Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι, ούτε έτοιμα κουστούμια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή των στελεχών του κόμματος για τη συμπεριφορά τους την προεκλογική περίοδο.

Στη συνέντευξή του στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως στην κυβέρνηση του θα υπάρχουν και τεχνοκράτες και στελέχη που θα προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και θα σηματοδοτούν συμπράξεις, αλλά όχι σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε ακόμη έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Επίσης, απηύθυνε ισχυρή παρότρυνση στα στελέχη του να μην θεωρούν προεξοφλημένο το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ακύρωση του debate, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να βρεθεί απολογούμενος απέναντι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάει στο ΕΛΚ. Τόνισε πως το ΕΛΚ έχει προτείνει τον κ. Βέμπερ, που έχει στηρίξει και την Κύπρο στο θέμα της ΑΟΖ και κανένας από τους επικριτές του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μίλησε γι’ αυτό. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη βρεθεί λύση στην άτυπη σύνοδο της ΕΕ, την Κυριακή.

Στην αρχή της συνέντευξης αναφέρθηκε στη μεγάλη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA, την οποία χαρακτήρισε «σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, για ένα παιδί που ξεκίνησε από τα Σεπόλια». Κράτησε τις αναφορές του πατέρα του «να μην είναι αλαζόνας, είναι σοφή συμβουλή για όλους μας» και υπογράμμισε: «Μας έφτιαξε τη μέρα!».

Για το debate είπε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή προσήλθαμε για να βρεθεί μια λύση για το debate ως όφειλε να γίνει. Προτείναμε τρεις ημερομηνίες, αντιπροτείναμε ημερομηνίες όταν υπήρξε το κώλυμα του κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε, η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους. Όταν είσαι απολογούμενος πρωθυπουργός δέχεσαι την κριτική από όλους».

Για τις ευρύτερες συγκλίσεις που ανέφερε: «Θα κάνω την καλύτερη κυβέρνηση. Ενδέχεται να αξιοποιηθούν πολιτικά στελέχη από άλλους χώρους χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική συμφωνία. Δεν υπάρχει καμία κοινοβουλευτική συμφωνία. Συζητάμε για πολιτικά πρόσωπα με πολιτικούς συμβολισμούς και ικανότητα αξιοποίησης χαρτοφυλακίων. Θα έχει και τεχνοκράτες. Δεν στέκομαι τόσο στο μέγεθος όσο στη σύνθεση των προσώπων όσον αφορά την κυβέρνηση».

Για τον επόμενο υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τις εκλογές».

Για το εάν μπορούν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν: «Δεν έχει αλλάξει η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι μας. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολωτική και επιθετική. Δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα. Η κουβέντα ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση και δείχνει τον πανικό ενός συστήματος εξουσίας που αντιλαμβάνεται τη βοή των επερχόμενων γεγονότων. Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο.

Είμαι πολύ ειλικρινής ότι για το 2019 δεν υπάρχει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος. Δεν μπαίνω σε κανέναν διάλογο με τον κ. Τσίπρα, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όσα λέω και για το πρόγραμμα».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη: «Εάν καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, την επόμενη ημέρα θα πάω στους Ευρωπαίους και θα τους πω ότι καταφέραμε ένα κεντροδεξιό μετριοπαθές φιλελεύθερο κόμμα εκσυγχρονίστηκε, πίεσε πολύ τα άκρα και ζητώ από τους πολίτες να αφήσουμε έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου και αυτό για την Ευρώπη θα είναι πολύ σημαντικό μήνυμα. Δίνει στη χώρα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί και πολύ σημαντικά επιχειρήματα. Μιλάμε πολύ συστηματικά στο εξωτερικό και τις αγορές εδώ και τρία χρόνια για το σχέδιό μας».

«Βεβαίως και υπάρχει θετική ανταπόκριση στη λογική ότι κάναμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Από το 2016 είχα μιλήσει να μην έχουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό και τις 120 δόσεις: «Επιμένουμε πολύ στις 120 δόσεις και για τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια πιο εύκολη μεταχείριση για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι αστείο μια κυβέρνηση που κυβερνά τέσσερα χρόνια να θυμάται τώρα τις επιχειρήσεις και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα φέρει άμεσα τη ρύθμιση, όπως έχει πει εξ’ αρχής και θα εφαρμοστεί με κλιμακωτά κριτήρια, εύκολα για όσους χρωστούν έως 3000 ευρώ, δεύτερο επίπεδο τα 20.000 ευρώ και διαφορετικό επίπεδο από εκεί και πάνω».

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τη Δικαιοσύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν είναι τωρινή αυτή η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Το πρώτο νομοθέτημα ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου. Είναι η λογική ακαταννόητη σε αυτά τα θέματα. Ο Ποινικός Κώσδικας όπως ψηφίστηκε, έχει πολλά καλά και πάει μέχρι και επτά χρόνια πίσω. Από άποψη ποινικής, έχει πολλά προβλήματα. Να διορθώσουμε με σημειακές παρεμβάσεις τα άκρως προβληματικά άρθρα. Ηγεσία του Αρείου Πάγου θα ορίσουμε εμείς. Δεν καταλαβαίνω τη σπουδή του κ. Τσίπρα να τη διορίσει αυτός. Από τη στιγμή που το σύνταγμα ορίζει ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης ορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Για τη Novartis: «Το αίτημα είναι να μάθουμε τι έγινε. Προφανώς και η Βουλή πρέπει να ερευνήσει αυτήν την υπόθεση. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Ο μόνος που φαίνεται να μην ξέρει, είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για την υπόθεση Novartis».

Σε ερώτηση αν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπάρχει συνεννόηση, απάντησε: «Όχι, έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη και στα θέματα οικονομίας, αλλά και στο πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της δημοκρατίας.

Για την αναθεώρηση και το εκλογικό σύστημα: «Χάσαμε μια ευκαιρία να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες την κατεύθυνσή της. Θα την ολοκληρώσουμε, αλλά θα είναι μικρής εμβέλειας. Μπορεί να ξεκινήσει αμέσως και να τελειώσει σύντομα». «Είναι τιμή για εμάς ο κ. Πικραμένος να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει, είναι δέσμευσή μου. Θα είναι ευχής έργον να αλλάξει», συμπλήρωσε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα μηχανήματα συνακροάσεων και αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων αγοράζει η ΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε πλήρη επιχειρησιακή αναβάθμιση ετοιμάζεται να προβεί πολύ σύντομα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να αγοράσει νέα πανάκριβα συστήματα παρακολούθησης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η προμήθειά τους κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την ασφάλεια της χώρας μετά τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τις συνεχείς απειλές της γειτονικής Τουρκίας με αφορμή τις επικείμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων εντός των θαλάσσιων οικοπέδων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ύστερα από τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες και συναντήσεις της κυβέρνησης με σημαντικούς ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο όπως είναι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αλλά και τα επενδυτικά σχέδια που αναπτύσσουν εντός του Μεγάρου Μαξίμου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών – κολοσσών.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΕΥΠ βρέθηκαν στο Λονδίνο τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης της δυνατότητες των νέων συστημάτων ασφαλείας ώστε να δοθεί ακολούθως η τελική έγκριση για την αγορά τους.

Παράλληλα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ που επίσης έχουν συμφωνήσει να συνδράμουν περαιτέρω σε τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή σε επίπεδο αντικατασκοπείας αφού η συνεργασία μας σε αυτό το επίπεδο ούτως ή άλλως έχει αναβαθμιστεί από τότε που έχουν ξεκινήσει οι εξορύξεις στην Κύπρο και πραγματοποιούνται οι τριμερείς συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των πρωθυπουργών της χώρας μας και του Ισραήλ μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τη νέα αναβάθμιση που προωθεί ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Παναγιώτης Κοντολέων θα υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης ακόμη και κρυπτογραφημένων διαδικτυακών μηνυμάτων αφού θα αγοραστούν ειδικά λογισμικά ώστε να σπάνε τα συστήματα ασφαλείας των περισσότερων εφαρμογών που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα θα εντοπίζεται πλέον με ακρίβεια ενός μέτρου το στίγμα ενός υπό παρακολούθηση κινητού.

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν η μέθοδος του τριγωνισμού των κεραιών.

Οι υπηρεσίες λάμβαναν το στίγμα της ύποπτης συσκευής από τρεις διαφορετικές κεραίες της περιοχής που εξέπεμπε και εντοπιζόταν το στίγμα του σε ένα εύρος συν – πλην 100 μέτρων. Τα 100 μέτρα θα γίνουν τώρα μόλις… ένα. Ουσιαστικά δηλαδή θα υπάρχει ακριβέστατο στίγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγορά του ειδικού λογισμικού αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων, καθώς επίσης και οι συσκευές συνακροάσεων συνομιλιών και εντοπισμού υπόπτων είναι μονάχα το πρώτο στάδιο της συνολικής επιχειρησιακής αναβάθμισης.

Το προσεχές διάστημα οι αρμόδιες αρχές θα προβούν στην προμήθεια κι άλλων τεχνολογικών θαυμάτων, πάντα σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να θωρακιστεί πλήρως η χώρα.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε η ΕΥΠ να βρίσκεται κατευθείαν υπό την εποπτεία του (και όχι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη) ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος διαρροής κάποιας κρίσιμης πληροφορίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 13/11

Δημοσιεύτηκε

στις

ο βράδυ της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα το Μεταναστευτικό. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, το οποίο έγινε δεκτό από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τον πρόεδρο του οργάνου Κώστα Πεφάνη.

Η πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει σχετικά: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 προσκαλείσθε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με το παρακάτω θέμα: «σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με θέμα το Μεταναστευτικό».

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι κατατέθηκε αίτηση για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης από τρείς δημοτικές παρατάξεις, «Ο Τόπος της Ζωής μας», «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και «Συνεργασία για την Καβάλα».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Μαυρίδης αναλαμβάνει την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε

στις

Με 59 σταυρούς σε σύνολο 121 αιρετών που ψήφισαν, πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρώτος σε ψήφους εκπρόσωπος της ΠΕΔ στη γενική συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εκλέχθηκε ο Αντώνης Γραβάνης από τον Δήμο Κομοτηνής.

«Ενωτική» διάθεση από Μαυρίδη και Γραβάνη
Η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜΘ σε σώμα θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο είναι δεδομένο ότι νέος πρόεδρος θα είναι ο Βασίλης Μαυρίδης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο ράδιο Χρόνος 87.5fm δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σε τέτοια όργανα μπορεί να υπάρχουν κάποιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά νομίζω ότι θα είμαστε σαν να είμαστε όλοι από την ίδια παράταξη, που λέγεται Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ.

Το πρώτο που μπορεί να κάνει μία ΠΕΔ είναι να μπορέσει μέσα από αυτό το όργανο να μπορέσει να δυναμώσει την περιφερειακή συνείδηση. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα της περιφερειακής συνείδησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κομοτηναίος Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος εκλέγεται για δεύτερη φορά πρώτος σε ψήφος εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΑΜΘ στην ΚΕΔΕ. «Σκοπός είναι όλοι μαζί ενωμένοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Είναι θετικό το γεγονός υπήρξε το κλίμα συναίνεσης για να μπορέσουμε να βγούμε δυνατοί από αυτές τις διαδικασίες. Η ΠΕΔ είναι αυτή που συλλογικά επιζητά λύσεις σε προβλήματα» σχολίασε.

Στις εκλογές της ΠΕΔ συμμετείχαν δύο συνδυασμοί με τον δεύτερο να τελεί υπό την «άτυπη» σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ονόματα όσων εκλέχθηκαν:
Με δεδομένο ότι από τον κανονισμό, στην ΠΕΔ εκλέγονται 13 Δήμαρχοι, εκλέχθηκαν, ανεξάρτητα των ψήφων που συγκέντρωσαν, όλοι οι Δήμαρχοι του πρώτου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Βασίλη Μαυρίδη.

Δηλαδή οι:

Αθανασιάδης Θεόδωρος
Γκαράνης Ιωάννης
Ζαμπούκης Ιωάννης
Ζεκερίδης Θεμιστοκλής
Καλακίκος Παναγιώτης
Κυριακίδης Ελευθέριος
Μαυρίδης Βασίλειος
Μιχαηλίδης Σάββας
Μίχογλου Θωμάς
Μουμίν Οντέρ
Μουριάδης Θεόδωρος
Τσιτιρίδης Γεώργιος
Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος
Τέλος εκλέχθηκαν και 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι, 4 από κάθε μία από τις δύο παρατάξεις, που είναι οι:

Από το ψηφοδέλτιο των δημάρχων:

Δαβής Απόστολος
Μούτλιας Ιωάννης
Πατσουρίδης Παρασκευάς
Σταυρίδης Ιωάννης
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση

Βέρρος Αριστείδης (Άρης)
Ηλιόπουλος Στέργιος
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος
Οι εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν για την ΚΕΔΕ
Για την ΚΕΔΕ όπου μετέχουν ex officio όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκλέχθηκαν 10 αντιπρόσωποι, 8 από την πρώτη παράταξη και 2 από την δεύτερη, που είναι οι:

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των δημάρχων με επικεφαλής τον κ. Μαυρίδη:

Γραβάνης Αντώνιος
Καψημάλης Ιωάννης
Μαρασλής Ευάγγελος
Μολλά Ισά Ριτβάν
Μπενή Ελένη
Παπαδόπουλος Σωτήριος
Ταρενίδης Παναγιώτης
Τάσσου Μιχαήλ
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεμάτη παγίδες η σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής για τη Novartis

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ή χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Novartis είναι έτοιμη να ξεκινήσει επιτέλους ουσιαστικά τις εργασίες της καλώντας να καταθέσει σήμερα το απόγευμα ως πρώτος μάρτυρας ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής και τα όσα θα πει αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από όλα τα κόμματα αλλά και την κοινή γνώμη.

Μέχρι σήμερα έχει προσέλθει δύο φορές στο Κοινοβούλιο προκειμένου να καταθέσει αλλά δεν τον αφήνουν να μπει στην αίθουσα εάν δεν ξεπεραστούν τα διαδικαστικά ζητήματα που αφορά την εξαίρεση των δύο τέως υπουργών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από μέλη της Επιτροπής με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα κρίνοντες και κρινόμενοι.

Το εάν θα επιμείνουν και σήμερα να κάθονται στην αίθουσα αρνούμενοι την απόφαση της πλειοψηφίας να τους εξαιρέσει, μένει να αποδειχθεί. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να επέμβει η Φρουρά της Βουλής προκειμένου να τους οδηγήσει εκτός αιθούσης. Θα φθάσουν μέχρι εκεί τα πράγματα; Μένει να αποδειχθεί. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο συνάδελφοί του από το κόμμα θα αλλάξουν σήμερα γραμμή πλεύσης αφού δήλωσε την Παρασκευή ξεκάθαρα ότι «την Τρίτη θα εξεταστεί ως πρώτος μάρτυρας ο κ. Φρουζής», διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι ανεξάρτητο από το εάν θα προσέλθουν στη συνεδρίαση οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος.

«Θα θέσουμε ξανά θέμα αναίρεσης της απόφασης της Επιτροπής, αλλά αν επιμείνει θα προχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα τινάξουμε στον αέρα την Επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».

Χωρίς αντικαταστάτες ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αποσύρει τους δύο τέως υπουργούς του από την Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να μην θεωρηθεί υπαίτιος για το πολιτικό αδιέξοδο που θα δημιουργούνταν, αλλά δεν είναι πρόθυμος να τους αντικαταστήσει με άλλους βουλευτές του κόμματός του, για να μην φανεί ότι μειώνει τα δύο στελέχη του.

Είναι σίγουρο όμως ότι σήμερα που θα προσέλθει για τρίτη φορά στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου ο κ. Φρουζής θα καταφέρει να καταθέσει κιόλας; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα και αυτό γιατί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (για τη διερεύνηση τυχόν δικών του ευθυνών άλλωστε γίνεται η Προανακριτική) ζήτησε πριν από λίγες ώρες την εξαίρεση από μέλη της Επιτροπής βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εφόσον έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση της Novartis ή είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση ως συνήγοροι – κάτι που είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες το newsbeast.gr ότι θα γινόταν. 

Ποιους «φωτογραφίζει» ο Παπαγγελόπουλος

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει: «Αν ισχύουν όσα προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τη δήθεν τέλεση αξιόποινων πράξεων από εμένα, οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους.

Η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή.

Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή. Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα όσα αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορούν επί της ουσίας πρωτίστως τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Πλεύρη και Ζωή Ράπτη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ