Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής θα κερδηθεί, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι»

Την αυτονόητη υποχρέωση όλων εφαρμογής του Συντάγματος που αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Μέχρι σήμερα, όπως είπε, «καμία πολιτική ηγεσία και κανείς πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εφαρμόσει πιστά το γράμμα του Συντάγματος, διατηρώντας αναλλοίωτη μια αδικία που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να διορθωθεί, αλλά τελικά ακόμα παραμένει εδώ. Διότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι κάποιοι “επιτήδειοι” φρόντιζαν, με τις “πλάτες” της επίσημης Πολιτείας, να πίνουν “στην υγεία των κορόιδων”. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτές οι “πλάτες” της επίσημης Πολιτείας να σταματήσουν και όχι μόνο αυτό. Με πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας και του σημερινού Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ανισότητες που διαιωνίζονταν όλες αυτές τις δεκαετίες λαμβάνουν τέλος και οι χρόνιες στρεβλώσεις αρχίζουν να διορθώνονται».

Στο πλαίσιο αυτό – σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης – «εντάσσονται η φιλοσοφία και το περιεχόμενο του πολύ σημαντικού αυτού σχεδίου νόμου… Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα, μία ακόμα μεταρρυθμιστική δράση προς την κοινωνική δικαιοσύνη και την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης για το σύνολο των πολιτών… Επιδίωξή μας είναι να μην αδικήσουμε κανέναν, αλλά και να μην δεχθούμε και κανέναν να παρανομεί».

Έμφαση έδωσε στην «εισαγωγή ενός νέου και δικαιότερου συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν συζητάμε για κεφαλικό φόρο. Αντιθέτως είναι μια τομή, με βάση την κοινή λογική, στο ζήτημα της φορολόγησης των συγκεκριμένων πολιτών… Πουθενά στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται η οποιαδήποτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών ή η οποιαδήποτε επιβολή νέου φόρου!… Παράλληλα, και προεκλογικά τονίζαμε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα, είχαμε μιλήσει συνδυαστικά και για την ανάγκη φορολογικής συμμόρφωσης. Αυτός ο στόχος επιχειρείται να επιτευχθεί με το παρόν σχέδιο νόμου».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το ποσό των 552.000.000 ευρώ που θα συγκεντρωθεί από το νέο σύστημα φορολόγησης, «δεν θα πάει σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, αλλά θα επιστρέψει στην κοινωνία. Όσοι λοιπόν απορρίπτουν και δαιμονοποιούν το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να ξέρουν πως ταυτόχρονα στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα για καλύτερες υποδομές, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη υγεία, ισχυρότερη άμυνα».

Το εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο, σημείωσε, «έρχεται να αντιμετωπίσει δίκαια ένα χρόνιο πρόβλημα. Όσοι καλύπτονται πίσω από την στρεβλή πραγματικότητα των προηγούμενων χρόνων, με θύματα όσους δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους, καλά θα κάνουν να ανησυχούν. Επιτέλους, υπάρχει μια σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση, με πολιτική νομιμοποίηση, βούληση και τεχνική επάρκεια για να το πετύχει. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής θα κερδηθεί, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en