ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass | Το Φεβρουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος για το Market Pass, η οποία πρόκειται να δώσει ανάσα σε πολλά νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι, το επίδομα πρόκειται να έχει διάρκεια έξι μηνών, μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Η ενίσχυση αφορά ποσοστό 10% επί των αγορών των νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης και η άυλη κάρτα που θα εκδοθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ αλλά και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο τροφίμων (φούρνους, μινι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.).

Ύψος ενίσχυσης

Η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λαμβάνονται οι σύζυγοι ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1000 ευρώ αγορές.

Μηνιαίο όριο αγορών και ύψος ενίσχυσης, παραδείγματα:

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version