ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο: Νέες καταθέσεις τις επόμενες ώρες για τα αίτια – Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο (17/6) οι έρευνες στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους με μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και 104 να διασωθού

Στις έρευνες παίρνουν μέρος μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Κώστα Νούση, αναμένεται τις επόμενες ώρες μετανάστες από την Μαλακάσα να μεταφερθούν στην Καλαμάτα να δώσουν εκ νέου κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα αίτια του ναυαγίου.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας, έχουν οδηγηθεί 71 άτομα που διασώθηκαν από το ναυάγιο, 5 ανήλικοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας ανηλίκων στην Αθήνα.

Στα 18 τα άτομα που νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, 6 άτομα πήραν εξιτήριο χθες. Εξιτήριο πήρε χθες και ο φερόμενος ως διακινητής που νοσηλευόταν.

Νέες μαρτυρίες από το ναυάγιο – «Έκλαιγαν όταν κατάφερναν να μιλήσουν με τους συγγενείς τους»

Ολοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στην εισαγγελία, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

ertnews.gr

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version