Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

New York Times: Το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί κατά του Ιράν μέσα στις επόμενες 48 ώρες

Ανησυχία για την επόμενη μέρα  στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί η ασφάλεια στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, εν αναμονή της αντίδρασης του Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν τα ξημερώματα της Κυριακής και παρά την, φαινομενικά προς το παρόν, αποκλιμάκωση η κατάσταση μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Σύμφωνα με τους New York Times το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί κατά του Ιράν μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ωστόσο προειδοποίησε σήμερα ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι “πιο ισχυρή” σε περίπτωση που υπάρξει “απρόσεκτη συμπεριφορά” από το Ισραήλ, μετά την πρωτόγνωρη ιρανική επίθεση που έλαβε χώρα τη χθεσινή νύχτα.

Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Και τώρα το Ισραήλ ετοιμάζει αντίποινα…

Ο στρατιωτικός ρεπόρτερ του Ynet, Yossi Yehoshua, δημοσίευσε πληροφορίες ότι η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία του Ισραήλ ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί στο Ιράν.
Σύμφωνα με την αναφορά, ο Ισραηλινός Στρατός και η Μοσάντ έχουν εγκρίνει σχέδια για επίθεση στο Ιράν. Επιπλέον, τα σχέδια αυτά παρουσιάστηκαν στον διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα ενημερώθηκε για τα σχέδια επίθεσης κατά την επίσκεψή του.

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπάιντεν επανέλαβε μεν την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ωστόσο σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται αξιωματούχο της κυβέρνησης, έχει ήδη πει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Αμερική δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιθετική επιχείρηση κατά του Ιράν.

Ποια μορφή επομένως θα πάρει αυτή η ισραηλινή αντίδραση;

Σύμφωνα με τον αναλυτή του BBC, Frank Gardner, ο στρατός του Ισραήλ και το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο συζητούν ακριβώς αυτό. Στις 3:30 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πολέμου του Ισραήλ ως συνέχεια των προηγούμενων συσκέψεων.

Οι πιο πιθανοί στόχοι θα είναι οι ιρανικές βάσεις που εκτόξευσαν αυτούς τους πυραύλους, αναφέρει το BBC.

Αλλά το Ισραήλ θα μπορούσε κάλλιστα να αποφασίσει να προχωρήσει παραπέρα και να πλήξει μεγάλες ιρανικές στρατιωτικές βάσεις και κέντρα εκπαίδευσης του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε όλη τη χώρα, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες καθώς και υλικές ζημιές.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 1:30 το Ιράν ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως η επίθεση ολοκληρώθηκε ενώ ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει καμία απώλεια και ο IDF συνεχίζει την απόκρουση των επιθέσεων της Τεχεράνης.

«Διεξήχθη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη νόμιμη άμυνα, η στρατιωτική δράση του Ιράν, ως απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από το οποίο οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του Ιράν μετά την επίθεση που πραγματιποίησε.

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Κυριωών Δράμας βοηθάει και φέτος το Πάσχα οικογένειες που έχουν ανάγκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση Κυριών Δράμας, προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη σε άπορες οικογένειες προσέφεροντας τους τρόφιμα και εδέσματα για το Πασχλινό του τραπέζι, μια ενέργεια που κάνουν αρκετά χρόνια.

Εκτος απο την συγκεκριμένη όμως βοήθεια, η ένωση Κυριών Δράμας, δεν σταματά εκεί καθώς προσπαθεί καθημερίνα και μέσα απο προγράμματα να βοηθάει γυναίκες, παιδιά και γενικότερα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακή κινητοποίηση και πορεια στην Ξάνθη με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία

Στην καθιερωμένη απεργιακή κιμνητοποιήση και πορεία τους προώρησαν το πρωί της Τεάρτης 1 Μαϊου, τα σωματεία της Ξάνθης με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.

Τα σωματεία, συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης αλλα και στην κεντρική πλατεία μιλώντας για τα εργατικά τους δικαιώματα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κατάθεση στεφάνων η Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα

Το πρωί της Μ. Τετάρτης 1 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εργατική κινητοποίηση  για την Πρωτομαγεία από πολλά σωματεία της πόλης, ενω ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημοτικού Κήπου της Καβάλας

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en