ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Ένας μαχητής που ξέρει να διεκδικεί

του Νίκου Χιδίρογλου

Μαζί με τον Νίκο Δένδια, αποτέλεσαν, λένε πολλοί, το καλύτερο δίδυμο υπουργού Εξωτερικών – υπουργού Εθνικής Άμυνας από το 1974 και μετά. Η αποδοχή τους από τους πολίτες αναδείχθηκε με το παραπάνω. Θριάμβευσαν και οι δύο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Καβάλα, όπου πολιτεύεται, έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς το 75% των ψηφοδελτίων της ΝΔ εκεί (περίπου 26.000 από τις 34.290) έφερε σταυρό προτίμησης για τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον ΥΕΘΑ της περιόδου 2019-2023 για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας εκτιμήθηκε απεριόριστα.

Η προμήθεια των νέων Rafale, οι τρεις φρεγάτες Belharra, η συμφωνία για τα F-35, η εξαιρετική συνεργασία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με το ΥΠΕΞ, η αποτελεσματικότητα του στρατού μας έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, η αναβάθμιση του λιμένος της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό, η αμερικανική βάση UAV (τύπου MQ-9 Reaper) στη Λάρισα, η άσκηση «Defender 21» και πολλά άλλα μέτρησαν στα μάτια των Ελλήνων.

Ήθελαν στιβαρή διακυβέρνηση και εξοπλισμούς από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα είδαν και τα δύο. Δίπλα στον πολίτη Ο κόσμος, μετά τα όσα υπέστη την αλήστου μνήμης περίοδο 2015-2019 και τις λογικές τύπου «θα το ρισκάρουμε» που επικράτησαν τότε, αναζητεί ικανούς ηγήτορες που θα τον εμπνεύσουν και θα τον κάνουν να αισθανθεί ασφάλεια. «Η δουλειά μας συνίσταται στο να εντείνουμε ακόμα την προσπάθεια για να αυξήσουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, στις 30 Μαρτίου 2023. Οι πολίτες δεν ξεχνούν επίσης εκείνους που τους συμπαραστέκονται, εκείνους που διατηρούν ανοικτά για τους πάντες τα πολιτικά γραφεία τους μετά την εκλογή τους. «Πήραμε νέες ιδέες, καταγράψαμε νέα αιτήματα, προετοιμαζόμαστε για νέες διεκδικήσεις, για μια πιο ισχυρή Καβάλα και μια ισχυρότερη Ελλάδα. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες. Στις 21 Μαΐου πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει σταθερότητα και εγγύηση ευημερίας.

Όπως εργάστηκα με ζήλο και χειροπιαστά αποτελέσματα τόσο για το νομό Καβάλας, όσο και για την πατρίδα, έτσι θα πράξω και τώρα. Σας ζητώ να είστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε μια Ελλάδα, η φωνή της οποίας εισακούγεται διεθνώς», είπε περατώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία δύο ημέρες πριν από την κάλπη της 21ης Μαΐου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι ψηφοφόροι της Καβάλας εκτίμησαν επίσης την προσπάθεια που καταβάλλεται για να έρθει στη Καβάλα και συγκεκριμένα στο (κάποτε στρατιωτικό και επί μακρόν ανενεργό) αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα η αμερικάνικη εταιρεία Erickson, που ειδικεύεται στην κατασκευή ελικοπτέρων. Το προαναφερόμενο αεροδρόμιο το χρησιμοποιεί από το 2022 εκπαιδεύοντας εκεί πιλότους η εταιρεία Egnatia Aviation. Επενδύσεις πραγματικές λοιπόν επί των ημερών της ΝΔ, και η Καβάλα είναι πολύ ευχαριστημένη και το δείχνει. Εξ ου και το 43,66% που έλαβαν εκεί οι «γαλάζιοι» στις 21 Μαΐου, έναντι μόλις 16,16% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αμυγδαλεώνα στις 13 Ιανουαρίου 2023, βλέπει την επιλογή που έκανε στο πρόσωπο του Νίκου Παναγιωτόπουλου το 2019 να δικαιώνεται.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατάφερε πολλά, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες. Η επίσκεψή του στις 4 Απριλίου 2023 στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας κατόπιν πρόσκλησης του ομόλογού του Χουλουσί Ακάρ ανέδειξε και τις διπλωματικές και επικοινωνιακές του ικανότητες. Όλα αυτά συνεκτιμώνται από το έθνος, θα συνεκτιμηθούν και από τον ιστορικό. Η ΝΔ είναι τυχερή καθώς έχει καταφέρει διαχρονικά να ελκύσει στις τάξεις της την αφρόκρεμα των πολιτικών της αστικής τάξης, διατηρώντας παράλληλα άρρηκτους τους δεσμούς της με τους ακρίτες και τους αγρότες. Το 40,79% των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τέσσερα χρόνια μετά τις νίκες της στις Ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές και εκλογές για τους ΟΤΑ του 2019, αποδεικνύει για άλλη μία φορά του λόγου το αληθές. «Ο κόσμος, μετά τα όσα υπέστη την αλήστου μνήμης περίοδο 2015-2019 και τις λογικές τύπου «θα το ρισκάρουμε» που επικράτησαν τότε, αναζητεί ικανούς ηγήτορες που θα τον εμπνεύσουν και θα τον κάνουν να αισθανθεί ασφάλεια.» Αγαπημένη Λίβερπουλ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί ως άθλημα μια σπουδαία απεικόνιση της ζωής. Ως φίλος της Λίβερπουλ, δε δίστασε να σχολιάσει επώνυμα το φθινόπωρο του 2022 τις εξελίξεις στην ομάδα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook! Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων, στην θεσσαλική πόλη. «Είναι πολύ θετικό ένας πολιτικός με κύρος και σημαντικό έργο για τη χώρα μας να είναι κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική ομιλία της κομματικής μας οργάνωσης.

Θα υποδεχτούμε τον κ. Παναγιωτόπουλο με χαρά στα Τρίκαλα και όλοι μαζί ΣΤΑΘΕΡΑ – ΤΟΛΜΗΡΑ –ΜΠΡΟΣΤΑ θα ψηφίσουμε για αυτοδύναμη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της οργάνωσης, Γιάννης Κουτσονάσιος.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Μανιφέστο

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version