Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με αντιπολεμικό μήνυμα η 5η Ποδηλατική Δράση «BREVET PHILIPPI»

Η 5η κατά σειρά ποδηλατική δράση, υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με την τεχνική υποστήριξη της Επιστημονικής Ομάδας “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου, με τερματισμό στην κεντρική πλατεία (Πελεκανίδη) των Κρηνίδων, όπου θα τους περιμένει γιορτή με ωραίο τοπικό φαγητό, τοπικά αφεψήματα και ροφήματα, live μουσική, χορός και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή του Πάρκου Φιλίππων. 

Φέτος η θεματική επιλογή της εικαστικής ταυτότητας της διοργάνωσης είναι αντιπολεμική, με αφορμή τη Μάχη των Φιλίππων, και απεικονίζει εύγλωττα την συνειδητή μας απομάκρυνση από το παρελθόν και τον πόλεμο και επιδιώκει την ένωση των 7 δήμων του Πάρκου Φιλίππων, των ανθρώπων και των κοινωνιών μέσα από τη διασύνδεση 210 χιλιομέτρων τουριστικής ποδηλασίας του Brevet Philippi 2023. Εικονογραφικά αποτυπώνει ένα ρωμαίο πολεμιστή να σπάει την πανοπλία του και να “βγαίνει” με το ποδήλατό του, δηλώνοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει με τρόπο συλλογικό. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

7:30 – 8:30: Άνοιγμα Γραμματείας

8:30 – 9:30: Εκκίνηση αθλητών

10:00 -12:00: Λειτουργία Checkpoint Κοκκινογείων (Σημείο: Γυναικείος Συνεταιρισμός Κοκκινογείων)

12:00 -17:00:  Λειτουργία Checkpoint Αμφίπολης (Σημείο: Λέων Αμφίπολης)

14:00 -21:00:  Λειτουργία Checkpoint Ελευθερούπολης (Σημείο: Πλατεία Ταξί)

15.00 – 22:00: Λειτουργία Checkpoint Κρηνίδων (Σημείο: Πλατεία Πελεκανίδη, Κρηνίδες).

 

Τελετή Λήξης

17.00 – 23:30: Τελετή Λήξης (Σημείο: Πλατεία Πελεκανίδη, Κρηνίδες).

 

Αναλυτικά:

17.00 – Ζωντανή κουζίνα από τον chef Ξενοφώντα Μπάρτζο με προϊόντα των χορηγών εταιρειών Meat&Food, οινοποσία από το χορηγό Οινοποιείο Nico Lazaridi και τραπέζι γεύσεων με εδέσματα από τους χορηγούς Φούρνους Φελαχίδη και γλυκές λιχουδιές από τον “Χρυσανθίδη”.

18.00Περίπτερα συλλόγων από τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Ν. Ζίχνης, Αμφίπολης, Παγγαίου και Παρανεστίου.

19.00Ομιλία με τον Κωνσταντίνο Ελευθεριάδη “Αυτοβιογραφία ενός ποδηλάτη που μεγάλωσε πάνω σε ένα ποδήλατο”  

20.00Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα “Μπάντα Τέτοια”

 

Παράλληλες δράσεις

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει διάφορες παράλληλες δράσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους, με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια σχετικά με το ποδήλατο, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την ιστορία του τόπου. Με τη δήλωση συμμετοχής σας και  την επιβεβαίωση της συμμετοχής του παιδιού σας στην δράση, συμμετέχετε αυτόματα στην κλήρωση για ένα ποδήλατο COCO-MAT.bike μοντέλου Τηλέγονος 16″, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης.

Εκμάθηση ποδηλάτου για παιδιά με τον MTB Leader της Hype Trails Χρήστο Κηπουρό (Ηλικίες 7 – 11)

Η δράση θα λάβει χώρα στην «Πλατεία Πελεκανίδη» με τον προπονητή ποδηλασίας MTB Leader Χρήστο Κηπουρό της Hype Trails να βρίσκεται εκεί προκειμένου να μας μάθει σημαντικά πράγματα για την οδήγηση ποδηλάτου. Η δράση στοχεύει στην ενθάρρυνση των μικρών μας φίλων και την ασφαλή τους μετακίνηση με το ποδήλατο καθώς και στη δυνατότητα βελτίωσης των τεχνικών οδήγησης.

Περιορισμένος αριθμών συμμετεχόντων: 30

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 20:30, Πλατεία Πελεκανίδη Κρηνίδες

Δηλώστε συμμετοχή -> https://forms.gle/Jj5fZMqGcdbSFpfo9

Μαθαίνω τα βότανα μέσα από το παιχνίδι (Ηλικίες 10 – 13)

Η δράση αυτή επιλέχθηκε με κριτήριο την αξία των βοτάνων στη ζωή μας και την ανάγκη γνωριμίας με τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες που έχουν. Η ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, όταν ξεκινάει από την παιδική ηλικία , γίνεται τρόπος ζωής. 

Περιορισμένος αριθμών συμμετεχόντων: 60

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30, Πλατεία Πελεκανίδη Κρηνίδες

Δηλώστε συμμετοχή -> https://forms.gle/L9BuwKQcsAmHas8U8

Αρχαίες τοποθεσίες μέσα από σύγχρονους φακούς με τον Stratos Agiani και παράλληλη ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας (Ηλικίες 13+)

Σε μία εποχή που τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν φωτογραφική κάμερα και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του πλανήτη διαθέτει κινητό τηλέφωνο, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τις τεχνικές και εικαστικές δυνατότητες που μας παρέχουν οι μικρές αυτές φορητές συσκευές και να εμβαθύνουμε στο τεχνικά και αισθητικά τους χαρακτηριστικά μέσα από ένα εργαστήριο που θα περιλαμβάνει λίγη θεωρία και κατόπιν παράλληλη ξενάγηση και πρακτική εφαρμογή στο πεδίο μέσα από έναν άκρως ενδιαφέρον φωτογραφικό περίπατο στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον βραβευμένο φωτογράφο Stratos Agiani σε συνεργασία με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περιορισμένος αριθμών συμμετεχόντων: μέχρι 30 άτομα

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 17:00 – 19:00, Πλατεία Πελεκανίδη Κρηνίδες

Δηλώστε συμμετοχή-> https://forms.gle/hoPyx6ANEC3fFLNSA 

Δημιουργικό εργαστήριο κολλάζ για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με την Μαριανέλλη Αναστασιάδου

Σε αυτό το εργαστήριο πρόκειται να δημιουργήσουμε νέους φανταστικούς κόσμους και να μυηθούμε στην τέχνη του κολλάζ μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά, παλιές φωτογραφίες και έντυπα με θέμα το ποδήλατο. Με μόνο διαβατήριο την φαντασία μας αλλά και με την καθοδήγηση της collage artist Μαριανέλλης Αναστασιάδου, θα επιδιώξουμε να συνθέσουμε νέες πραγματικότητες μέσα από υφιστάμενες πρώτες ύλες και να στοχαστούμε πάνω στο ποδήλατο ως έννοια και αντικείμενο ελευθερίας και όχι απλώς ενός μέσου μεταφοράς, αλλά και στη σχέση του με το περιβάλλον και την επαφή που μας χαρίζει με την φύση, την υγεία και τον εαυτό μας.

Περιορισμένος αριθμών συμμετεχόντων: 30

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 17:30 – 19:30, Πλατεία Πελεκανίδη Κρηνίδες

Δηλώστε συμμετοχή -> https://forms.gle/91fiPVb6Hd4YNEXv8

 

Διοργάνωση

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τεχνική Υποστήριξη

Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”

Αιγίδα

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Συνεργαζόμενοι φορείς

Δήμος Καβάλας

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας – “Δημωφέλεια”

Δήμος Παγγαίου

Δήμος Προσοτσάνης

Δήμος Αμφίπολης

 

Αρωγοί

Δημοτικό συμβούλιο νέων Δήμου Παγγαίου

Χορηγοί

Coco-mat.bike

Οινοποιείο Nico Lazaridi

Meat and Food

Γυναικείος Συνεταιρισμός Κοκκινογείων Δράμας

ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου

Φούρνοι Φελλαχίδη

Εστιατόριο Δίκταμο

Ιππικό κέντρο Ρήσος

Χρυσανθίδης

Σκλαρής

Βόρειος Ελλάς

Hype Trails

Χαλβάς Ελευθερίου

Εννέα Οδοί Snack & Coffee

Καφέ Λιόντας

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΡΤ3

ΕΡΤ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στους νέους ποινικούς κώδικες

Το εφαλτήριο για την πάταξη της εγκληματικότητας και την επιτάχυνση  απονομης της δικαιοσύνης είναι η έκτιση ποινής, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για αλλαγές στον ποινικό κώδικα που παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει

Στη φυλακή ακόμα και για μικρές ποινές

– Για ποινές έως 1 χρόνο θα προβλέπεται ως κανόνας η αναστολή της ποινής, εφόσον δεν υπάρχει άλλη αμετάκλητη καταδίκη

– Για ποινές από 1 έως 2 χρόνια το δικαστήριο θα μπορεί είτε να αναστείλει, είτε να διατάξει μετατροπή της ποινής σε χρηματική (εξαγορά) ή να διατάξει έκτιση μέσω κοινωφελούς εργασίας.

– Για ποινές από 2-3 χρόνια θα είναι περίπου υποχρεωτική η έκτιση μέρους της ποινής που θα φτάνει κατ΄ ανώτατο όριο τους 6 μήνες και εν συνεχεία αναστολή του υπολοίπου

– Για ποινές άνω των 3 ετών δε θα χωρεί αναστολή συνεπώς μετά την αμετάκλητη καταδίκη, ο κατάδικος θα οδηγείται στις φυλακές.

Μέχρι 20 χρόνια η ποινή για τα κακουργήματα

Με το σχέδιο νόμου αυξάνεται το ανώτατο όριο – κάθειρξης για κακουργήματα από τα 15 στα 20 έτη, ενώ αυξάνεται και το ανώτατο όριο κάθειρξης για κακουργήματα κατά συρροή στα 25 έτη και για πλημμελήματα στα 10 έτη από τα 8 που ήταν μέχρι τώρα.

-Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις  αποφυλάκισης

Πλέον θα εναπόκειται στην ουσιαστική κρίση του δικαστικού συμβουλίου ανάλογα με την επικινδυνότητα του εγκλήματος και τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη, ανεξαρτήτως τυπικών προϋποθέσεων συμπλήρωσης χρόνου κράτησης.

Αδικήματα για εμπρησμό -συγκοινωνίες

Τα αδικήματα του εμπρησμού (ο οποίος εάν είναι με δόλο θα φθάσει και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης) και της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών  θα εκδικάζονται άμεσα  χωρίς την τήρηση της χρονοβόρας ενδιάμεσης διαδικασίας των συμβουλίων.

-Αυστηροποίηση της ποινής και απαγόρευση κάθε μορφής αναστολής ή μετατροπής της ποινής για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους.

-Πρόβλεψη επιβολής παρεπόμενης ποινής δήμευσης περιουσίας του καταδικασθέντος εμπρηστή, ανάλογης με το μέγεθος και την αξία της βλάβης.

-Ποινικοποίηση με αυστηρές κυρώσεις των προπαρασκευαστικών πράξεων εμπρησμού δηλ. της κατοχής εμπρηστικών υλών ή αντικειμένων με σκοπό την προετοιμασία διάπραξης εμπρησμού δάσους (ποινή μη αναστελλόμενη μη μετατρεπόμενη).

Κακούργημα η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

Σε βαθμό κακουργήματος θα διώκεται η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή βαριά σωματική βλάβη, ενώ αυξάνεται το ελάχιστο όριο ποινής  για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στα δύο έτη.

-Κατάργηση Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ενίσχυση της αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Μονομελούς Εφετείου με σκοπό την αποδέσμευση δικαστών και την παράλληλη αξιοποίηση τους σε άλλες δίκες. Οι εφέσεις κατά αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου θα εκδικάζονται επίσης από Τριμελές Εφετείο, που όμως θα συγκροτείται από αρχαιότερους στην ιεραρχία δικαστές.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Χρυσούπολη Καβάλας, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο και φίλο, Μιλτιάδη Πασσαλίδη.

Ο Μιλτιάδης Πασσαλίδης υπήρξε Δήμαρχος Χρυσούπολης από το 1986 μέχρι και το 1998. Παράλληλα με την θητεία του ως Δημάρχου διετέλεσε και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καβάλας. Ως Δήμαρχος υπήρξε οραματιστής και δημιουργικός και συνέβαλε καθοριστικά, με μεγάλα έργα, στην μεγάλη πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Χρυσούπολης και της επαρχίας του Νέστου.

Στην οικογένεια του και στα δύο παιδιά του, την Όλγα και τον Γιάννη, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωταγώγηση του Δέντρου στην Πλατεία Καβάλας με party τιμών από τα καταστήματα και Anastasia

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καβάλας η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και η έναρξη των γιορταστικών εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει στις 21.00 συναυλία με την ANASTASIA. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο συμμετέχει αυτή τη μέρα με ένα PRE – CHRISTMAS PARTY τιμών και προσφορών από τα καταστήματα που επιθυμούν.

Όσοι συνάδελφοι θέλετε να συμμετέχετε μπορείτε να ετοιμάσετε και να μας στείλετε μια διαφήμισή σας σαν φωτογραφία για να προβάλλετε την επιχείρησή σας για την συγκεκριμένη μέρα με τα ποσοστά των εκπτώσεων ή ό,τι άλλο κρίνετε εσείς, ώστε να ανέβει στα μέσα μαζικής δικτύωσης του Συλλόγου το διάστημα που προηγείται. Η αποστολή να γίνει στο messenger ή στο Instagram του Εμπορικού Συλλόγου.

Το event θα διαφημιστεί από τα μέσα μαζικής δικτύωσης και το ωράριο λειτουργίας της αγοράς το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρα θα είναι 17.30 – 21.00.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: