ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Νέο «κύμα» αποπειρών τηλεφωνικής απάτης | Οι δράστες “χτύπησαν” στην Ορεστιάδα

Στο στόχαστρο των απατεώνων που χρησιμοποιούν το τέχνασμα με τα σοβαρά τροχαία για να αρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, βρέθηκε και η Ορεστιάδα.

Πολλά, και σε διαφορετικά σπίτια ήταν τα τηλεφωνήματα της σπείρας που έκανε λόγο για σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή αγαπημένων τους προσώπων (παιδιά και ανίψια) και την ανάγκη καταβολής χρημάτων, είτε για δύσκολη επέμβαση, είτε για να απαλλαγούν από μπλεξίματα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με οι πληροφορίες οι απατεώνες τηλεφώνησαν εχθές απογευματινές ώρες αλλά όπως φαίνεται έπεσαν σε ενημερωμένους πολίτες και τα σενάριά τους δεν έπεισαν τα υποψήφια θύματα.

Από πέρυσι μέχρι σήμερα, έχει συλληφθεί πλήθος δραστών και έχει σχηματιστεί μεγάλος αριθμός δικογραφιών για τέτοιου είδους υποθέσεις εξαπάτησης.

Οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται πάντα στις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, δημιούργησαν βίντεο στο οποίο δείχνουν πως λειτουργούν οι τηλεφωνικές απάτες και πως να προστατευτείτε.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

 

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version