ΚΟΣΜΟΣ

Μαθητές άνοιξαν πυρ σε σχολείο, σκότωσαν συμμαθητή τους

Μαθητές λυκείου άνοιξαν πυρ σε σχολικό συγκρότημα στo Ντένβερ της Πολιτείας Κολοράντο σκοτώνοντας έναν 18χρονο συμμαθητή τους και τραυματίζοντας άλλους επτά, αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

«Δύο πρόσωπα μπήκαν στο λύκειο STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering and Math School), έφθασαν βαθιά μέσα στο σχολείο και επιτέθηκαν σε μαθητές σε δύο τοποθεσίες», διευκρίνισε ο σερίφης της Πολιτείας.

Οι δράστες συνελήφθησαν: είναι μαθητές στο συγκεκριμένο Λύκειο, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος.

Στο δωδεκατάξιο σχολείο στο Χάιλαντς Ραντς φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται νηπιαγωγεία. Εμβρόντητοι, μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους έκλαιγαν, κατέβαιναν τα σκαλιά του κτιρίου, πολλοί από τους οποίους κράταγαν σφιχτά τα χέρια των γονιών τους.

Ο Φερνάντο Μοντόγια ανέφερε πως ο 17χρονος γιος του, μαθητής στο λύκειο, χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες κι ένας φίλος του επίσης τραυματίστηκε. Ο γιος του αφηγήθηκε πως ο ένας από τους δράστες μπήκε στην τάξη του κι άρχισε να ρίχνει αφού «έβγαλε ένα πιστόλι από μια θήκη για κιθάρα», πρόσθεσε ο Μοντόγια στον τηλεοπτικό σταθμό Denver 7.

Ο σερίφης απέφυγε να απαντήσει για τα κίνητρα της επίθεσης, εξηγώντας ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια και δεν θέλει να κάνει υποθέσεις. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) συνδράμει τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
AP Photo/David Zalubowski

Η επίθεση διαπράχθηκε πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την 20ή επέτειο της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν στο κοντινό Λίτλτον, περίπου 8 χιλιόμετρα από το Χάιλαντς Ραντς.

Την 20ή Απριλίου 1999, δύο μαθητές του λυκείου Κολουμπάιν, 17 και 18 ετών, βαριά οπλισμένοι, σκότωσαν μέσα σε μερικά λεπτά 13 ανθρώπους, 12 συμμαθητές τους κι έναν καθηγητή, πριν αυτοκτονήσουν. Το επεισόδιο αυτό παραμένει μια από τις χειρότερες σφαγές που έχουν διαπραχθεί ποτέ σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο απολογισμός θα ήταν πολύ πιο βαρύς αν οι δράστες είχαν πυροδοτήσει τις αυτοσχέδιες βόμβες τους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version