ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Nέο μισθολόγιο xωρίς μειώσεις μισθών | 40.000 μονιμοποιήσεις | Προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ

Με σύγκλιση απόψεων επί των βασικών αρχών του νέου μισθολογίου προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Οι δανειστές συμφωνούν να μη γίνουν μειώσεις μισθών, ζητούν όμως να συνδεθούν οι αποδοχές με την αξιολόγηση. Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω συζήτησης, καθώς εκφράζονται αντιρρήσεις από ελληνικής πλευράς.

Επί τάπητος έχουν τεθεί και δύο προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορούν τους απασχολούμενους στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και τις προλήψεις επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Με το επιχείρημα ότι και οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα κινητικότητας, ώστε να γίνει ανακατανομή τους σε υπηρεσίες όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, το υπουργείο προτείνει να μονιμοποιηθούν, με μετατροπή των συμβάσεων τους. Πρόκειται για 40.000 υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν κενά σε διάφορες υπηρεσίες, χωρίς να αυξηθεί αισθητά η συνολική μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου.

Οσον αφορά τις προσθήκες προσωπικού σε διάφορους τομείς της δημόσιας διοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει προτείνει να προσληφθούν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ηδη έχει ετοιμασθεί σχέδιο τροπολογίας, που μπορεί να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων.

Στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, σχεδιάζεται να ενσωματωθεί και τροπολογία για τη μοριοδότηση των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπως γίνεται για τα παιδιά πολυτέκνων.

sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version