Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης για Βενιζέλο | Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια μας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Περιφερειακές εκλογές.

Στην ερώτηση αν αιφνιδιάστηκε από το αποτέλεσμα της κάλπης απάντησε ότι «είναι ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί αλλά δεν αιφνιδιάστηκα. Έβλεπα στις περιοδείες ότι υπήρχε αίτημα για πολιτική αλλαγή, αυξανόμενη εμπιστοσύνη σε μένα προσωπικά και τη ΝΔ. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολιτική μετριοπαθή και να συμπιέσουμε τα άκρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα πρώτο βήμα. Θα αξιοποιήσω τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να πείσω όσους δεν μας ψήφισαν ώστε να το κάνουν. Αυτές τις 5 βδομάδες θα μιλήσω προγραμματικά. Και πιστεύω ότι οι καχύποπτοι θα μας δουν θετικά». «Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα».

«Υπήρξε καταδίκη της κυβέρνησης στις κάλπες. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέχασαν τίποτα και δεν έμαθαν τίποτα», σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και σημείωσε ότι: «Η καταδίκη ενός κόμματος σημαίνει ότι υπάρχει και η άνοδος ενός άλλου κόμματος. Βγαίνουμε ανανεωμένοι από την κρίση. Ο αντίλογος στον λαϊκισμό δεν είναι περισσότερος λαϊκισμός. Η πορεία μου είναι μοναχική πορεία. Γιατί έλεγα ότι η ελληνική κοινωνία είχε αξιοπρέπεια και ωριμότητα να ακούσει το προγραμματικό μας πρόγραμμα

Ενώ στην ερώτηση Εγώ δεν υποτιμώ κανέναν και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Το πώς με αντιμετώπισε ο πολιτικός μου αντίπαλος δεν είναι δικό μου θέμα. Συγκρουστήκαμε σκληρά στη Βουλή. Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ο κ. Τσίπρας ως απερχόμενος πρωθυπουργός έχει να εξηγήσει γιατί έχασε. Δεν με αφορά τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. ΘΑ ευχόμουν να γινόταν η πολιτική αντιπαράθεση σε ανθρώπινους όρους. Πρώτο μου μέλημα να έχω μία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή. Τι αντιπολίτευση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με απασχολεί και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.

Απέφυγε να σχολιάσει, ο Κυρ. Μητσοτάκης τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ενώ τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας. Συγκεκριμένα είπε «σέβομαι κ. Γεννηματά και κ. Βενιζέλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο στα ψηφοδέλτιά μας, ούτε περίπτωση αξιοποίησής του».

Ο Κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη ότι δεν θα απέκλειε συνεργασία με τη ΝΔ απάντησε «Ο κ. Βαρουφάκης μας ρώτησε; Είναι συνυπεύθυνος για τη μεγάλη καταστροφή του 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα και δεν θα το ξεχάσουμε. Έχουμε πει ότι θα διερευνήσουμε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του ’15. Φτάσαμε πολύ κοντά στην καταστροφή. Οκ. Τσίπρας τη μεγαλύτερη, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης έχει ευθύνη».

«Θετικό ότι συμπιέστηκαν οι ακροδεξιές απόψεις. Κανένα περιθώριο οποιασδήποτε συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο. Φιλοδοξία μου Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση να είναι εκτός κοινοβουλίου», σχολίασε.

Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις , με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση.

Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά.«Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε και για το τι θα πράξει με τις 120 δόσεις, τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και την ΕΡΤ και την 7ημερη εργασία.

«Ουδέποτε μίλησα για 7ημερη εργασία, αλλά για 7ήμερη λειτουργία. Φαντάζομαι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ επιχειρηματιών και εργαζομένων πρωτίστως προς όφελος των εργαζόμενων», σχολίασε.

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του μέτρου των 120 δόσεων: «Σε καμία περίπτωση δεν θα καταργήσουμε τις 120 δόσεις. Πρέπει να κάνουμε κάτι και για τους συνεπείς δανειολήπτες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και για τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων».

Στη συνέχεια κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το τι θα γίνει με την ΕΡΤ: «Δεν πρόκειται να ξανακλείσει. Η ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά κανάλια, να εξυγιανθεί».

Ενώ συμπλήρωσε «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Όχι ρεβανσισμοί, θα κοιτάξουμε μπροστά, θα είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

Στο ζήτημα της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ανέφερε: «Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Δεν θα συμμετέχουμε στις εργασίες της Βουλής από αύριο». «Ο κόσμος θα μας στηρίξει γιατί πιστεύει ότι η πολιτική μας ατζέντα είναι η σωστή. Ακόμη πιστεύω ότι είναι και ζήτημα προσωπικής εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω στην κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει σύνθεση, να υπάρχει εμπειρία, να μπολιάσουμε την πολιτική και με νέα πρόσωπα, να δούμε και το θέμα των εξωκοινοβουλευτικών», ανέφερε για την επόμενη μέρα.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς. Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος). Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Οι παραιτήσεις υπουργών σε πρώτο πλάνο
Ουσιαστικά, όμως, η πρόταση δυσπιστίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ουσιαστικά, οι δύο παραιτήσεις υπουργών ήταν που προκάλεσαν τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής με την αντιπολίτευση να έχει βάλει ψηλά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στην υπόθεση των Τεμπών.

Έτσι, η «ρωγμή» στην κυβέρνηση για το «ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη στα Τέμπη» δεν ήταν η μόνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει και για τις δύο παραιτήσεις των υπουργών του Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης αποτέλεσαν παρελθόν.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en