Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες στον Έβρο βιντεοσκοπούν τις κινήσεις Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών

Την ώρα που συνεχίζονται οι εργασίες για την επιμήκυνση του φράχτη στον Έβρο με συρματόπλεγμα ενώ εντύπωση προκαλεί η πρέσα με το μπετόν από την πλευρά της Τουρκίας που δείχνει ότι κάτι χτίζεται

Πολεμικό σκηνικό στις Καστανιές του  Έβρου στήνουν απο το πρωί του Σαββάτου ομάδες μεταναστών με τη βοήθεια των Τούρκων.

Όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο του protothema.gr, το αγριεμένο πλήθος μετά απο εντολές και οδηγίες που έχει δεχθεί βιντεοσκοπεί τις κινήσεις των Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών σε μια προσπάθεια να μελετήσει και να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς.

Δείτε φωτογραφίες

EVROS_2_
EVROS_1
EVROS_6
EVROS_3

Ύπο το φόβο του κορωνοϊού φαίνεται, μάλιστα, να έχουν λάβει μέτρα αυτοπροστασίας φορώντας μασκες και γάντια.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις υπόλοιπες φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr, από το πρωί πραγματοποιούνται εργασίες για την επιμήκυνση του φράχτη με συρματόπλεγμα, ενώ εντύπωση προκαλεί η πρέσα με το μπετόν από την πλευρά της Τουρκίας που δείχνει ότι κάτι χτίζεται.

EVROS_5
EVROS_4

www.protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Β. Μητλιάγκα | «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

Μήνυμα της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπήρξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί Εθνική καταστροφή. Ελληνικές πόλεις με συνεχή, αδιάκοπη ζωή και πολιτισμό, καταστράφηκαν, ενώ ιδρύματα, σχολεία κι εκκλησιές έκλεισαν κι ερημώθηκαν. Συνολικά καταστράφηκαν 815 κοινότητες, 1.134 εκκλησίες, 960 σχολεία, ενώ 353.000 κάτοικοι σφαγιάστηκαν και πέθαναν από τις κακουχίες και την πείνα.

Σήμερα, 105 χρόνια μετά τα θύματα του κινήματος των Νεότουρκων ζητούν και περιμένουν δικαίωση. Δεν πρέπει επίσης, να λησμονούμε και τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι εκτοπίστηκαν και δεινοπάθησαν στον δρόμο της προσφυγιάς. Χρέος και καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ τα όσα διαδραματίστηκαν την 19η Μαΐου 1919 στους προγόνους μας.

Γιατί όπως έχει γράψει και ο δημοσιογράφος, μεταφραστής, ποιητής και συγγραφέας Κώστας Μαυρόπουλος: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων 105 χρόνια μετά

Με επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 19 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Στεφάνου, συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης για τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν αμέσως μετά στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Ακρίτας του Πόντου»για να αποτίνουν φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας, ενω πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και χορωδιακή απόδοση του ποντιακού θρήνου «Πάρθεν η Ρωμανία».

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Δεν ξεχνώ»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Ορφάνι Καβάλας.

Αρχικά παρακολούθησε την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων
που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ορφανίου.

Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συμπληρώνονται φέτος 105 χρόνια από τις αποφράδες εκείνες μέρες που 353.000 αδέρφια μας, Έλληνες του Πόντου, σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους.

Ένας ολόκληρος λαός αφανίστηκε σε μια από τις πιο αποτρόπαιες θηριωδίες του 20ου αιώνα.

Ένα φριχτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα συναντά αρνητές. Τιμούμε τους νεκρούς μας, ενισχύοντας τη θωράκιση της πατρίδας μας και
αναβαθμίζοντας τη διεθνή της θέση.  Μετατρέπουμε σε αγώνα για την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τις δύο λέξεις που συνοδεύουν κάθε δοκιμασία του Έθνους μας: Δεν ξεχνώ!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en