ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέο «τρενάκι» ετοιμάζεται να αγοράσει ο Δήμος Καβάλας

Επιβεβαιώνονται ανεπίσημα οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Καβάλας το προσεχές διάστημα θα ετοιμαστεί για την αγορά ενός νέου οχήματος τύπου «τρενάκι». Το υφιστάμενο που εξυπηρετεί από χρόνια τη συνοικία της Παναγίας θεωρείται «κουρασμένο», με σύντομη ημερομηνία απόσυρσης. Προέρχεται από επιδιόρθωση σημαντικής βλάβης κι οι τεχνικοί εκτιμούν ότι κι η επόμενη δεν θα αργήσει.

Η διοίκηση του Δήμου γνωρίζει ότι θα πρέπει να το αντικαταστήσει (με διαγωνισμό) και κατά κάποιο τρόπο προετοιμάζεται από τώρα. Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα διατεθεί είναι μεγάλο. Πέραν των 150.000 ευρώ!

Υπάρχουν ιδέες να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των κατοίκων της Παναγίας στη συνοικία τους αλλά για τους τουρίστες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει εισιτήριο. Το τρενάκι αγοράστηκε πρώτη φορά την εποχή που Δήμαρχος Καβάλας ήταν ο Στάθης Εριφυλλίδης. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει συχνές βλάβες, βγαίνει εκτός δρομολογίων κτλ. Κάποιες μάλιστα φορές μέχρι να διορθωθεί η βλάβη είχε αντικατασταθεί από άλλο όχημα του δήμου (τύπου μικρού λεωφορείου). (Φωτογραφία από την πρώτη παρουσίαση του οχήματος το 2001).

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version