Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέο μέλος της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ η Δέσποινα Σταυρίδου από την Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως νέο μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκε η Δέσποινα Σταυρίδου εκπροσωπώντας τους νέους της Καβάλας.

Η Δέσποινα Σταυρίδου είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε ότι, μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως η Καβάλα -από την πρώτη κιόλας μέρα- έγινε η δική της πόλη! Και αυτό, κατά μεγάλο μέρος, οφείλεται στη ζεστασιά των ανθρώπων της.
Σε δήλωση της ανέφερε ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι με αγκάλιασαν και με αποδέχτηκαν στην δική τους κοινωνία είναι άνθρωποι γνήσιοι, ευγενικοί και αγνοί . Για το λόγο αυτό, θα ήθελα με την σειρά μου και εγώ να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Έναν-έναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Και φυσικά να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους νέους της Καβάλας μας, καθώς η έμπρακτη στήριξή τους μου έδωσε την χαρά και την τιμή να εκλεγώ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.»

Σε ερώτηση όσο αν αφορά το όραμά της για το μέλλον της Καβάλας απάντησε : «Το γεγονός της εκλογής μου ασφαλώς και δεν αποτελεί μόνο μια προσωπική νίκη. Είναι μια περίτρανη νίκη όλων των νέων της Καβάλας τους οποίους θα εκπροσωπώ με περηφάνια!

Λόγω της φύσης των σπουδών μου έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ιστορία. Για μένα η Ιστορία οφείλει να αποτελεί δομικό πυλώνα στην εκπαίδευσή μας και απαραίτητο συστατικό για την ορθή γνώση της ταυτότητάς μας. Εντρυφώντας σε αυτήν συνειδητοποίησα ένα σημαντικό στοιχείο: ότι το ομαδικό πνεύμα και η ενεργή στάση σε θέματα που αφορούν τον εκάστοτε τόπο είναι η γρηγορότερη οδός στην επίλυση των προβλημάτων του.
Το όραμα μου λοιπόν για τους νέους της περιοχής μας είναι η δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης. Όλοι μαζί θα φέρουμε ένα καλύτερο αύριο στον τόπο, όλοι μαζί θα φτιάξουμε ξανά όσα έχουν χαλάσει, ο καθένας βάζοντας το δικό του λιθαράκι. Δικό μας στοίχημα είναι να πούμε την ιστορία σωστά από εδώ και πέρα.

Είναι πλέον καιρός να αποδείξουμε, ειδικά εμείς οι νέοι, ότι η πολιτική δεν είναι έννοια ξένη με την κοινωνία μας, αλλά ταυτόσημη. Δεν είναι μία έννοια παλιομοδίτική και παρωχημένη. Πολιτική δεν είναι μόνο το ρουσφέτι. Πολιτική είναι η ίδια η καθημερινότητά μας. Για αυτό δική μας αγωνία είναι να μπορέσουμε να μιλήσουμε τη δική μας γλώσσα. Και αυτή η γλώσσα είναι πιο άμεση, πιο ανθρώπινη, πιο κατανοητή.»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κούρδοι Πρόσφυγες από Καβάλα | Να μην “χυθεί” άλλο αίμα στην Συρία

Δημοσιεύτηκε

στις

Για την ιστορία της προσφυγιάς τους και τον πόλεμο στο Άφριν αλλά και για την κατάσταση στην Βορειοανατολική Συρία μίλησαν αποκλειστικά στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel δύο Κούρδοι πρόσφυγες.

Δείτε το ρεπορτάζ 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη και την Μαρία Παπάζογλου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Energean | Δίνει έμφαση σε φυσικό αέριο και Μεσόγειο και πουλά τις δραστηριότητες της Edison E&P στη Βόρειο Θάλασσα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη συμφωνία πώλησης δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, αρκετές εκ των οποίων αποτελούν παλαιές πλατφόρμες με παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Energean στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (non-core assets) στο πλαίσιο της στρατηγικής της Energean, περιέρχονται στην κατοχή της μετά την πρόσφατη συμφωνία για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison E&P, ενώ νέος αγοραστής είναι η εταιρεία Neptune, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που μεταβιβάζονται είναι τα υπό ανάπτυξη projects Nova (15%) και Dvalin (10%) στη Νορβηγία, ενώ το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει τα πεδία Scott (10.5%), Telford (15.7%), Tors (68%) και Wenlock (80%) που βρίσκονται στην παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και τις συμμετοχές στο Markham (3.1%), στην ανακάλυψη στο Glengorm (25%) καθώς και στην άδεια Isabella (10%), όπου αναμένεται η πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στις επόμενες εβδομάδες.

Μαθιός Ρήγας: «Η Energean ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο»
Όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας: «Η απόκτηση της Edison E&P εδραίωσε την Energean ως την ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, με ένα χαρτοφυλάκιο στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου η εταιρεία είναι Operator, με έμφαση στο φυσικό αέριο και με μία ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα που μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία στην ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Με την ανακοίνωση της εξαγοράς, είχαμε δεσμευθεί στους μετόχους μας ότι θα επιδιώκαμε να διαθέσουμε δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν με τη στρατηγική μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι προχωρούμε σήμερα σε αυτήν την ανακοίνωση, η οποία αποδεικνύει την δέσμευσή μας και την ικανότητά μας να υλοποιούμε τους στόχους μας. Η Neptune είναι μία εταιρεία που ηγείται στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Νορβηγία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε πεπεισμένο ότι, υπό τη νέα ιδιοκτησία, οι ομάδες της Edison E&P στις δύο χώρες θα επωφεληθούν λόγω της στρατηγικής που η Neptune ακολουθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Energean έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Edison E&P έναντι 750 εκατ. δολαρίων. Το τίμημα της πώλησης των δραστηριοτήτων της Βόρειας Θάλασσας είναι 250 εκατ. δολάρια συν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στην Energean υπό προϋποθέσεις. Η συμφωνία τελεί υπό τον όρο της λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων της συμφωνίας εξαγοράς της Edison E&P από την Energean.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύσκεψη για την τοπική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποίηθηκε η σύσκεψη για την τοπική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου η δημοτική αρχή μαζί με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πασχαλίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή. Θέματα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση των φορέων από τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη όπως η κατασκευή νέας προβλήτας εκτός του οικισμού της Κεραμωτής για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος λιμανιού που θα μπορούσε όπως τόνισε ο Δήμαρχος να γίνει μία μαρίνα με πλωτές εξέδρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Κασσιανής | Στο νοσοκομείο 38χρονος ένοικος

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Κασσιανής στην περιοχή του Άγίου Ιωάννη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας 38χρονος που κατά πληροφορίες ήταν μέσα στο διαμέρισμα την ώρα του περιστατικού.

Ο 38χρονος που έμενε μόνος του τραυματίστηκε στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να δήλωσε στους πυροσβέστες ότι η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο κερί.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ