Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Αλλάζουμε τον Δήμο μας με τη Νεολαία στην πρώτη γραμμή»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως διοίκηση του Δήμου, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και προωθούμε σύγχρονες πολιτικές για τη νεολαία στον Δήμο μας.

Οι δύο προηγούμενες διοικήσεις στον Δήμο δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον σχεδιασμό ειδικής πολιτικής για τους νέους και δεν αξιοποίησαν κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη δημιουργία δράσεων και συμπράξεων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2020 θα έχουν διατεθεί 15 δισεκατομμύρια ευρώ για δράσεις και δίκτυα νεολαίας, ενώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027) προγραμματίζεται να διατεθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, όπως χάθηκαν οι προηγούμενες.

 

Ποιο είναι το Σχέδιό μας για τη Νεολαία:

 

  1. Θεσπίζουμε Αντιδημαρχία Νεολαίας, η οποία δεν θα είναι “διακοσμητική”, αλλά θα σχεδιάζει πολιτικές, μέτρα και δράσεις και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους και τα αποτελέσματά τους.

 

  1. Καταστρώνουμε μία Τοπική Στρατηγική για τη Νεολαία, με συγκεκριμένες δράσεις, χρηματοδότηση και δείκτες αποτελεσμάτων της υλοποίησης της στρατηγικής αυτής.

 

Η Στρατηγική αυτή θα βασίζεται στα συμπεράσματα ειδικών ερευνών που θα γίνουν για την καταγραφή των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στο Δήμο μας.

 

Εναρμονίζουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου με τη στρατηγική μας για τη νεολαία, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

 

  1. Θεσπίζουμε ΑΜΕΣΑ ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου και δράσης, σε συνεργασία με τις τοπικές εθελοντικές ομάδες νέων, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν ένα μόνιμο σημείο συνάντησης και επαφής, να ανταλλάσουν απόψεις και να διαμορφώνουν δράσεις. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος χώρος.

 

  1. Δημιουργούμε ειδική ψηφιακή πύλη (portal) για τη νεολαία και δίνουμε τη δυνατότητα σε νέους να παράγουν εκπομπές με νεανικό περιεχόμενο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

 

  1. Αξιοποιούμε όλα τα Ευρωπαϊκά και τα Εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης για τη νεολαία, και κυρίως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+.

 

  1. Συμμετέχουμε σε υφιστάμενα Ευρωπαϊκά και Εθνικά δίκτυα ανταλλαγής καλών πρακτικών για τη νεολαία, ώστε να λάβουμε την καλύτερη τεχνογνωσία που υπάρχει (Europe Goes Local, Intercity Youth Network, Dypall κ.ά.).

 

  1. Ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε στη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων των νέων σε τομείς δραστηριότητας του Δήμου που απαιτούν υψηλή ευαισθητοποίηση των δημοτών (πολιτισμός, κοινωνική στήριξη, ανακύκλωση, ειδικά περιβαλλοντικά θέματα κ.ά.).

 

Θεσπίζουμε ειδική πρόσκληση για χρηματοδότηση νεανικών ομάδων και δράσεων με αξιολόγηση των ιδεών που θα κατατίθενται.

 

  1. Δημιουργούμε Κέντρο Νεότητας που θα καλύπτει διαφορετικές δομές εξυπηρέτησης των δραστηριοτήτων των νέων (Θερμοκοιτίδα νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, δομή διαλόγου, κέντρο πολιτισμού κ.ά.).

 

  1. Καταστρώνουμε και υλοποιούμε (σε σύμπραξη με Ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς φορείς) ένα ειδικό σχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους σε σχέση με την αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο κύκλο επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, με νέες καινοτόμες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

 

  1. Καταθέτουμε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του θεσμού “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας” από τον Δήμο μας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους γνωστούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα,

με έναν ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,

προετοιμάζουμε την επιστροφή και την παραμονή των νέων στον τόπο μας!

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πασχαλίδης προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης | Λύση εδώ και τώρα για τα Τενάγη των Φιλίππων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για τα τρέχοντα αγροτικά ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τόνισε πως η Π.Ε. Καβάλας πλήττεται τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον από καταστροφικές χαλαζοπτώσεις, με τους αγρότες να βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Ενδεικτικά από τον Ιούλιο του 2019 έχουν σημειωθεί τέσσερις χαλαζοπτώσεις, με την τελευταία να πλήττει πολύ σοβαρά μόλις προ ολίγων ημερών περιοχές του Δήμου Νέστου και Δήμου Παγγαίου.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Βουλευτής ζήτησε να λυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και κατέθεσε εκ νέου τη πρόταση του για εγκατάσταση γεννητριών εδάφους ιωδιούχου αργύρου μέσω πιλοτικού προγράμματος, κάτι το οποίο έχει στεφθεί με επιτυχία στις χώρες της Γαλλίας και της Ισπανίας. Ο Υπουργός είδε πολύ θετικά μια τέτοια λύση και υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να λυθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο Βουλευτής επέστησε στην προσοχή του Υπουργού στο γεγονός πως ενώ το έργο της κατασκευής της Γέφυρας Παλαιοχωρίου έχει αποφασισθεί ήδη από τη Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και με ενέργειες του Γιάννη Πασχαλίδη τον Δεκέμβρη του 2014, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση και εκκρεμεί.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες αγρότες της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, οι οποίοι έχουν πληγεί επί συναπτά έτη λόγω καταστροφικών πλημμυρών. Ο Βουλευτής ανέφερε, πως παρά την επιτυχή έκβαση των ενεργειών του και τη δέσμευση 200.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή των Τεναγών, ήδη αυτή τη στιγμή 10.000 στρέμματα μένουν πλημμυρισμένα, και συνεπώς ακαλλιέργητα, με απώλειες γύρω στα 70-100 ευρώ/στρέμμα. Επίσης, τόνισε πως οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν και την επιδότηση από το πρασίνισμα, ενώ εξέφρασε στον Υπουργό ανησυχίες για τη καλλιέργεια της σόγιας (προϊόν το οποίο παράγεται κατά 80-85% πανελλαδικά στη περιοχή των Τεναγών). Έχοντας έλθει σε επικοινωνία με έμπειρους γεωπόνους της περιοχής, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως ενδέχεται η παραγωγή να μην υπερβεί το 30%, και ζήτησε από τον Υπουργό την αποζημίωση των αγροτών της περιοχής μέσω του προγράμματος De Minimis. Ο Υπουργός κατάλαβε το πρόβλημα και αντιλήφθηκε πως οι αγρότες των Τεναγών έχουν ήδη σοβαρή απώλεια εσόδων. Γι’ αυτό και θα εξετάσει πολύ σοβαρά την περίπτωση τους.

Τέλος, ο Βουλευτής βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να είναι μαζί με τον Υπουργό κατά την υπογραφή της συμφωνίας για εξαγωγή ακτινιδίων στην αγορά της Νοτίου Κορέας, γεγονός που γέμισε και τους δυο με χαμόγελο και αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, στη περιοχή του Νέστου οι καλλιεργητές ακτινιδίων δύνανται πλέον να εξάγουν το προϊόν τους σε μια ακόμη πλούσια χώρα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνει για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Π.Ε. Καβάλας και μας συμπαραστέκεται. Δίνει μεγάλη προσοχή κάθε φορά που τον ενημερώνω για τα προβλήματα μας και αγκαλιάζει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά πως βρισκόμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο, τον πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Οι προσπάθειες συνεχίζονται…».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κατεδαφίζεται η ταβέρνα ”Αχιλλέας” στο Περιγιάλι

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατεδαφίζεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, και συνεχή ρεπορτάζ, το πασίγνωστο κτίριο της ταβέρνας Αχιλλέας που βρισκόταν για χρόνια ολόκληρα στην Ακτή του Περιγιαλίου Καβάλας.

Την είδηση έκανε γνωστή στο ENA Channel ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Μάκης Χαραλαμπίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας | Μέτρα προστασίας στον τομέα της εστίασης

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας σύσκεψη για τα μέτρα προστασίας στον τομέα της εστίασης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, (ΟΕΒΕΚ) Θεόδωρος Χατζηχρήστος, ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Γεώργιος Βαφείδης, ο πρόεδρος των Εστιατόρων Δημοσθένης Κωνσταντινίδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος και  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Αυτό που προέχει είναι ο καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των καταστημάτων άμεσα, με σαφήνεια και με συγκεκριμένους κανόνες, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να έχουν τον χρόνο να διαμορφώσουν τους χώρους τους και να προετοιμαστούν επαρκώς, εναρμονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους στα νέα δεδομένα και τις νέες υγειονομικές συνθήκες». Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν χωρά καμία απολύτως καθυστέρηση, καθώς ο κλάδος της εστίασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα «οικονομικά θύματα», του κορωνοϊού, και χρειάζεται από όλους μας στήριξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας από την εταιρεία BRINK’S HELLAS

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, Ταξίαρχος Ιωάννης Καραμανλής, πραγματοποίησε συνάντηση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος της εταιρείας BRINK’S HELLAS, κ. Αριστόδημο ΚΟΥΔΕΡΗ, στο πλαίσιο της οποίας τον ευχαρίστησε για τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ειδικότερα, η εταιρεία BRINK’S HELLAS προσέφερε δώδεκα (12) αλεξίσφαιρα γιλέκα, δώδεκα (12) φακούς, έξι (6) φορητούς ασυρμάτους, δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεκαέξι (16) ηλεκτρονικές συσκευές – παρελκόμενα ηλεκτρονικών υπολογιστών, έξι (6) συσκευές τηλεφώνων, δώδεκα (12) ηλεκτρικές συσκευές και λοιπό εξοπλισμό γραφείου για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Ελλάδος της εταιρείας BRINK’S HELLAS, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω δωρεά αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Διοικητής και στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ