ΕΒΡΟΣ

Μάθιου Πάλμερ | Η Ελλάδα έχει την υποστήριξή μας στον Έβρο, και στο Αιγαίο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε το Σάββατο ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος συνοδευόμενος από την Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα και τον Γενικό Πρόξενο Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Κώστας Καραμανλής.

Η διοίκηση του ΟΛΑ ενημέρωσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους και τον υπουργό για όλα τις εξελίξεις στο λιμάνι, τις προοπτικές καθώς και για τεχνικά θέματα.

Σε ερώτηση του Viadiplomacy και της Κατερίνας Καλεντερίδου στον Μάθου Πάλμερ, ότι δεδομένης της σημερινής κατάστασης στα σύνορα, η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας; ο Αμερικανός διπλωμάτης απάντησε : «στηρίζουμε – όπως έκανε σαφώς ο Πρόεδρος(σ.σ εννοώντας τον Τραμπ) – το δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Εγώ, προσωπικά, εντυπωσιάστηκα από τον επαγγελματισμό των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων, τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι ίδιοι την κατάσταση, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν μια πολύ δύσκολη σειρά γεγονότων και η Ελλάδα έχει την υποστήριξή μας για το τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, και στο Αιγαίο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων.»

Στην συνέχεια ο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Gastrade ενώ επισκέφτηκαν το Αστυνομικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση στον Έβρο από τον αστυνομικό επιθεωρητή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

viadiplomacy

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version