Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα από τα μέσα Απριλίου, το τρίτο της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η θερμοκρασία έφθασε αυτή την εβδομάδα τους 35 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ θερμοκρασίας με την ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα να είναι αποπνικτική λόγω της πολυκοσμίας και των εκπομπών αερίων από τα αυτοκίνητα και τις επιχειρήσεις.

Από τα οκτώ θύματα επτά πέθαναν από θερμοπληξία και ένα από αφυδάτωση στο διάστημα 14 Απριλίου-12 Ιουνίου, ανέφερε. Τρεις άνθρωποι πέθαναν στην ανατολική πολιτεία Βερακρούς, δύο στην νοτιοανατολική Κιντάνα Ρου, δύο στη βόρεια Σονόρα και ένας στην Οαχάκα στα νότια.

Στο Μοντερέι η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την εύπορη πόλη, που υπέφερε από ιστορική ξηρασία πέρσι, η πίεση του νερού έπεσε στα νοικοκυριά και η αυξημένη χρήση των κλιματιστικών προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Νουέβο Λεόν, όπου βρίσκεται το Μοντερέι, έλαβε μέτρα ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εν μέρει διαδικτυακά και να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο. Οι μετεωρολόγοι καλούν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο αν συμβαίνει κάτι έκτακτο.

tovima.gr