Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Αλλάζουμε τον Δήμο μας με τη Νεολαία στην πρώτη γραμμή»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως διοίκηση του Δήμου, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και προωθούμε σύγχρονες πολιτικές για τη νεολαία στον Δήμο μας.

Οι δύο προηγούμενες διοικήσεις στον Δήμο δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον σχεδιασμό ειδικής πολιτικής για τους νέους και δεν αξιοποίησαν κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη δημιουργία δράσεων και συμπράξεων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2020 θα έχουν διατεθεί 15 δισεκατομμύρια ευρώ για δράσεις και δίκτυα νεολαίας, ενώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027) προγραμματίζεται να διατεθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, όπως χάθηκαν οι προηγούμενες.

 

Ποιο είναι το Σχέδιό μας για τη Νεολαία:

 

  1. Θεσπίζουμε Αντιδημαρχία Νεολαίας, η οποία δεν θα είναι “διακοσμητική”, αλλά θα σχεδιάζει πολιτικές, μέτρα και δράσεις και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους και τα αποτελέσματά τους.

 

  1. Καταστρώνουμε μία Τοπική Στρατηγική για τη Νεολαία, με συγκεκριμένες δράσεις, χρηματοδότηση και δείκτες αποτελεσμάτων της υλοποίησης της στρατηγικής αυτής.

 

Η Στρατηγική αυτή θα βασίζεται στα συμπεράσματα ειδικών ερευνών που θα γίνουν για την καταγραφή των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στο Δήμο μας.

 

Εναρμονίζουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου με τη στρατηγική μας για τη νεολαία, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

 

  1. Θεσπίζουμε ΑΜΕΣΑ ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου και δράσης, σε συνεργασία με τις τοπικές εθελοντικές ομάδες νέων, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν ένα μόνιμο σημείο συνάντησης και επαφής, να ανταλλάσουν απόψεις και να διαμορφώνουν δράσεις. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος χώρος.

 

  1. Δημιουργούμε ειδική ψηφιακή πύλη (portal) για τη νεολαία και δίνουμε τη δυνατότητα σε νέους να παράγουν εκπομπές με νεανικό περιεχόμενο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

 

  1. Αξιοποιούμε όλα τα Ευρωπαϊκά και τα Εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης για τη νεολαία, και κυρίως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+.

 

  1. Συμμετέχουμε σε υφιστάμενα Ευρωπαϊκά και Εθνικά δίκτυα ανταλλαγής καλών πρακτικών για τη νεολαία, ώστε να λάβουμε την καλύτερη τεχνογνωσία που υπάρχει (Europe Goes Local, Intercity Youth Network, Dypall κ.ά.).

 

  1. Ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε στη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων των νέων σε τομείς δραστηριότητας του Δήμου που απαιτούν υψηλή ευαισθητοποίηση των δημοτών (πολιτισμός, κοινωνική στήριξη, ανακύκλωση, ειδικά περιβαλλοντικά θέματα κ.ά.).

 

Θεσπίζουμε ειδική πρόσκληση για χρηματοδότηση νεανικών ομάδων και δράσεων με αξιολόγηση των ιδεών που θα κατατίθενται.

 

  1. Δημιουργούμε Κέντρο Νεότητας που θα καλύπτει διαφορετικές δομές εξυπηρέτησης των δραστηριοτήτων των νέων (Θερμοκοιτίδα νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, δομή διαλόγου, κέντρο πολιτισμού κ.ά.).

 

  1. Καταστρώνουμε και υλοποιούμε (σε σύμπραξη με Ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς φορείς) ένα ειδικό σχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους σε σχέση με την αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο κύκλο επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, με νέες καινοτόμες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

 

  1. Καταθέτουμε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του θεσμού “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας” από τον Δήμο μας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους γνωστούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα,

με έναν ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,

προετοιμάζουμε την επιστροφή και την παραμονή των νέων στον τόπο μας!

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ο πατέρας που έκανε ένα διαφορετικό δώρο στο σχολείο της κόρης του

Δημοσιεύτηκε

στις

Όταν η μάθηση αναπτύσσεται μέσα σ’ ένα περιβάλλον όμορφο, όπου οι ψυχροί λευκοί τοίχοι των τάξεων γεμίζουν χρώματα, σχήματα, πρόσωπα, μοτίβα μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά τον χώρο του σχολείου, όπου καθημερινά τα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους, τότε αυτή η μάθηση γίνεται πραγματική απόλαυση. Έχοντας αυτό ως γνώμονα ένας επαγγελματίας, συντηρητής έργων τέχνης στο επάγγελμα και πατέρας μαθήτριας στο 3ο γυμνάσιο Καβάλας αποφάσισε να κάνει ένα διαφορετικό δώρο στο σχολείο όπου φοιτά η κόρη του, κάνοντας όλους τους μαθητές κοινωνούς της τέχνης.

 

 

Ο λόγος για τον Γιώργο Μιχαηλίδη, που δώρισε στο σχολείο 74 έργα τέχνης, τα οποία μετέφερε ο ίδιος και τα τοποθέτησε μόνος του μέσα στις τάξεις μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά το σχολείο σε μια πρωτότυπη έκθεση με έργα τέχνης που τα παιδιά μπορούν να θαυμάζουν καθημερινά.

Μάλιστα, θέλοντας οι μαθητές να βγουν ακόμα πιο ωφελημένοι από την πρωτοβουλία του, κάτω από κάθε έργο τέχνης τοποθέτησε μια πλακέτα με κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του ζωγραφικού έργου, τον δημιουργό του, το ρεύμα που αντιπροσωπεύει, τι εκφράζει και άλλα ενδιαφέροντα ενημερωτικά στοιχεία.

 

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι η ιδέα για τη δωρεά των έργων ήρθε μετά από μια συζήτηση που είχε με την κόρη του και τους συμμαθητές της, που μάλλον ένιωθαν βαρετά μέσα σε μια τάξη με άσπρους τοίχους. Επιπλέον, μετά από τόσα χρόνια ως συντηρητής έργων τέχνης θέλησε να κάνει μια άυλη επένδυση, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη και στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει. Να σημειωθεί πως το 3ο γυμνάσιο Καβάλας, το παλιό γυμνάσιο θηλέων, όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης, είναι μια από τις παλαιότερες σχολικές μονάδες, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει εκσυγχρονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

 

 

«Μετά από μελέτη όλων των τάξεων του σχολείου, αλλά και των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων» σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «δημιουργήσαμε μια διαρκή έκθεση τέχνης, επιλέγοντας ένα συνδυασμό εβδομήντα τεσσάρων έργων τέχνης, αντιπροσωπευτικών των πιο χαρακτηριστικών ρευμάτων και καλλιτεχνών της δυτικής τέχνης. Παίρνοντας αυτή την πρωτοβουλία πιστεύω ότι όχι μόνο ομορφύναμε το χώρο όπου περνούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους τα παιδιά μας, αλλά συγχρόνως με την καθημερινή τους επαφή με την τέχνη, δίνουμε το έναυσμα για συζήτηση, δημιουργία, και διεύρυνση των οριζόντων τους».

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

parallaximag

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού

Δημοσιεύτηκε

στις

Καθυστέρηση, προφανώς λόγω της προεκλογικής περιόδου, παίζουν κάποιοι στην κυβέρνηση για τους διαγωνισμούς παραχώρησης δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια, με αρχή από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Παράγοντες της αγοράς μεταφορών, που ενδιαφέρονται για τη διαδικασία παραχώρησης των μεγάλων λιμένων, υποστηρίζουν πως το υπουργείο Ναυτιλίας στην ουσία κρύβεται και καθυστερεί τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί παραχώρησης δραστηριοτήτων σε κάποια από τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας. Ετσι, καθυστερεί εδώ και εβδομάδες η ολοκλήρωση της (άτυπης) διαβούλευσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, υπουργείου Ναυτιλίας και διοικήσεων λιμένων ώστε να προχωρήσει ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως κλείνουν τα μάτια και σε πρωτοβουλίες των διοικήσεων των περιφερειακών λιμανιών που δεν συνάδουν με τις ορθές πρακτικές διαχείρισης μιας κρατικής επιχείρησης. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΤΑΙΠΕΔ οι οποίες έχουν φτάσει μέχρι του σημείου να στείλουν στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα περιστατικά. Προς το παρόν, πάντως, ικανοποιητική ανταπόκριση από πλευράς διοικήσεων δεν υπάρχει. Ετσι προ ημερών έλαβαν από το ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει το 100% των μετοχών των δέκα οργανισμών λιμένων, πρόσθετη «υπενθύμιση» για την ανάγκη «επιμελούς διαχείρισης».

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, στην περίπτωση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα παραχωρηθούν οι εμπορευματικοί σταθμοί, οι οποίοι θεωρούνται συμπληρωματικοί. Στην Καβάλα (λιμένας «Φίλιππος Β«) επικεντρώνονται στα χύδην φορτία ενώ στην Αλεξανδρούπολη στα containers κ.λπ. Έτσι αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να διεκδικήσουν και τις δύο παραχωρήσεις. Ετσι αυξάνονται οι πιθανότητες παραχώρησης και των δύο τερματικών σταθμών, γιατί αν παραχωρηθεί ξεχωριστά π.χ. μόνο αυτός της Αλεξανδρούπολης, πιθανώς θα περιοριστεί το ενδιαφέρον για αυτόν της Καβάλας.

Το ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θεωρείται δεδομένο, κυρίως αν συνδυαστεί με τα ενεργειακά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με τον γνωστό σχεδιασμό για σιδηροδρομική διασύνδεση με τα βουλγαρικά λιμάνια στον Εύξεινο Πόντο (Μπουργκάς, Βάρνα).

Στην Καβάλα, οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β’»ξεκίνησαν το 1990. Σήμερα, «το εμπορικό λιμάνι διαθέτει κρηπίδωμα μήκους 400 μέτρων, βάθος στο κρηπίδωμα 11,5 μέτρων και χώρο διαχείρισης και αποθήκευσης φορτίων 50.000 τετραγωνικών μέτρων. Με τις υφιστάμενες υποδομές μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα 2 πλοία μήκους 190 μέτρων και ένα πλοίο Ro-Ro».

sofokleous10

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Νέα απόφαση χρηματοδότησης δημοτικού έργου

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα απόφαση χρηματοδότησης του δημοτικού έργου στο κτίριο πρώην ΕΟΚ υπέγραψε χθες η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η τροποποίηση που περιγράφεται φαίνεται να αφορά λεπτομέρειες του έργου, από αυτές που απασχολούν μόνο τις υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο έργο των 2 εκ ευρώ θα ανακαινίσει εκτεταμένους χώρους στο ακίνητο ώστε αυτοί να φιλοξενήσουν δημοτικές υπηρεσίες. Ανάδοχος υπάρχει και μάλιστα έχει πληρωθεί προκαταβολή για να ξεκινήσει. Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Με τη νέα απόφαση του Υπουργείου μαθαίνουμε λεπτομέρειες των επεμβάσεων αλλά και των χαρακτηριστικών του ιστορικού κτιρίου:  Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να προβεί σε αποκατάσταση, ανακαίνιση, ανάδειξη και ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ,2ου ορόφου και του μισού υπογείου προκειμένου να προχωρήσει στη μεταστέγαση δημοτικών υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην ΕΟΚ (Ελληνικός Οργανισμός Καπνού), επί της οδού Κ.Παλαιολόγου 4.

Το κτίριο βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με ένα πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Καβάλας. Υφιστάμενο κτίσμα: Το πρώην κτίριο ΕΟΚ, δόμησης 9.448,10 τ.μ., βρίσκεται σε οικόπεδο 2.998,00 τ.μ.. Το εν λόγω κτίριο κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, αρχικά η Α πτέρυγα και μετά η Β πτέρυγα.

Παρεμβάσεις στο κτίσμα: Οι παρεμβάσεις αφορούν το μισό υπόγειο καθώς και τον 1οκαι 2ο όροφο. Στο τμήμα του υπογείου το οποίο θα περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους.

1ος και 2ος όροφος: Η διαμόρφωση των χώρων θα γίνει έτσι ώστε να αποτελέσουν γραφεία για τη στέγαση των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, της γραμματείας, του γραφείου δημάρχου, αντιδημάρχου, το κυλικείο, το W.C., καθώς και των χώρων αρχείων – αποθηκών.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Οι νέοι ενημερώνουν για τις αυριανές εκλογές

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα περίπτερα των εκλογών που λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες στην κεντρική πλατεία δεν ήταν λίγα. Ήταν πάρα πολλά. Ένα από αυτά θα λειτουργήσει ακόμα και την Κυριακή το πρωί (αύριο). Πρόκειται για το περίπτερο που ενημερώνει για τις ευρωεκλογές. Η πρωτοβουλία είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το περίπτερο όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε στην κεντρική πλατεία με εθελοντές νέους από την ομάδα « Διάλογος Νέων»

Η συγκεκριμένη ομάδα των νέων της Καβάλας είναι γνωστή από την πραγματοποίηση προσομοίωσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας τα Καλοκαίρια του 2017 και του 2018. Η ίδια ομάδα ετοιμάζεται μία ακόμη και ακόμη καλύτερη προσομοίωση που θα γίνει το διάστημα 11 με 14 Ιουλίου και πάλι στο δημαρχείο. Είναι μια ομάδα με νέους που είναι ιδιαίτερα δραστήριοι και συχνά εμφανίζουν και άλλη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στην πόλη.

Στο περίπτερο βοήθησαν για την ενημέρωση των πολιτών. Λειτούργησαν το περίπτερο πρωί και απόγευμα ενώ έλαβαν ειδική άδεια προκειμένου το περίπτερο τους (στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας) να λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο. Επί της ουσίας προτρέπουν τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκλογές, να ψηφίσουν, να λάβουν μέρος ειδικότερα στις ευρωεκλογές ώστε να μειωθεί η αποχή. Αυτό άλλωστε είναι το περιεχόμενο των εντύπων που μοιράζουν. Επειδή πρόκειται για μία παιδιά που είναι πρόθυμα, ταυτόχρονα παρέχουν και άλλες πληροφορίες. Ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους -μέσω του διαδικτύου- απαντούν σε ερωτήσεις για το που ψηφίζει κάθε πολίτης κτλ Το περίπτερο και σήμερα Σάββατο αλλά και αύριο θα λειτουργεί .Η ομάδα των νέων εθελοντών αποτελείται από αρκετά άτομα που με μεγάλη χαρά επιστρατεύτηκαν για να πείσουν τους πολίτες και να τους διευκολύνουν να λάβουν μέρος στις αυριανές εκλογές.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: