Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Αλλάζουμε τον Δήμο μας με τη Νεολαία στην πρώτη γραμμή»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως διοίκηση του Δήμου, σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και προωθούμε σύγχρονες πολιτικές για τη νεολαία στον Δήμο μας.

Οι δύο προηγούμενες διοικήσεις στον Δήμο δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον σχεδιασμό ειδικής πολιτικής για τους νέους και δεν αξιοποίησαν κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο για τη δημιουργία δράσεων και συμπράξεων σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την περίοδο 2014-2020 θα έχουν διατεθεί 15 δισεκατομμύρια ευρώ για δράσεις και δίκτυα νεολαίας, ενώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027) προγραμματίζεται να διατεθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, όπως χάθηκαν οι προηγούμενες.

 

Ποιο είναι το Σχέδιό μας για τη Νεολαία:

 

 1. Θεσπίζουμε Αντιδημαρχία Νεολαίας, η οποία δεν θα είναι “διακοσμητική”, αλλά θα σχεδιάζει πολιτικές, μέτρα και δράσεις και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους και τα αποτελέσματά τους.

 

 1. Καταστρώνουμε μία Τοπική Στρατηγική για τη Νεολαία, με συγκεκριμένες δράσεις, χρηματοδότηση και δείκτες αποτελεσμάτων της υλοποίησης της στρατηγικής αυτής.

 

Η Στρατηγική αυτή θα βασίζεται στα συμπεράσματα ειδικών ερευνών που θα γίνουν για την καταγραφή των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στο Δήμο μας.

 

Εναρμονίζουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου με τη στρατηγική μας για τη νεολαία, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

 

 1. Θεσπίζουμε ΑΜΕΣΑ ένα μόνιμο φόρουμ διαλόγου και δράσης, σε συνεργασία με τις τοπικές εθελοντικές ομάδες νέων, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν ένα μόνιμο σημείο συνάντησης και επαφής, να ανταλλάσουν απόψεις και να διαμορφώνουν δράσεις. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος χώρος.

 

 1. Δημιουργούμε ειδική ψηφιακή πύλη (portal) για τη νεολαία και δίνουμε τη δυνατότητα σε νέους να παράγουν εκπομπές με νεανικό περιεχόμενο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

 

 1. Αξιοποιούμε όλα τα Ευρωπαϊκά και τα Εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης για τη νεολαία, και κυρίως το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+.

 

 1. Συμμετέχουμε σε υφιστάμενα Ευρωπαϊκά και Εθνικά δίκτυα ανταλλαγής καλών πρακτικών για τη νεολαία, ώστε να λάβουμε την καλύτερη τεχνογνωσία που υπάρχει (Europe Goes Local, Intercity Youth Network, Dypall κ.ά.).

 

 1. Ενθαρρύνουμε και συμμετέχουμε στη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων των νέων σε τομείς δραστηριότητας του Δήμου που απαιτούν υψηλή ευαισθητοποίηση των δημοτών (πολιτισμός, κοινωνική στήριξη, ανακύκλωση, ειδικά περιβαλλοντικά θέματα κ.ά.).

 

Θεσπίζουμε ειδική πρόσκληση για χρηματοδότηση νεανικών ομάδων και δράσεων με αξιολόγηση των ιδεών που θα κατατίθενται.

 

 1. Δημιουργούμε Κέντρο Νεότητας που θα καλύπτει διαφορετικές δομές εξυπηρέτησης των δραστηριοτήτων των νέων (Θερμοκοιτίδα νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, δομή διαλόγου, κέντρο πολιτισμού κ.ά.).

 

 1. Καταστρώνουμε και υλοποιούμε (σε σύμπραξη με Ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς φορείς) ένα ειδικό σχέδιο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους σε σχέση με την αξιοποίηση του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο κύκλο επιχειρηματικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, με νέες καινοτόμες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

 

 1. Καταθέτουμε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του θεσμού “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας” από τον Δήμο μας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους γνωστούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα,

με έναν ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,

προετοιμάζουμε την επιστροφή και την παραμονή των νέων στον τόπο μας!

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τα σημεία πώλησης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι τα σημεία πώλησης των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης είναι τα εξής:

 1. Σαϊρίδης Γεώργιος, Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας,
 2. Σαϊρίδου Σουλτάνα, Ίωνος Δραγούμη – Πλατεία Ελευθερίας,
 3. Dimitrova Emmanuela, Δοϊράνης 16 – Πλατεία Ελευθερίας,
 4. Μπακογιάννης Ηλίας, Δαγκλή 1,
 5. Shahverdyan Mariana, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 5,
 6. Χουλιάρας Δημήτριος, Ίωνος Δραγούμη & Ομονοίας – Πλατεία Ελευθερίας,
 7. Εσιρπέογλου Βασιλική, Κύπρου & Αβέρωφ γωνία,
 8. Φωκά Ελένη, Βενιζέλου 28Α,
 9. Χασιρίδης Ρώμαν, Κουντουριώτου 15,
 10. Τσακίρη Αθηνά, Ομονοίας 104,
 11. Αναπλιώτου Κ. – Χουλιάρας Δ. , Δαγκλή 24,
 12. Ιώβη Παναγιώτα, Δοϊράνης και Ομονοίας – Πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δ. Παγγαίου | 13α Τσαμκιράνεια στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Δημοσιεύτηκε

στις

Για ακόμα μια χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου από τη Νέα Πέραμο έως την Τοπική Κοινότητα Ελευθερών για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του ήρωα ανθυπολοχαγού Δημητρίου Τσαμκιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. 

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17:30 από την κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών, στο μνημείο του ήρωα. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους συμμετέχοντες να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση στη γραμματεία του αγώνα για την εγγραφή τους.

 Μετά το πέρας του αγώνα και πριν την απονομή των μεταλλίων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην 27η  ΔΙΕΘΝΗ  ΕΚΘΕΣΗ «KAVALAEXPO2019»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μία ανακοίνωση το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει τους επαγγελματίες για την διεξαγωγή και φέτος της έκθεσης «KAVALAEXPO2019» που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Αγαπητοί Εκθέτες,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι διοργανώνει και φέτος για 27η χρονιά την  έκθεση KAVALAEXPO η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει τον επιχειρηματία, προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει τα προϊόντα του και ταυτόχρονα να του δώσει την ευκαιρία να ενημερωθεί για νέες συνεργασίες και νέες αγορές καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης τους.

Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO 2019»  θα περιλαμβάνει δυναμικές εκδηλώσεις και δράσεις με σκοπό την καλύτερη προσέλκυση των επισκεπτών και των επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, που προσκλήθηκαν από δυναμικούς κλάδους, δίνοντας τη δυνατότητα επαφών, με σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική, που θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας για καλύτερες εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές.

H συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερη τιμή και καθοριστική για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Παρακαλούμε να μας δηλώστε έγκαιρα, τη συμμετοχή σας στην Έκθεση μέχρι 23 Αυγούστου 2019. Σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην «KAVALAEXPO 2019».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Cosmopolis 2019 | Παρέλαση των αποστολών στον Δημοτικό Κήπο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την παρέλαση των συγκροτημάτων στο κέντρο της Καβάλας ξεκίνησαν την Πέμπτη (18/7) το μεσημέρι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Cosmopolis 2019.

Μουσική, χορός, χρώματα και χαμόγελα ξεχείλισαν το κέντρο της πόλης. Μουσικοί και χορευτές από οκτώ χώρες, την Βραζιλία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Ουκρανία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, τον Παναμά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Σύρο που εκπροσωπεί την Ελλάδα, αφού ξεσήκωσαν την οδό Βενιζέλου και το εμπορικό κέντρο έφτασαν στον δημοτικό κήπο όπου χόρεψαν δίνοντας στους καβαλιώτες και τους επισκέπτες της πόλης ένα μικρό δείγμα αυτού που θα επακολουθήσει το βράδυ στην κεντρική σκηνή, στην χερσόνησο της Παναγίας, κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ. 

Μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που διοργανώνει το φεστιβάλ Cosmopolis του δήμου Καβάλας, κάλεσε τους κατοίκους τους δήμου και τους επισκέπτες να «Cosmoπλημμυρίσουν την χερσόνησο της Παναγίας σήμερα το βράδυ» αλλά και τις επόμενες μέρες που θα είναι σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ.  

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ