Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες παρατάσεις για το Κτηματολόγιο

Διπλή παράταση, η οποία θα αφορά στην προθεσµία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων στο Κτηµατολόγιο σε τρεις περιοχές, την Αρχαία Κόρινθο, το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους, αλλά και στην προθεσµία υποβολής αντίρρησης κατά του περιεχοµένου του δασικού χάρτη, στις περιοχές στις οποίες οι αναρτήσεις έγιναν τον περασµένο Οκτώβριο, αναµένεται να ανακοινωθεί σήµερα. 

Συγκεκριµένα, µε τροπολογία που αναµένεται να καταθέσει στη Βουλή -ακόµα και εντός της ηµέρας- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάµελλος, θα δοθεί παράταση έως τα τέλη Ιουνίου στην προθεσµία υποβολής αντιρρήσεων σε περιοχές στις οποίες η σχετική προθεσµία έληγε στις 29 Μαρτίου.

Σε αυτές περιλαµβάνονται και οι πληγείσες από τις πυρκαγιές του περασµένου καλοκαιριού περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά, οι περιοχές στις οποίες είχε γίνει η ανάρτηση τον Οκτώβριο του 2018 είναι:

  • Ανατολική Αττική: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερµίου, Ζωγράφου, Βύρωνος, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αµαρουσίου, Μελισσίων, Φιλοθέης.
  • Δυτική Αττική: Στον προκαποδιστριακό ΟΤΑ Μεγαρέων.
  • Δράµα: Σύνολο περιοχής αρµοδιότητας Δ/νσης Δασών, εκτός των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράµας, Καλαµπακίου, Κεφαλαρίου, Αγίου Αθανασίου, Καλαµώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι έχουν ήδη αναρτηθεί.
  • Κυκλάδες: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αδάµαντος (νήσος Μήλος), Ανάφης (νήσος Ανάφη), Ανω Μεράς (νήσος Μύκονος), Βόθωνος, Βουρβούλου, Εξω Γωνιάς, Ηµεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Οίας (νήσου Θήρας), Σικίνου (νήσος Σίκινος), Ανω Μεριάς, Φολεγάνδρου (νήσος Φολέγανδρος).
  • Κοζάνης: Χορτολιβαδικές εκτάσεις προκαποδιστριακού ΟΤΑ Κοζάνης.

Υπενθυµίζεται ότι η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες γίνεται εµπρόθεσµα και µόνο ηλεκτρονικά µέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κτηµατολογίου (www.ktimatogio.gr). Για την υποβολή αντίρρησης αρκεί ένα έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει το έννοµο συµφέρον του ενδιαφερόµενου και µπορεί να είναι είτε τίτλος, όπως ένα συµβόλαιο, είτε το Ε9.

?στόσο, για την τεκµηρίωση µιας αντίρρησης και προκειµένου να µην απορριφθεί από τις επιτροπές, ενδεχοµένως θα απαιτηθούν και άλλα έγγραφα κατά περίπτωση, όπως η βεβαίωση οικοδοµικής άδειας σε ισχύ, τοπογραφικό διάγραµµα, βεβαίωση της Πολεοδοµίας εάν κάτι εµφανίζεται ως εκτός σχεδίου ενώ είναι ενταγµένο στο σχέδιο κ.λπ. Στις περιοχές στις οποίες δεν κατατίθενται αντιρρήσεις επί του αναρτηµένου δασικού χάρτη, οι δασικοί χάρτες κυρώνονται οριστικά 45 ηµέρες µετά τη λήξη της σχετικής προθεσµίας, ενώ στις υπόλοιπες η κύρωση γίνεται µετά την εξέταση των αντιρρήσεων.

Συνήθως η µερική κύρωση αφορά ποσοστό περίπου 90% του συνόλου, καθώς σε αντίρρηση βρίσκεται το 10% κατά µέσο όρο. Ωστόσο σε ορισµένες περιοχές, όπως η Πάτµος, τα πράγµατα είναι διαφορετικά, καθώς έως σήµερα περίπου το 30% του νησιού βρίσκεται σε αντίρρηση. Κτηµατολόγιο δεύτερη και τελευταία προθεσµία για να δηλώσουν τα ακίνητά τους δίνεται στους ιδιοκτήτες τριών περιοχών, καθώς σήµερα αναµένεται να ανακοινωθεί από την Ελληνικό Κτηµατολόγιο ΑΕ η νέα παράταση διάρκειας 45 ηµερών για τους κατοίκους εσωτερικού µε περιουσία στην Αρχαία Κόρινθο, στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν περιθώριο δήλωσης έως τις 13 Μαΐου, καθώς η αρχική προθεσµία, που έληξε τον Φεβρουάριο και είχε ήδη παραταθεί µία φορά έως τις 29 Μαρτίου, επεκτείνεται εκ νέου. Συγκεκριµένα, η παράταση αφορά ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών δήµων/κοινοτήτων: α) Αρχαίας Κορίνθου, Εξαµιλίων και Ξυλοκέριζας του καλλικρατικού δήµου Κορινθίων και β) Αγίων Θεοδώρων, Ισθµίας και Λουτρακίου Περαχώρας του καλλικρατικού δήµου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση περιουσίας στο Γραφείο Κτηµατογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο ή ηλεκτρονικά, µέσω της ιστοσελίδας www. ktimatologio.gr.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στην Άλγεβρα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en