ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόσυνο για τους ήρωες του 1994

Ο σύλλογος καταδρομέων νομού Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποίησε το πρωί την καθιερωμένη -τα τελευταία χρόνια-  εκδήλωση,  σε ανάμνηση της τραγωδίας το 1994 στα ορεινά του νομού της Δράμας. Τότε έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι,  οι περισσότεροι δασοκομάντος της εποχής και της Πυροσβεστική.

Προερχόμενοι από την πόλη της Καβάλας. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο  στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης και στη συνέχεια στο μνημείο που υπάρχει κοντά στην Ιχθυόσκαλα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση. Έγινε προσκλητήριο νεκρών, κατατέθηκαν στεφάνια ενώ ο ποντιακούς χορούς χόρεψε μικρή ομάδα χορευτών του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς και ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτζάκης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγιναν πολλές συζητήσεις για το γεγονός.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η τραγωδία μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Το συμπέρασμα αυτό  προέκυψε άλλωστε από τις έρευνες που επακολούθησαν της πτώσης του ελικοπτέρου. Πολλοί συγγενείς των θυμάτων  παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση ενώ του χρόνου η εκδήλωση -σύμφωνα με το Δήμαρχο Καβάλας- πρόκειται να αναβαθμιστεί αφού σε αυτήν θα συμμετάσχει και η Φιλαρμονική.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version