολόγο – Ογκολόγο

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος. Ο Ογκολόγος του Θεαγενείου, κ. Κασαράκης, που επισκέπτεται τη Δράμα κάθε εβδομάδα, έχει τονίσει την ανάγκη για μόνιμο Παθολόγο – Ογκολόγο, καθώς είναι βασική προϋπόθεση για να στελεχωθεί το τμήμα.

Το αίτημα έχει ήδη τεθεί επίσημα και από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, και αναμένεται πλέον η επίσημη προκήρυξη της θέσης.

Αντικίνητρο η απομόνωση της Δράμας

Παρά την ένταξη του Νοσοκομείου της Δράμας στις άγονες περιοχές τύπου Α΄, τη χορήγηση κινήτρων, μισθολογικών ενισχύσεων και την προσφορά 1.500 ευρώ μηνιαίας επιδότησης για διαμονή και σίτιση, η ανταπόκριση παραμένει πενιχρή. Κρίσιμο αντικίνητρο θεωρείται η κακή οδική σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό, η οποία αποθαρρύνει νέους γιατρούς που θέλουν πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη ή άλλες μεγάλες πόλεις.

Αναμονή για την προκήρυξη – Το μεγάλο στοίχημα

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Δράμας έχει χαρακτηριστεί οριακή, με τον κίνδυνο κατάρρευσης συγκεκριμένων κλινικών να παραμένει υπαρκτός. Η νέα προκήρυξη φέρνει ελπίδα και προσδοκία, αλλά το ερώτημα παραμένει: Θα υπάρξει ανταπόκριση;

Το στοίχημα είναι πλέον στα χέρια των υποψηφίων ιατρών – και της Πολιτείας, που πρέπει να αποδείξει στην πράξη πως η περιφερειακή υγειονομική κάλυψη αποτελεί προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Την Παρασκευή 3 Ιουλίου η Λευκή Νύχτα

Δράμα-συνέντευξη Τύπου για τη Λευκή Νύχτα της 3ης Ιουλίου
image_print

Η Δράμα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 3 Ιουλίου, έναν θεσμό που έχει ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, την τόνωση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη της πόλης ως ζωντανού εμπορικού και κοινωνικού κέντρου.

Με αφορμή τη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Μιχάλης Μουρβετίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας Γιώργος Κυρτσής, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Δράμας Ιωακείμ Κιόρτεβες και ο Αντιδήμαρχος ΑΤΟΑ Τάσος Γκαρόζης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναδείχθηκε ο χαρακτήρας της Λευκής Νύχτας ως μιας ανοιχτής γιορτής για κατοίκους και επισκέπτες, που συνδυάζει το παρατεταμένο ωράριο των καταστημάτων με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή του Δήμου Δράμας, ο οποίος συνδιοργανώνει τη δράση με χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα και τις συλλογικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης.

Ο Δήμαρχος Δράμας κάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν στη Λευκή Νύχτα, στηρίζοντας τον θεσμό με την παρουσία τους. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα και σε επισκέπτες από άλλες περιοχές να βρεθούν στη Δράμα, ενισχύοντας την τοπική αγορά και τη δυναμική της πόλης.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας και παραγωγικών φορέων, επισημαίνοντας ότι μέσα από συνέργειες μπορούν να υλοποιούνται δράσεις με ουσιαστικό και θετικό αποτύπωμα για την τοπική κοινωνία.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να επενδύει σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη Δράμα ως μια σύγχρονη, ζωντανή και φιλόξενη πόλη, με στόχο η Λευκή Νύχτα να καθιερωθεί ως ένας δυναμικός και σταθερός θεσμός για τα επόμενα χρόνια.

DNews Widget
Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Αιτήσεις έως 10 Ιουλίου για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δράμα-αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δράμας-2026
image_print

Συνεχίζεται έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δράμας, το οποίο θα λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Δράμας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο υλοποιείται χάρη στη διαχρονική και εθελοντική προσφορά των τοπικών ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα μαθητές και οικογένειες της περιοχής.

Για το θέμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ευχαριστώντας τους φορείς που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, Σοφία Τσακιρίδου, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Χρύσα Φακίρη, η οποία εκπροσώπησε και τους Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον έγκαιρο προγραμματισμό, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση, η σωστότερη κατανομή μαθητών και εκπαιδευτικών και η ουσιαστική στήριξη των παιδιών από την αρχή της σχολικής περιόδου 2026-2027.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, στο Διοικητήριο, γραφείο 130, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:30.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25213 51130.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα: Έρχεται η «Λευκή Νύχτα 2026» με 40 δράσεις

Δράμα-Λευκή Νύχτα 2026 από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας
image_print

Η Δράμα ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της για τη «Λευκή Νύχτα 2026», τη μεγάλη γιορτή της τοπικής αγοράς που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται μία μοναδική βραδιά γεμάτη ρυθμό, εκπλήξεις, μουσική, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, αλλά και προσφορές από τα καταστήματα της πόλης.

Με περισσότερες από 40 επίσημες παράλληλες δράσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου, η Δράμα θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο ανοιχτό live event, με στόχο να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και να δώσει ώθηση στην τοπική αγορά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει street sports με επιδείξεις από αθλητικούς συλλόγους, περιφερόμενα μουσικά shows, χορευτικά groups και μπάντες δρόμου που θα δίνουν τον παλμό σε κάθε γωνιά της πόλης.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική σκηνή. Παραδοσιακοί σύλλογοι της περιοχής θα ξεκινήσουν από διαφορετικά σημεία, θα διασχίσουν τους εμπορικούς δρόμους και θα ανταμώσουν στο κέντρο της εκδήλωσης, σε έναν μεγάλο κοινό χορό ανοιχτό για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πασαρέλα μόδας, live stages, DJs σε διάφορα σημεία της πόλης, εκθέσεις αυτοκινήτων, food trucks και ζωντανές παρουσιάσεις 3D printing.

Ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για τα παιδιά, με face painting, θέατρο σκιών, ζωγραφική στον δρόμο και καλλιτεχνικές κατασκευές, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.

Στον ρυθμό της διοργάνωσης συμμετέχει ενεργά και η αγορά της πόλης, με τα καταστήματα να ετοιμάζουν ιδιωτικές δράσεις, parties και εκπλήξεις έξω από τα μαγαζιά τους, μετατρέποντας τους εμπορικούς δρόμους σε ζωντανά street events.

Η «Λευκή Νύχτα 2026» πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση και την υποστήριξη του Δήμου Δράμας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Επιμελητηρίου Δράμας, που στηρίζουν την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την εξωστρέφεια της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας καλεί το κοινό να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη γιορτή της αγοράς και να ζήσει την πιο φωτεινή και ζωντανή νύχτα της χρονιάς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en