Ομόφωνα εγκρίθηκε η συγκρότηση του μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού (238 μέλη) το οποίο αποτυπώνει τον πανελλαδικό οργανωτικό ιστό της Νέας Αριστεράς, την εκπροσώπηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των νέων κινημάτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και των δυναμικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Το 1/3 του οργάνου αποτελείται από νέα στελέχη και πρόσωπα που συντάχθηκαν με το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, τα 2/3 στελέχη που κατείχαν θέσεις ευθύνης (Κ.Ε., πρώην και νυν βουλευτές) ενώ υπάρχει ίση αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών (50-50).

Επίσης, εγκρίθηκαν η Ιδρυτική Διακήρυξη, η Πολιτική Απόφαση και ένα συνοπτικό κείμενο Αρχών με τίτλο “Τί είναι και τι θέλει η Νέα Αριστερά”.

Χαρίτσης: «Η ιστορία δεν τελειωσε, η πολιτική δεν ξόφλησε, όλα τώρα αρχίζουν»

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκλεισε με μία σύντομη ομιλία την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς την Κυριακή στο ΣΕΦ βάζοντας θετικό πρόσημο στις εργασίες της.

«Θέλω να ξεκινήσω με ενα μεγάλο ευχαριστώ. Στους συντρόφους που υπερέβησαν εαυτούς για να γίνει πράξη η συνδιάσκεψη μας. Με πολύ εθελοντική δουλειά και αυταπάρνηση. Αυτό είναι η πολιτική που θελουμε. Πολιτική της αυτενέργειας, της δράσης και της πράξης! Και τα καταφέραμε.

Στο κλείσιμο της Συνδιάσκεψης μας μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε το στοίχημα. Το στοίχημα της συμμετοχής, το στοίχημα της συντροφικότητας, το στοίχημα της πολιτικής» τόνισε αρχικά για να συνεχίσει.

«Καταφέραμε να ζήσουμε τρεις μέρες σε μια γεμάτη αίθουσα, με χαμογελαστά πρόσωπα, με νέους και νέες που έδωσαν το στίγμα τους. Το είπαμε κ το καταφέραμε: Η πολιτική επιστρέφει!» κατέληξε.

newsit.gr