Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να “γυρίσουμε σελίδα” και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων!»

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου η προεκλογική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας Μάκη Παπαδόπουλου στις Κρηνίδες.

Στην ομιλία του, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε το σχέδιο της παράταξής μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

«Πριν από 10 χρόνια, στη γη των Φιλίππων, ανακοινώσαμε την ίδρυση της παράταξής μας, τον ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Επιλέξαμε τις Κρηνίδες, για να δείξουμε και συμβολικά πόσο εκτιμάμε την αξία αυτού του τόπου. Ένας τόπος πραγματικά πλούσιος, με ομορφιά, με εύφορη γη, με πολύτιμη, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά παγκόσμιας εμβέλειας. Ταυτόχρονα όμως και ένας τόπος αφημένος στην τύχη του, για πολλά χρόνια, από όλες τις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας. Ένας τόπος με πολλά και μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας και ανάπτυξης.

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να γυρίσουμε σελίδα. Για να αποκτήσει ξανά αυτός ο τόπος ποιότητα ζωής και ευημερία!

Για να μετατρέψουμε το Μνημείο της ΟΥΝΕΣΚΟ σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Για να δημιουργήσουμε, μαζί με όλους εσάς, ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης. Με την ενίσχυση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας,

της επιχειρηματικότητας. Με νέες θέσεις εργασίας, με νέες πηγές εσόδων για τον Δήμο και τους δημότες.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ για την καθημερινότητα:

  • Ξεκινούμε και ολοκληρώνουμε επιτέλους το έργο της υδροδότησης των χωριών από τον Κεντρικό Αγωγό του Κεφαλαρίου. Δίνουμε νερό πόσιμο και υγιεινό σε κάθε οικισμό, σε κάθε σπίτι. Νερό χωρίς νιτρικά, χωρίς σωλήνες από αμίαντο. Κανένας δεν έχει πιστέψει σε αυτό το μεγάλο έργο όσο εμείς.

  • Αναβαθμίζουμε το Δημαρχείο στις Κρηνίδες, φτιάχνονας μία μικρή “Τεχνική Υπηρεσία”. Τοποθετούμε μόνιμα στο Δημαρχείο των Κρηνίδων εξοπλισμό και οχήματα για τις ανάγκες των κατοίκων.

  • Φτιάχνουμε επιτέλους το οδικό δίκτυο σε όλα τα χωριά, για να φτάνουν οι δημότες με ασφάλεια παντού, με σωστούς δρόμους, με πεζοδρόμια και διαβάσεις για πεζούς και Άτομα με Αναπηρία.

Κατασκευάζουμε τον κόμβο εισόδου στο Νέο Ζυγός, βελτιώνουμε τον δρόμο και τα πεζοδρόμια στο Μικροχώρι, φροντίζουμε τη γέφυρα του Δάτου, αναβαθμίζουμε όλους τους αγροτικούς δρόμους, για να είναι κατάλληλοι και ασφαλείς.

Εγκαθιστούμε σύγχρονες στάσεις λεωφορείων.

  • Αλλάζουμε τον δημοτικό φωτισμό, τον κάνουμε πιο οικονομικό και πιο αποτελεσματικό με νέες λάμπες LED. Το κάνουμε ΑΜΕΣΑ, χωρίς να περιμένουμε την Ενεργειακή Κοινότητα που θα γίνει αργότερα.

  • Οργανώνουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την αποκομιδή των απορριμμάτων, το πλύσιμο των κάδων και την ανακύκλωση.

Δημιουργούμε «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» για τα παιδιά και προσελκύουμε εκδρομές σχολείων μαζί με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων.

  • Συντηρούμε και εξασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού του Δάτουκαι καθαρίζουμε τα κανάλια δίπλα στα χωριά.

  • Στο Ζυγός, αναβαθμίζουμε την κεντρική οδό και ολοκληρώνουμε την πλατεία.

– Στη Λυδία κατασκευάζουμε επιτέλους πλατεία.

– Στο Κρυονέρι φτιάχνουμε περιαστικό πάρκο, κατάλληλο και για εκδηλώσεις, όπως επίσης αξιοποιούμε την έκταση 6,5 στρεμμάτων στο “Φουντουκλή”.

– Δημιουργούμε θέσεις θέας στην Ακρόπολη των Κρηνίδων, στον λοφίσκο του Σταυρού Αμυγδαλεώνα, στον Προφήτη Ηλία και αλλού.

  • Επιλύουμε όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τα χωροταξικά σχέδια στα χωριά και φυσικά διεκδικούμε να αλλάξει η αρχαιολογική ζώνη σε Κρηνίδες και Λυδία, για να έχουν επιτέλους οι κάτοικοι τη δυνατότητα να κάνουν συντηρήσεις στα σπίτια τους.

  • Φροντίζουμε για ασφαλείς σχολικές αίθουσες και αυλές.Άμεσα ολοκληρώνουμε το Λύκειο στις Κρηνίδεςκαι ανακατασκευάζουμε το Δημοτικό Σχολείο στο Πολύστυλο.

  • Εξασφαλίζουμε τη συνεχή συντήρηση στα γήπεδα ποδοσφαίρουκαι αναβαθμίζουμε σε σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα. Στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητικούς συλλόγους.

  • Κάνουμε σύγχρονο το Καταφύγιο Ζώων στο Ζυγόςκαι υλοποιούμε το καινοτόμο πρόγραμμα που σχεδιάσαμε για τα αδέσποτα ζώα.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ για την ανάπτυξη της Δ.Ε. Φιλίππων:

  • Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας με σύγχρονη τεχνογνωσία. Αναβαθμίζουμε το σύστημα άρδευσης, για να δίνουμε νερό στους αγρότες μας με επαρκή και δίκαιο τρόπο.

  • Δίνουμε τη σημασία που χρειάζονται τα Τενάγημε αντιπλημμυρικά έργα και τακτικούς καθαρισμούς στα κανάλια.

  • Αναδεικνύουμε, στην πράξη και όχι στα λόγια, το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομάς της UNESCO. Πιέζουμε το υπουργείο Πολιτισμού για να λειτουργήσει επιτέλους ο φορέας διαχείρισης του Μνημείου.

Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, συνδέουμε όλους τους ιστορικούς χώρους των Φιλίππων σε ένα ενιαίο δίκτυο: Ντικιλί Τας – αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων – Βαπτιστήριο Λυδίας – Λασπόλουτρα

γίνονται ένας μεγάλος τουριστικός πόλος έλξης.

Οργανώνουμε, κάθε χρόνο, την αναπαράσταση της μάχης των Φιλίππων και την αναδεικνύουμε σε κορυφαίο διεθνές γεγονός.

  • Αναβαθμίζουμε τα Λασπόλουτρα, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και με στόχο να λειτουργούν για όλο τον χρόνο.

  • Βελτιώνουμε την πίστα μοτο-κροςκαι συμβάλλουμε στη διοργάνωση περισσότερων εκδηλώσεων.

  • Φροντίζουμε τους γονείς και τα παιδιά, τα Άτομα με Αναπηρία και τους ηλικιωμένους, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα στο πλαίσιο της πολιτικής μας ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.

– Επιδοτούμε με voucher 150 μαθητές της Γ’ Λυκείου, στα δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα δώσουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

– Επιδοτούμε με voucher την τετράωρη απασχόληση νταντάς στο σπίτι για τους εργαζόμενους γονείς που φροντίζουν μόνοι τους τα παιδιά τους.

– Φτιάχνουμε την πρώτη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία, για να δώσουμε προοπτική ζωής και ασφάλεια στις οικογένειές τους.

– Λέμε ΝΑΙ σε Δημοτικό Γηροκομείο.

– Δίνουμε έκπτωση 40% στους λογαριασμούς του νερού για τις τρίτεκνες οικογένειες.

 

– Δίνουμε στήριξη 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί σε πολύτεκνες οικογένειες.

 

– Δίνουμε ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

– Ενισχύουμε το Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα δίνει τρόφιμα κάθε μήνα.

10 χρόνια τώρα, με έχετε γνωρίσει, με έχετε μάθει, ξέρετε ποιος είμαι.

Έχετε γνωρίσει το πάθος μου για τον τόπο μου. Έχετε γνωρίσει την αποτελεσματικότητά μου.

Θέλω λοιπόν με κάθε ειλικρίνεια να σας πω ότι είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Έτοιμος να υπηρετήσω εσάς και τον τόπο της ζωής μας.

Έχω την ομάδα μου, έχω τη γνώση και την εμπειρία που χρειάζεται, για να δίνω λύσεις στα προβλήματά σας, γρήγορα και με αποτέλεσμα.

Σας ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε.

 

Να μου δώσετε την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι ΝΑΙ μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα!

 

Να γυρίσουμε σελίδα σε όλα τα χωριά των Φιλίππων!  Αξίζει τον κόπο!

 

Και όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους που μας αξίζουν!».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου στην Λυδία

Με λαμπρότητα πραγματοποιούνται και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2024.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του επετειακού εορτασμού της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμέως: Χωρίς την επιστολική ψήφο πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews.

Επίσης η κ. Κεραμέως επισήμανε «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, νa ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης». Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ό,τι «πρέπει να φέρουμε την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σήμερα οι εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία της χώρας

Ξεκίνησαν σήμερα, 18 Μαϊου, οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις – Α’ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου – των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) καθώς και στις αντίστοιχες τάξεις των Εκκλησιαστικών Σχολείων. Υποβλήθηκαν 9.454 αιτήσεις υποψηφίων για 1.794 θέσεις.

Η εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία – Εκκλησιαστικά Σχολεία Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις – Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου – των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου των Εκκλησιαστικών Σχολείων, διενεργούνται σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου. Η αξιολόγηση των υποψηφίων μαθητών, θα γίνει σε δύο γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα και μαθηματικά.

Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής. Οι υποψήφιοι για τα Εκκλησιαστικά Σχολεία θα εξεταστούν επιπλέον στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι εξετάσεις Η εισαγωγή μαθητών στην Α’ τάξη των Πρότυπων Γυμνασίων πραγματοποιείται με τεστ δεξιοτήτων υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής. Το περιεχόμενο της αξιολόγησης σχετίζεται με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών εννοιών. Αντικείμενο της γραπτής δοκιμασίας είναι στοιχεία, τα οποία οι μαθητές ήδη έχουν επεξεργασθεί και γνωρίζουν από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο γενικά χωρίς να ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια, ούτε ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες βασίζονται στην αποστήθιση.

Τα θέματα των εξεταζόμενων γνωστικών πεδίων, τίθενται υπό τη μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής, οι οποίες συνοδεύονται από σχετικό βοηθητικό υλικό. Η διαδικασία διαρκεί 150 λεπτά.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των θεμάτων προς τα εξεταστικά κέντρα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με ευθύνη της Κεντρικής Επιτροπής Διεξαγωγής των Εξετάσεων αμέσως πριν την έναρξη της δοκιμασίας.
Η επιλογή της απάντησης ανά ερώτηση σημειώνεται από τον υποψήφιο μαθητή σε ειδικό απαντητικό φύλλο, όπου αναγράφεται υποχρεωτικά ο κωδικός αίτησης υποψηφίου σε αντίστοιχο πεδίο.
Τα απαντητικά φύλλα βαθμολογούνται εντός κλίμακας βαθμολόγησης από μηδέν έως εκατό μόρια, με άριστα τα εκατό μόρια.
Σε κάθε ένα από τα εξεταζόμενα γνωστικά πεδία αποδίδονται πενήντα μόρια.
Να σημειωθεί πως δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης.

Πλήρωση κενών θέσεων μαθητών στη Β’ και Γ’ τάξη των Πρότυπων Γυμνασίων.

Η πλήρωση κενών θέσεων στις Β’ και Γ’ τάξεις των Προτύπων Γυμνασίων για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιείται με τεστ δεξιοτήτων, η οποία λαμβάνει χώρα στα Πρότυπα Γυμνάσια τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, κατατίθενται στο σχολείο ενδιαφέροντος κάθε υποψηφίου και αποδίδεται ατομικός κωδικός για κάθε αίτηση.
Στην παραπάνω διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν μαθητές, που φοιτούν ήδη σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Οι κενές θέσεις καθώς και κάθε ειδικότερο ζήτημα, που αφορά στην πραγματοποίηση της δοκιμασίας δεξιοτήτων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα κάθε σχολείου με την έναρξη του σχολικού έτους.

Εισαγωγή μαθητών και πλήρωση κενών θέσεων στην Α’ τάξη των Πρότυπων Λυκείων

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.), οι απόφοιτοι του Πρότυπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, υπό την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο.
Αν στην Α’ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις, αυτές καλύπτονται με τεστ δεξιοτήτων.
Στα μη διασυνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια, το σύνολο των θέσεων της Α’ τάξης του Λυκείου καλύπτεται με τεστ δεξιοτήτων.

Οι εξετάσεις

Με τη δοκιμασία εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα Λύκεια αξιολογούνται γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και τα μαθηματικά που απέκτησαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο.
Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι μαθητές δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία, η οποία έχει τρίωρη διάρκεια.

Πλήρωση κενών θέσεων μαθητών στην Β’ και Γ’ τάξη των Πρότυπων Λυκείων

Η εισαγωγή μαθητών στις Β’ και Γ’ τάξεις των Πρότυπων Λυκείων για την κάλυψη των κενών θέσεων πραγματοποιείται με τεστ δεξιοτήτων, η οποία λαμβάνει χώρα στα Πρότυπα Λύκεια τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους. Μαθητές, που φοιτούν ήδη σε Πρότυπο Λύκειο δεν μπορούν να συμμετέχουν στην παραπάνω διαδικασία.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια μαθητή εισακτέου σε Πρότυπο Λύκειο προβαίνουν, εφόσον το επιθυμούν, σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να γίνει η μετεγγραφή του μαθητή από το σχολείο, που ήδη είναι εγγεγραμμένος στο Πρότυπο Λύκειο όπου έχει κριθεί εισακτέος, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ημέρας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τα Πειραματικά

Σημειώνεται ότι χθες, Παρασκευή 17 Μαϊου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία. Υποβλήθηκαν 10.845 αιτήσεις για 3.003 θέσεις.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών θα ενημερωθούν σχετικά με SMS στο κινητό τους εφόσον το είχαν δηλώσει στην αρχική τους αίτηση.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en