Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Τι είπε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, που έδωσε ενόψει των ευρωεκλογών.

«Διάλεξε πώς θα πάμε στις εκλογές» τον ρώτησε όπως είπε. «Εσύ θα καθορίσεις το πλαίσιο της αντιπαράθεσης. Δικιά μου επιθυμία είναι να πάμε ήπια. Η απάντηση που έδωσε στην ίδια συζήτηση νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν ευθύνεται ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη καμία, όπως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και για μένα. Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτή την υποκρισία. Ας αφήσουμε έξω από αυτή τη συζήτηση τις οικογένειές μας», είπε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας από Δ.Ε.Θ | Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και άφησε χρηματικό απόθεμα ασφαλείας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το εναλλακτικό προοδευτικό και «πράσινο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος στην αποψινή ομιλία του στην 84η ΔΕΘ.

«Είμαστε εδώ μετά από τεσσεράμισι χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα»
«Είμαστε εδώ μετά από τεσσεράμισι χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην 84η ΔΕΘ.

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι η χώρα είχε ανθρωπιστική κρίση, ανεργία στο 27%, οχτώ συνεχόμενα χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης με τη χώρα να έχει χάσει σωρευτικά το 25% του πλούτου της, αποεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης, άδεια ταμεία, αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

«Αυτήν την πραγματικότητα ολέθρου κλήθηκε να διαχειριστεί η νέα μας τότε, κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι μετά την συμφωνία του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η εντολή μας ήταν σαφής και καθαρή: Να σταματήσουμε την πορεία καταστροφής. Να βγάλουμε την Ελλάδα από την μνημονιακή συνθήκη. Να της δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της. Να στηρίξουμε τους αδύνατους. Θεωρώ ότι τιμήσαμε αυτή την εντολή».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πολίτες γνωρίζουν πώς ζούσαν το 2015 και γνωρίζουν πού και πώς ζουν σήμερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε λίγη ώρα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη 84η Δ.Ε.Θ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα πληροφορίες από την εφημερίδα ΑΥΓΗ Το εναλλακτικό προοδευτικό και «πράσινο» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην αποψινή ομιλία του στην 84η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα παραθέσει την κατάσταση που παρέδωσε η κυβέρνησή του στον τομέα της οικονομίας, το «στρωμένο έδαφος» για ομαλή ανάπτυξη και ελαφρύνσεις, που, όπως θα πει, είχαν ήδη ψηφιστεί προεκλογικά και παράλληλα θα επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο «η Ελλάδα να χάσει ξανά την ευκαιρία» με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη «να επιστρέψει ακριβώς στο ίδιο παρωχημένο αναπτυξιακό μοντέλο που την οδήγησε στα μνημόνια».

Μείνετε συντονισμένοι στο ENA Channel για την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ο Αλέξης Τσίπρας, οι εθνικοί εργολάβοι και τα… βοσκοτόπια της Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM 90.1. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής : 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πολύ μεγάλη αμηχανία και χρησιμοποιεί αστείο αντιπολιτευτικό λόγο και ανυπόστατα επιχειρήματα. Πάει πολύ να μιλάει ο κ. Τσίπρας για εθνικούς εργολάβους, ας τους αναζητήσει στα βοσκοτόπια της Ιθάκης». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM 90.1» και τον δημοσιογράφο Δ. Τάκη, απαντώντας στις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την στρατηγική της Κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι η ανάγκη να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις, δημιουργώντας νέες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας και σίγουρα δεν ακούνε τις ακραίες φωνές, όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με την αποστολή της δικογραφίας της Novartis στη Βουλή, ο κ. Λαζαρίδης διευκρίνισε ότι η απόφαση ανήκει στο Κοινοβούλιο και όχι στην Κυβέρνηση, ενώ προσωπικά τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες για το ζήτημα.

Υπενθύμισε τη φράση του πρωθυπουργού ότι «προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε» και υπογράμμισε πως «δεν αρέσκεται ο κόσμος σε πρακτικές αντεκδικήσεων και διχασμού. Τον τόνο και τις αποφάσεις, άλλωστε, δίνει ο επικεφαλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός με σταθερές απόψεις και θέσεις, μετριοπαθής, υπέρμαχος της σύνθεσης και της συναίνεσης. Το απέδειξε με την μέχρι τώρα πορεία της Κυβέρνησής του, αλλά και με τον σχηματισμό αυτής», τόνισε.

Οι πολίτες, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «θέλουν να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους. Η Κυβέρνηση, παράλληλα με τα μεγάλα θέματα όπως οι επενδύσεις, πρέπει να κερδίσει πολλές μικρές μάχες που θα λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτή είναι και η αλλαγή φιλοσοφίας και στάσης σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση».

Ο κ. Λαζαρίδης εστίασε ακόμη στη συνέπεια των προεκλογικών λόγων και των μετεκλογικών έργων της Κυβέρνησης. «Κάνουμε περισσότερα και γρήγορα από αυτά που υποσχεθήκαμε», ανέφερε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε

στις

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων είχε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος από το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Ο Αμερικανός Πρέσβης μεταξύ άλλων βρέθηκε και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο στην ανέλκυση της βυθισμένης βυθοκόρου Όλγας από το λιμάνι της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ