Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Σε 42 ημέρες θα πετύχουμε την πρώτη μεγάλη νίκη

Αξίζουμε καλύτερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», ήταν το κεντρικό μήνυμα στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η βραδιά, που έκλεισε με ομιλία του, ανήκει σε 42 εξαιρετικούς ανθρώπους και χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο «καταπληκτικό».

«Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική διότι σε 42 ημέρες από σήμερα, στις 26 Μαΐου, η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, σημειώνοντας πως καθένας και καθεμιά συμβολίζει και κάτι ξεχωριστό. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «υπάρχουν έμπειρα, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έμπειρη ευρωομάδα και παλιοί αγωνιστές, αλλά και νέοι άνθρωποι που έκαναν για πρώτη φορά το τολμηρό βήμα να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο».

Είπε, επίσης, ότι πρόκειται για ανθρώπους με ποιότητα και αυτό είναι που κάνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να ξεχωρίζει σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. «Όλοι αγωνιστήκαμε σκληρά για να φτάσετε εδώ. Κάποιοι, όμως, περισσότερο από άλλους και αποδείξατε πως όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχουν εμπόδια». Υπενθύμισε ότι στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο την πράξη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ και άνοιξε την πόρτα της Ελλάδος στην Ευρώπη.

«Ασφάλισε τη χώρα στο αγκυροβόλιο της Ευρώπης πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους Έλληνες τη σημασία αυτής της κορυφαίας επιλογής. Από τότε έγιναν πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε την πόρτα στο ενιαίο νόμισμα, η ΝΔ είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη, αλλά και η παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κληθήκαμε με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάνουμε μια εθνική επιλογή, βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του κόμματος», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις, σε μια Ευρώπη που απειλείται από της δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την Ε.Ε. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ε.Ε. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του ΕΛΚ, το οποίο θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι να ψάχνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε χωρίς ταυτότητα», σημείωσε και τόνισε πως το κόμμα του στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

«Είναι τόσο ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ που ξεκινά την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα στις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και πιο ποιοτική ευρωομάδα. Και τόνισε: «Η μάχη τελικά είναι όμως για τη φανέλα, είναι για τη ΝΔ. Γιατί εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα προς όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών, απαισιοδοξίας, που όλο και περισσότερα νέα παιδιά βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή».

Και συνέχισε: «Εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο β’ ημίχρονο. Θα το κάνουμε γιατί είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αλλά το αποτέλεσμα του α’ ημιχρόνου πρέπει να είναι τέτοιο που να μην αφήνει αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι «κάποιοι είχαν πει ‘ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’» και σημείωσε: «Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας».

Παράλληλα απευθύνθηκε στους νέους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκλογές και ανέφερε: «Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο με δήλωση του ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και με μηνύματα του σημερινού προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι από το 2015 οι Έλληνες δεν έχουν ξαναψηφίσει και ενώ «είχε ο Τσίπρας τη μεγάλη ευκαιρία 4 χρόνων για δημιουργία, δυστυχώς πήγαμε πίσω».

Μεϊμαράκης: Όλοι πάμε μαζί με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι κάποιοι πιστεύουν πολλές φορές ψέματα χωρίς να τα φιλτράρουν και σε συνδυασμό με αυτούς που απέχουν, δημιούργησαν μια τεχνητή πλειοψηφία. Επ’ αυτού υπενθύμισε ότι το 2009 κάποιοι πίστεψαν αυτούς που έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και το 2015 εκείνους που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια.

«Αν ήταν να σκίσουμε τα μνημόνια και αν όντως υπήρχαν λεφτά, γιατί να μην το λέγαμε εμείς; Τόσο μαζοχιστές είμαστε;», ρώτησε με νόημα και πρόσθεσε: «Εξοργίζομαι με εκείνους που πιστεύουν τους ψεύτες και μετά λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είστε ίδιοι και λέτε ψέματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και η ΝΔ θα λέει πάντα την αλήθεια. Απαιτούμε από το εκλογικό σώμα να φιλτράρει και να ξέρει ποιος του λέει αλήθεια ή ψέματα», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επίσης για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται τόνισε: «Το θέμα είναι να καταγράψουμε μια μεγάλη νίκη, που θα καταγράφει τη δυναμική μας για τις εθνικές εκλογές, αν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε. Θέλουμε δήμαρχο Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Πατούλη και μεγάλη δύναμη στο ευρωψηφοδέλτιο ώστε μετά να βγάλουμε ένα δυνατό πρωθυπουργό και όλοι θα έχουμε τις ίδιες αρχές και αξίες».

Και σημείωσε: «Ανεξάρτητα από τους σταυρούς, να ψηφίσουμε ΝΔ. Η μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, για να είμαστε αύριο κυβέρνηση. Αυτό που θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης». «Όλοι πάμε μαζί με μπροστάρη τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε.

Είχαν προηγηθεί ομιλίες όλων των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Όλοι έκαναν τοποθετήσεις του ενός λεπτού, όσο ακριβώς θα έχουν δικαίωμα να μιλούν στο ευρωκοινοβούλιο, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία παρουσίασε την εκδήλωση.

Τελευταίος από τους υποψήφιους μίλησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του κόμματος.

Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ είναι οι εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Αμέτ Ογλού, Γιώργος Αμυράς, Γιάννης Ανδρουλάκης, Τόνια Αράχωβα, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Λευτέρης Βαρουξής, ‘Αγης Βερούτης, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Νίκος Γιαννής, Καλυψώ Γούλα, Κωνσταντίνος Δέρβος, Τέτα Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Σταύρος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Μανώλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Νίκη Τζαβέλλα, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Άκης Τσελέντης, Βίκυ Φλέσσα.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Στενή παραμένει η συνεργασία με την Εκκλησία

Το μήνυμα ότι η θεσμική συνεργασία κράτους-Εκκλησίας είναι «στενή» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον παιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η εκκλησία.

«Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία μας θεσμικά ήταν,είναι και παραμεινει στενή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι «μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ»

Ο κ. Μητσοτάκης, δε, αφού συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο και κοινωνικό έργο της εκκλησίας, επισήμανε ότι «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός, δεν υπάρχει χριστιανόμετρο

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα δήλωσε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο. Εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά».

Όπως σχολίασε, επίσης, «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον». Σε ερώτηση δημοσιογράφων, δε, για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», ο κ. Ιερώνυμος απάντησε, «όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία». 

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Όπως έγραφε το πρωί το protothema.gr το ραντεβού Μητσοτάκη-Ιερώνυμου οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες και έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία ενόψει του Πάσχα, με δεδομένες τις προειδοποιήσεις Βελόπουλου στους βουλευτές της ΝΔ να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα, εφόσον ψήφισαν τον γάμο ομοφύλων, αλλά και τα επεισόδια σε εκκλησίες με βουλευτές και υπουργούς. Ο κ. Ιερώνυμος παρενέβη πυροσβεστικά και στις αρχές της εβδομάδας, διαμηνύοντας προς άπαντες ότι η εκκλησία δεν εκδικείται, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα και σε ιεράρχες που ίσως είχαν άλλες σκέψεις ενόψει των ημερών του Πάσχα. 

πηγή: protothema,gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα Αριστερά | Η πολιτική του Μητσοτάκη, ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς

Ευθεία κριτική στη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη άσκησε η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι δεν απάντησε στα στοιχεία των Financial Times ενώ τον χαρακτηρίζει βασικό χορηγό της ακροδεξιάς.

«Το να εμφανίζεται ως αντίπαλος της αποτελεί φαρσοκωμωδία» προσθέτει.

Η ανακοίνωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό για τα τελευταία στοιχεία που αναδημοσιεύσαν οι FT. Στοιχεία που δείχνουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Φτωχοποίηση των πολιτών, έκρηξη του κόστους ζωής, μείωση των πραγματικών μισθών και ενίσχυση των κερδών των λίγων

Στον αντίποδα της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη είναι η ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και των δημοκρατικών διεκδικήσεων, που αποτελεί την απάντηση, όχι μόνο στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στις μισαλλόδοξες φωνές. Σε αυτό τον στόχο η Νέα Αριστερά θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της.

ethnos.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στέφανος Κασσελάκης | «Θα είμαστε πρώτο κόμμα – Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Tην πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha, ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις του ανέφερε ότι διεκδικεί δύο τετραετίες προκειμένου να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Δεν γνωρίζουμε αν τώρα είμαστε στο 17%, υπάρχουν κάποιες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν τόσο ή και μεγαλύτερο ποσοστό, και τις γνωρίζουν και στο Μαξίμου. Είναι εφικτό και πιθανό να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτός είναι ο στόχος, όχι μόνο για εμάς, αλλά την κοινωνία. Το ιδεολογικό μας στίγμα επειδή είναι ξεκάθαρο, πείθει. Με την κυβέρνηση υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που κερδίζει, αλλά για την πλειονότητα υπάρχει στασιμότητα και ανασφάλεια. Το σύνθημά της θα έπρεπε να είναι σταθερά, άτολμα, πουθενά. Το βασικό για εμάς είναι να είμαστε αυθεντικοί και συνεπείς».

Αναφέρθηκε στη διεθνή σκηνή σημειώνοντας ότι «εμείς λέμε ότι πρέπει να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, παρότι καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Δεν υπήρξε από εμένα στήριξη στο Ισραήλ. Αλλο αυτό που έκανε το Ιράν και άλλο αυτό που γίνεται στην Παλαιστίνη». Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη δομική και οργανωτική, έχει ανοίξει το κόμμα και έρχονται νέοι άνθρωποι».

«Ολοι πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σημείωσε ότι, ακόμη και αν δεν πετύχει τον στόχο των ευρωεκλογών, «δεν θα μετανιώσω, αρκεί να είμαστε αυθεντικοί. Εμείς δεν θα παίξουμε με ΜΜΕ. Δεν θα κάνουμε αυτό το παιχνίδι όπως το κάνει το Μαξίμου». Ασκησε κριτική στα ΜΜΕ λέγοντας: «Βλέπετε ότι πήγα στη Γαύδο, παρουσίασα τα ψέματα του πρωθυπουργού και δεν έπαιξαν το βίντεο, ενώ ασχολούνται με ψευδείς διαρροές για μένα». Ανέφερε ακόμη ότι «όλοι πολεμούν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και στις επικείμενες ευρωεκλογές λέγοντας: «Είμαι περήφανος για το ψηφοδέλτιο, είναι το πρώτο ψηφοδέλτιο άμεσης δημοκρατίας, δεν επιλέγει ο πρόεδρος για να κρατήσει ισορροπίες. Εχουμε τρεις ανθρώπους με αναπηρία που προέκυψαν από τις προκριματικές εκλογές, έχουμε εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και υπάρχει και η ποσόστωση για τις γυναίκες, που είμαι περήφανος που την βρήκα και την εφαρμόζω. Η Ευρώπη στερείται έμπνευσης και λογοδοσίας στον Ευρωπαίο πολίτη, η Ε.Ε. θεωρείται γραφειοκρατικό λόμπι. Η λογοδοσία είναι πολύ σημαντική. Θα έπρεπε να υπάρχουν πανευρωπαϊκά ψηφοδέλτια και να επιλέγεται η ηγεσία της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο. Η Ευρώπη που θέλουμε πρέπει να είναι πράσινη, κοινωνική, με λιγότερη λιτότητα. Τα 2,5% πλεονάσματα που έχουν επιβληθεί στη χώρα είναι αντιπαραγωγικά. Ο κόσμος το έχει καταλάβει ότι πρόκειται για κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Είμαι και ηγέτης, είμαι και για μπίρες»

Για το «αυτογκόλ με την υποψηφιότητα Παπανώτα» απάντησε: «Πήρα μία απόφαση βάσει αυτών που άκουσα, και ήμουν απολύτως συνεπής με τις απόψεις μου. Από εκεί και μετά για εμάς το θέμα είναι λήξαν. Ο κ. Μητσοτάκης γιατί κρατά αμφιλεγόμενα πρόσωπα που χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά; Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί βάσει αρχών. Είμαι και ηγέτης, είμαι και για μπίρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μελλοντικός πρωθυπουργός τους θα είναι προσιτός, αληθινός, γήινος και θα τους εκπροσωπεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα και δεν θα προδώσει τα εθνικά συμφέροντα».

Ασκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα λέγοντας: «Δεν θέλω να βάλω όλους σε ένα τσουβάλι, υπάρχουν και αξιόλογοι βουλευτές και πολιτικοί. Αλλά υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα που απωθεί νέους ανθρώπους από το να εμπλακούν. Θα υπάρχει μία μεγάλη κάθαρση αν πετύχουμε τον σκοπό μας». Για τους αντιπάλους του είπε ότι «δεν είναι πιο πειθαρχημένοι, αλλά έχουν το σύστημα μαζί τους. Ο Αντώνης Σαμαράς στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προσέβαλε τον κόσμο, αλλά τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν μαζί του μόνο για μία ημέρα».

Ο κ. Κασσελάκης, αφού σημείωσε ότι το σύνθημα «πατρίς θρησκεία οικογένεια είναι χουντικό», επέμεινε ότι δεν χαρίζει την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια και εξήγησε: «Είναι λιγότερο οικογενειάρχες ή πιστοί ή πατριώτες οι αριστεροί πολίτες; Ποιος πάλεψε για την πατρίδα. Ναι, είμαι θρήσκος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ως πολιτικός δεν διακρίνω αυτό που πιστεύω από τον σεβασμό μου για αυτό που πρεσβεύει ο άλλος. Κανείς δεν πρέπει να απολογηθεί για το αν είναι θρήσκος. Υπάρχει ένα στερεότυπο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παράδοσης. Δεν ισχύει. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ισότητας και της προόδου. Θέλουμε να φέρουμε πρόοδο, με φροντίδα προς τους πλέον αδύναμους και εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Για τις δηλώσεις σχετικά με τη βάπτισή του είπε: «Δεν είπα ότι έγινε θαύμα στη γέννησή μου». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Δεν είναι και κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα. Σέβομαι το μεγαλείο του Θεού, πιστεύω στην επιστήμη, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούμε να λύσουμε και να εξηγήσουμε».

Κάνοντας χιούμορ και αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμή κατά του πρωθυπουργού είπε: «Το μεγαλύτερο θαύμα είναι πώς κάποιος με μισθό βουλευτή μπορεί να έχει 42 σπίτια στην ιδιοκτησία του».

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος είπε: «Δεν ήλθε χωρίς συνεννόηση, είχαμε συζητήσει ότι η κατάλληλη θα ήταν η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου. Για εμένα δεν υπήρξε ποτέ πληγή από τη στάση του Αλέξη Τσίπρα. Ηταν έκπληξη η ανάρτησή του πριν από το Συνέδριο, αλλά καταλαβαίνω γιατί ήθελε να μιλήσει με τον δικό του τρόπο στο κόμμα του οποίου υπήρξε η σημαία του. Τιμώ πάρα πολύ το έργο του ως πρωθυπουργός. Στην περιοδεία μου στα νησιά του Αιγαίου ακούω καλά λόγια για το τι εξαιρετική δουλειά έχουν κάνει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, για τον συγχωρεμένο τον Σαντορινιό, για τα νοσοκομεία και τον Πολάκη, για την Κουντούρα. Υπάρχουν πάρα πολλά καλά που έχουν γίνει, μαζί με τα λάθη. Δεν υπάρχει μέτωπο με τον Τσίπρα, μιλάμε, μιλήσαμε μετά το Συνέδριο και είχαμε πάντα καλή σχέση και φάνηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης των ευρωβουλευτών».

Ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε ότι «εμείς δεν θα προδώσουμε τον απλό λαϊκό κόσμο. Με μία δική μας κυβέρνηση σίγουρα δεν θα υπήρχε συγκάλυψη για τα Τέμπη. Για ποιο λόγο να μην πάει ο Κώστας Καραμανλής στη δικαιοσύνη; Γιατί τον αμνηστεύει η Ν.Δ.;».

Αναφέρθηκε στο Σύστημα Υγείας λέγοντας ότι «το έχουν αφήσει να διαλυθεί» και πρόσθεσε: «Η Νάξος με τόσο πολύ τουρισμό έχει έξι μόνο διασώστες. Πρέπει να ξεφτιλιστούμε και διεθνώς; Η Ν.Δ. δεν δίνει αξία στην ανθρώπινη ζωή όπως πρέπει. Το βλέπεις στο ΕΣΥ, το βλέπεις στα Τέμπη, στην οικονομική πολιτική. Ενα νέο ζευγάρι πώς θα αρχίσει τη ζωή του; Παράλληλα έχουμε τα μεγαλύτερα υπερκέρδη στις τράπεζες και στις εταιρείες ενέργειας».

«Ο κόσμος θα κοιμάται ήσυχος»

Στο θέμα της ασφάλειας είπε: «Μία γυναίκα σκοτώνεται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, οι νεοναζί διασχίζουν ανενόχλητοι την Ελλάδα. Πώς θα υπάρξει ασφάλεια του πολίτη; Πέντε χρόνια κυβερνούν. Οταν γίνουμε κυβέρνηση ο κόσμος θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Κάνοντας κριτική στο πολιτικό σύστημα είπε: «Το ξέρετε ότι ο υπουργός Οικονομίας από φοιτητής έγινε βουλευτής. Η δική μου κυβέρνηση θα είναι από ανθρώπους που έχουν ένσημα από την οικονομία και την κοινωνία. Ή αν έχουν κάνει καλή δουλειά στη Βουλή, και από τη Βουλή». Είπε ότι έχει στο μυαλό του ανθρώπους για τη μελλοντική κυβέρνηση, αλλά περιορίστηκε να αποκαλύψει ότι «ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας».

Για τα περιουσιακά του στοιχεία είπε: «Εχω πολύ λιγότερα από τον Μητσοτάκη. Θα τα παρουσιάσω όλα στον κόσμο πριν τις ευρωεκλογές. Από το τίποτα ξεκίνησα, με το σπαθί μου τα πέτυχα. Τα οικονομικά μου αποτελέσματα είναι εκείνα που μπορεί να δει κανείς σε μία εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Είμαι ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη διαφάνεια».

Για τους επικριτές του και τις εταιρείες του στο Ντελαγουέαρ είπε: «Οι εταιρείες δεν φορολογούνται εκεί που ιδρύονται αλλά εκεί που δραστηριοποιούνται. Δεν το ξέρουν; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η λάσπη. Στην Ελλάδα αν δεν έχεις επώνυμο και κληρονομιά δεν πας πουθενά, και αυτό πρέπει να αλλάξει. Οταν κυβερνήσω θα είμαι προσιτός και ανθρώπινος. Οταν είσαι από τζάκι έχεις αλαζονεία. Φαίνεται η αλαζονεία τους όταν π.χ. λένε ότι μόνο η Ν.Δ. μπορεί να εξυπηρετήσει εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Το λένε εκείνοι που έχουν καταδικαστεί από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν ντρέπονται;».

Λάθη τακτικής

Συνεχίζοντας για το πολιτικό σύστημα ανέφερε: «Το πολιτικό σύστημα είναι πιο βρώμικο από όσο πίστευα. Ο κόσμος δεν το σιχαίνεται άδικα. Υπάρχει διαφθορά. Εχει όμως και ρήγματα. Για αυτό και δεν το φοβάμαι, εμείς χτίζουμε ένα κίνημα και είμαι αισιόδοξος. Το μεγάλο μου στοίχημα είναι να πείσω τον κόσμο ότι μπορούμε να αλλάξουμε. Την πολιτική τη βλέπω σαν λειτούργημα. Δεν είμαι δογματικός. Μετά την είσοδό μου στην πολιτική έχω γίνει πιο διαλλακτικός. Θα ήμουν απογοητευμένος αν είχα συνδιαλλαγεί για να πετύχω κάτι. Τα λάθη μου είναι περισσότερο τακτικής παρά στρατηγικής. Κάνω μαθήματα για να βελτιώσω τα ελληνικά μου».

Σε ερώτημα για τις πολιτικές του φιλοδοξίες είπε ότι επιθυμεί «δύο θητείες, ώστε να εφαρμόσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, να ενώσουμε όλη την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε, να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα. Δεν πιστεύω στην επ’ άπειρον δραστηριότητα στη πολιτική. Δεν θα είμαι πάντα πολιτικός, πιστεύω στην ανανέωση. Σε ένα χρονικό διάστημα μίας οκταετίας μπορεί κανείς να κάνει πολλά κακά, όπως γίνονται αυτή τη στιγμή και πολλά καλά. Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι γεννήθηκαν για να κυβερνήσουν, θέλω να είμαι χρήσιμος και να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό».

Σημείωσε ακόμη ότι «στους ομογενείς δεν ακούστηκε καλά αυτό που είπε ο πρωθυπουργός περί “εισαγόμενου αρχηγού”, γιατί φάνηκε ότι μας θεωρούν εισαγόμενες ψήφους και εισαγόμενο χρήμα. Είναι στοίχημα να ενώσουμε την ομογένεια και τον Ελληνισμό της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ δεν ανέφερε την Κύπρο, την έχει εγκαταλείψει».

Πάσχα στην Κέρκυρα

Σε πιο προσωπικές ερωτήσεις είπε: «Θα κάνω Πάσχα στην Κέρκυρα. Θα πάω στην εκκλησία. Το ελληνικό Πάσχα το γιορτάζω ανέκαθεν. Το Πάσχα για μένα είναι περίοδος περισυλλογής και ενδοσκόπησης».

Σε ερώτηση για το αν άλλαξε κάτι στη σχέση του μετά τον γάμο είπε: «Μόνο το νομικό πλαίσιο της σχέσης. Στην αρχή που υπήρχε η εσωκομματική αναστάτωση ήταν πιο δύσκολα. Είχα προσπαθήσει να κρατήσω το κόμμα ενωμένο ακόμη και με ανθρώπους που με λοιδορούσαν. Μετά τη διάσπαση είχαμε ένα συμπαγές κόμμα. Παντρεύτηκα στην Αμερική γιατί δεν επιτρεπόταν στην Ελλάδα και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ψηφιστεί ο νόμος. Οταν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό στη συνάντησή μας, μου είχε πει ότι θα φέρει τον γάμο μέσα στην τετραετία. Οταν του είπα ότι στο Bloomberg είχε πει ότι θα το φέρει μέσα στον χρόνο, μου απάντησε ότι είναι θέμα τάιμινγκ». Σημείωσε ότι είναι 36 ετών και «στοχεύει να υιοθετήσει παιδιά μέχρι τα 40».

Ανέφερε ακόμη ότι η προεδρία του κόμματος «οικονομικά μού έχει στοιχίσει πάρα πολύ. Τώρα δεν έχω εισόδημα, ούτε έχω μισθό από το κόμμα και αντίθετα προσφέρω». Σημείωσε πάντως: «Μην κάνω τον κακομοίρη, δεν έχω πρόβλημα, δεν έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω. Θα αντέξω μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το σημαντικό όμως για τον κόσμο είναι να ξέρει ότι αυτός που ζητά την εμπιστοσύνη του είναι τίμιος. Αγαπήστε με με την καρδιά σας και να είστε απαιτητικοί με μένα. Αξίζει να δώσεις ευκαιρία σε έναν άνθρωπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en