Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Δημοκρατία: Τα κέρδη και οι πληγές που άφησε πίσω της η πρόταση δυσπιστίας

Στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας η Νέα Δημοκρατία ανασυντάσσεται και ετοιμάζεται για την μάχη των ευρωεκλογών

Πληγές αλλά και κέρδη μετράει το Μαξίμου μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας και την καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα των οικονομικών ανακοινώσεων. Επιμένοντας στο αφήγημα της «πολιτικής σταθερότητας», η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόνο αλώβητη δεν βγήκε από την κοινοβουλευτική συζήτηση.

Ενόψει των ευρωεκλογών, το κυβερνών κόμμα είχε αποφασίσει ότι κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας θα είναι η πολιτική σταθερότητα, προκειμένου να επιτευχθεί καταρχήν η κομματική συσπείρωση και εν συνεχεία η συσπείρωση των ψηφοφόρων, στους οποίους τα γαλάζια στελέχη ανέλυαν πώς η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που είναι ικανό να την εγγυηθεί.

Σκληρές αλήθειες, διλήμματα και αναπάντητα ερωτήματα

Τα οφέλη που αναζητούσε η κυβέρνηση δεν φάνηκαν να έρχονται ωστόσο, καθώς από τη μία το εκλογικό σώμα μπορεί να αρχίσει να ακούει τα… γαλάζια διλήμματα, από την άλλη όμως οι δημοσκοπήσεις έχουν ήδη μιλήσει και δείχνουν δυσαρέσκεια των πολιτών από την ΝΔ, την οποία πρέπει τώρα μέσα στο επόμενο διάστημα να γυρίσει υπέρ της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία, δίνοντας ραντεβού σε όλη τη χώρα το επόμενο διάστημα από το Μοσχάτο που βρέθηκε το μεσημέρι τυ Σαββάτου.

Η αντιπολίτευση, με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα τόνισε την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης, όπως πολλοί υποστηρίζουν, ωστόσο προσέφερε στην κυβερνητική παράταξη τις ιδανικές συνθηκες προκειμένου να επαναφέρει τη μέθοδο της σύγκρισης με τους αντιπάλους της, μέθοδο που της έδωσε τη νίκη και το 2019 αλλά και το 2023, ενώ στην Ολομέλεια της έδωσε τη δυνατότητα να «μειώσει» τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν έχει πολιτικό αντίπαλο.

Με λίγα λόγια η Πειραιώς κατάφερε να γυρίσει υπέρ της την κατηγορία που της απέδωσε η αντιπολίτευση και να στείλει έτσι το μήνυμα οτι «παίζει μόνη της» στο πολιτικό γήπεδο δύο σχεδόν μήνες πριν τις ευρωεκλογές. Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο πήρε το λόγο από το βήμα της Βουλής, υπερασπιζόμενο την κυβερνητική διαχείριση της τραγωδίας του Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη αλλά και να εκθειάσουν το έργο της Νέας Δημοκρατίας σε οικονομία, εξωτερική πολιτική και άλλους τομείς στα τέσσερα και πλέον χρόνια διακυβέρνησής της, ενώ υπήρξε προσπάθεια επαναφοράς του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου το οποίο και χάρισε στη ΝΔ την επιστροφή στην εξουσία.

Η αξιοπιστία των Νεοδημοκρατών ήταν σαφώς πληγωμένη το τριήμερο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, ενώ διαφημίστηκαν από κομματικές πηγές ως αποδείξεις διαχειριστικής επάρκειας και σεβασμου στους θεσμούς, όπως λέει η εφημερίδα Τα Νέα. Βέβαια το κυβερνητικό προφίλ υπέστη και πλήγματα, αφού σύμφωνα με την αντιπολίτευση δεν ανέκτησε την αξιοπιστία της, καθώς δεν έδωσε απαντήσεις στα τρία βασικά ερωτήματα.

  • Ποιος πείραξε τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών του σταθμάρχη
  • Για ποιο λόγο
  • Ποιος είχε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία

Παράλληλα το θερμό χειροκρότημα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή έδωσε λαβή για καινούργια σχόλια περί συγκάλυψης της υπόθεσης, με το μεγαλύτερο πλήγμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα να είναι οι παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου καθώς συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση με γνωστό εκδότη, στέλνοντας το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Βέβαια το βασικό ερώτημα είναι τι ακριβώς θα μετρήσει περισσότερο στην κρίση των πολιτών όταν βρεθούν πίσω από τα παραβάν στις 9 Ιουνίου 2024.

Η επόμενη ημέρα στο δρόμο για τις ευρωεκλογές

Η επόμενη μέρα πάντως βρήκε την κυβέρνηση σε ένα υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρότι δεν αναφέρθηκε κανένας στο ζήτημα των ημερών, τις παραιτήσεις δηλαδή των δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σε μία προσπάθεια για στροφή στην ανάδειξη των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και σε ένα σαφώς πιο φιλο-λαϊκό προφίλ που ακούει τις ανάγκες των πολιτών και τις ικανοποιεί.

Παράλληλα το κενό που έχει δημιουργηθεί από την έξοδο του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου φέρεται να καλύπτεται μέσω εσωτερικών ανακατατάξεων και όχι ανασχηματισμού, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι θα αυξηθούν τα καθήκοντα του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, με την τελική απόφαση να είναι φυσικά στα χέρια του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού αναπτέρωσε το ηθικό των υπουργών του, δηλώνοντας ότι «οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας και να διαπιστώσουν την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκείνων που ενώ επικαλούνται τον δίκαιο πόνο των συγγενών την ίδια ώρα ουσιαστικά μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα κατά της κυβέρνησης».

Βαδίζοντας προς τις ευρωεκλογές το κλίμα αναμένεται να παραμείνει τεταμένο, ενώ η ΝΔ έχει να προσπαθήσει να κρατήσει το γάντι και στους δρόμους, όταν οι υποψήφιοί της βρεθούν κοντά στους πολίτες ζητώντας την ψήφο τους τον Ιούνιο.

 

ΠΗΓΗ | newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδέσποτα: Όποιος τα πετάει στον δρόμο ή τα σκοτώνει, εντοπίζεται πλέον από το DNA

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση θανάτωσης δύο νεογέννητων κουταβιών που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή των Μεγάρων. Για πρώτη φορά τα ζώα ταυτοποιήθηκαν με τη μητέρα τους και κατά συνέπεια με τον κηδεμόνα της, μέσω DNA. Η διαδικασία έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δείγματα του βιολογικού υλικού ελέγχθηκαν και η ταυτοποίηση έγινε στο εργαστήριο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το πόρισμα αναμένεται να ενταχθεί στη δικογραφία που σχηματίζει το Αστυνομικό Τμήμα των Μεγάρων και να υποβληθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η εγκατάλειψη και θανάτωση ζώων αποτελεί κακούργημα και επισύρει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα. Η περίπτωση της υπόθεσης των Μεγάρων ενεργοποιεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα ταυτοποίησης ζώων με τους γεννήτορές τους και οδηγεί ενώπιον των (ποινικών) ευθυνών τους τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι ενώ έχουν επιλέξει να μη στειρώσουν τα ζώα τους ξεφορτώνονται χωρίς δεύτερη σκέψη τα νεογέννητα.

Ολα ξεκίνησαν όταν προ ημερών βρέθηκαν σε ένα κουτί σε κάδο απορριμμάτων στα Μέγαρα δύο κουταβάκια που δεν είχαν καν ανοίξει τα μάτια τους, το οποίο σημαίνει ότι αυτός που τα πέταξε εκεί δεν τους είχε δώσει την παραμικρή ευκαιρία να επιβιώσουν. Τα δύο κουταβάκια παραδόθηκαν σε ανθρώπους της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός», που προσπάθησαν να τα κρατήσουν στη ζωή χωρίς να τα καταφέρουν. Παράλληλα, άρχισαν να αναζητούν τον άνθρωπο που είχε πετάξει τα σκυλάκια. Οι υποψίες έπεσαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Εγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα των Μεγάρων και, όπως λένε άνθρωποι που πήραν μέρος στην επιχείρηση που ακολούθησε, η κινητοποίησή τους ήταν υποδειγματική.

dna_skylia

Ψευδείς ισχυρισμοί

Με δεδομένες τις υποψίες σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου, δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα να ληφθεί δείγμα DNA από τα ζώα που είχε στο κτήμα του αυτός ο άνθρωπος. Με την εποπτεία του επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας Ζώων του Αρχηγείου της Αστυνομίας Θεόδωρου Καμπούρη και του διοικητή του Τμήματος Μεγάρων Δημήτρη Βανάκα, δύο αστυνομικοί μαζί με εθελοντές και τον κτηνίατρο που είχε οριστεί από τον εισαγγελέα μετέβησαν στο κτήμα. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κτηνίατρος που συνεργάζεται με τον τοπικό δήμο είχε αρνηθεί να κάνει εκείνος τη λήψη των δειγμάτων.

Ο αστυνομικός και διασώστης ζώων της οργάνωσης Zero Stray Academy Αλέξης Μαντζώρος έστησε την παγίδα ώστε να μπορέσουν να πάρουν δείγμα αίματος από τις σκυλίτσες που βρίσκονταν στον χώρο. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστηρίξει ότι η σκυλίτσα που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν η μητέρα των δύο κουταβιών δεν ήταν δική του, αλλά μπαινόβγαινε στο κτήμα του γιατί έβρισκε τροφή. Ο ισχυρισμός του, όμως, αποδείχθηκε ψευδής, αφού το ζώο ήταν τσιπαρισμένο και καταγεγραμμένο, με την ταυτότητά του να οδηγεί σε εκείνον.

Στη διάρκεια της επιχείρησης για τη λήψη αίματος, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ο ιδιοκτήτης του κτήματος και ο γιος του, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης των σκύλων που άφησε στη συνέχεια στο κτήμα του πατέρα του, άφησαν ελεύθερο ένα αστείρωτο αρσενικό, που ήταν ιδιαίτερα επιθετικό. Το ζώο επιτέθηκε σε αστυνομικό και στον κτηνίατρο δαγκώνοντάς τους. Χάρη, όμως, στον διασώστη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τα σκυλιά στο κτήμα του υπόπτου παραδόθηκαν στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), και ειδικότερα στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ), μαζί με δείγματα βιολογικού υλικού των δύο νεκρών κουταβιών. Ο έλεγχος και ο επανέλεγχος που ακολούθησε απέδειξαν χωρίς αμφιβολία ότι μητέρα των δύο κουταβιών που πετάχτηκαν στον κάδο ήταν μία από τις σκυλίτσες στο συγκεκριμένο κτήμα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, καθαρογραμμένο, το πόρισμα του ΕΦΑΓΥΖΣ αναμένεται να περιληφθεί στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλον Μασκ: «Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση» – Καμπανάκι για την υπογεννητικότητα

Με μία ανάρτηση από αυτές που δεν συνηθίζει, ο δισεκατομυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα σε μία σειρά χωρών όπως η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πληθυσμιακή κατάρρευση.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του, ο Έλον Μασκ γράφει πως «η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων».

Με μία ανάρτηση από αυτές που δεν συνηθίζει, ο δισεκατομυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα σε μία σειρά χωρών όπως η Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πληθυσμιακή κατάρρευση.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικός ο απολογισμός της Έκθεσης “Μοναδικές Γεύσεις απο την Αν.Μακεδονία και Θράκη”

Θετικός είναι ο απολογισμός για την δεύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών “Μοναδικές Γεύσεις απο την Αν.Μακεδονία και Θράκη” που άνοιξε τις πόρτες της την Τετάρτη 10 Απριλίου στην Αθήνα.

Με την λήξη της όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας ,η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη με τους εκθέτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους.

Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι η έκθεση έχει γίνει θεσμός  και δίνει ραντεβού για το 2025.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en