Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη και τους Έλληνες περισσότερο ασφαλείς»

Ως «μία ακόμα σφραγίδα στη θωράκιση της χώρας», χαρακτήρισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, την προμήθεια από τη χώρα μας επτά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL – 515.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Λαζαρίδης, τόνισε:

«Απαντώντας στις έντονες συνέπειες της κλιματικής κρίσης, επιχειρούμε να γίνουμε καλύτεροι, ανεβάζουμε τον πήχη των προσδοκιών και επενδύουμε και στην πολιτική προστασία. Ήρθε η στιγμή για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει των νέων δύσκολων μαχών επί του πεδίου που βρίσκονται μπροστά μας. Και το κάνουμε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τόσο όσον αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα των νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών όσο και τον τρόπο με τον οποίο τα αποκτούμε».

Πρόκειται, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «για μια πρωτοβουλία άκρως αναγκαία που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και που προσδοκούμε να έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής. Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουμε τη χώρα, όπως κάνουμε και με μια σειρά άλλων δράσεων σε σχέση με την πολιτική προστασία και έρχεται σε συνέχεια του σχεδίου νόμου του περασμένου Δεκεμβρίου, αναδιαρθρώνοντας συνολικά τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της πολιτικής προστασίας. Σε αυτούς πλέον, μέσω του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, κομβικό ρόλο, διαδραματίζει η εκλογική μου περιφέρεια, η Καβάλα».

Μεταξύ άλλων, ενδεικτικά εστίασε στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», συνολικής αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου, στις εξοπλιστικές προμήθειες του παραπάνω προγράμματος που θα αρχίσουν να έρχονται στη χώρα από την αντιπυρική περίοδο του 2025, καθώς και στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 990 προσλήψεις και υπερδιπλασιασμό των Μονάδων Δασοκομάντος.

«Κάνουμε ό,τι θεωρείται απαραίτητο για την θωράκιση του κρατικού μηχανισμού και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας. Αλλά και γενικότερα, θα έλεγα, πράττουμε τα μέγιστα για τη θωράκιση της χώρας, της άμυνας και των συνόρων της. Κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη και τους Έλληνες περισσότερο ασφαλείς», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, υπενθυμίζοντας μια σειρά γεγονότων και κυβερνητικών πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και σε αυτή την εθνική προσπάθεια, όπως είπε, «δεν χωρούν μικροκομματικά παιχνίδια. Η ενίσχυση και προστασία της χώρας μας είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας. Είναι ο νέος πατριωτισμός, όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, στη Νέα Δημοκρατία».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Δράμα βρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωνσταντίνος Σκρέκας

Το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την Επιχειρηματικότητα στο Lab40 του Επιμελητηρίου Δράμας. Το παρόν μάλιστα έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορά το Επιμελητήριο Δράμας το οποίο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Τα Επιμελητήρια και ο ρόλος τους στην προώθηση της Καινοτομίας” όπου παρουσιάστηκαν νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται απο το Lab40 αλλά και παρουσιάστηκαν δράσεις και ενέργειες διάφορων Επιμελητηρίων της Ελλάδας σε σχέση με την Καινοτομία.

Αργότερα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα από την Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων και Επιχειρηματικότητας της ΝΔ, στο πλαίσιο της δράσης “ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ”.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε: “Αν θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας που είναι το δημογραφικό θα πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρές προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης” .

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση εργασίας Τοψίδη-Μουριάδη για τα έργα που αφορούν την Καβάλα

Όπως ανάρτησε σήμερα ο Περιφέρειαρχης ΑΜ-Θ Χριστόδουλος Τοψίδης :

Δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου την επίσκεψη του Δημάρχου Καβάλας, κ. Θεόδωρου Μουριάδη και είχαμε μία συνάντηση εργασίας αναφορικά με έργα που αφορούν την Καβάλα και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συζητήσαμε αναφορικά με το έργο της Οδικής Ασφάλειας του Παληού, την αποκατάστασης της πτέρυγας 6 της Παιδόπολης Καβάλας καθώς και την αποκατάσταση της εξωτερικής όψης του κτιρίου ΕΟΚ.
Η συνεργασία είναι θεμελιώδης αρχή της Διοίκησης μας και την εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς. Στα συγκεκριμένα έργα συνεργαζόμαστε με τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτευχθούν αποτελέσματα, με γνώμονα πάντα το όφελος των πολιτών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δημιουργούμε ένα νέο Ε.Σ.Υ., πιο φιλικό προς τον πολίτη»

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για να ενισχύσει και να εκσυγχρονίσει τη Δημόσια Υγεία, καθιστώντας την πιο ελκυστική προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες του χώρου, περιέγραψε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Αφορμή, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», το οποίο ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε ως τον «”μεγάλο ασθενή” δεκαετιών που όμως έχει αρχίσει σταδιακά να θεραπεύεται.

Τα προβλήματά του χρόνια και οι παθογένειές του πολλές, ωστόσο βήμα – βήμα αντιμετωπίζονται. Είναι ένας από τους τομείς του Κράτους ο οποίος επιμένει να αντιστέκεται στις προσπάθειες αλλαγής του, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, αλλά αναμφίβολα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με παλαιότερα».

Ο κ. Λαζαρίδης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων στην Υγεία και εστίασε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης «για τον εκσυγχρονισμό περισσότερων από 80 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών και στην εκλογική μου περιφέρεια, την Καβάλα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Παράλληλα, υπογράμμισε την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ύψους 500.000.000 ευρώ, επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης! Στους πολλούς και όχι στους λίγους, όπως λέτε. Και πραγματικά θα πρέπει να ντρέπεστε που καταψηφίσατε το νομοσχέδιο για την επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας μας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν υπερψηφίσατε δηλαδή τους πόρους για τη βελτίωση των υποδομών των νοσοκομείων, την ενίσχυση των αγροτών μας, τα προγράμματα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και άλλα προγράμματα, όπως το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”», τόνισε.

Ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για «διαρκείς προσπάθειες» για τη βελτίωση της εικόνας της δημόσιας υγείας και αυτό -όπως είπε- «αποτυπώνεται και στο νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα εδώ και έρχεται, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, να διευθετήσει εκκρεμείς καταστάσεις. Αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη δημόσια υγεία όσο και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Επικαλέστηκε δε τη χθεσινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εκείνο το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα απαλλάσσει τους ασθενείς από το οικονομικό βάρος των απογευματινών χειρουργείων. Αυτό δίνει το τελικό χτύπημα σε εκείνους που αντιτάχθηκαν από την αρχή σε αυτό το σωστό μέτρο».

Οι πολίτες, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «έχουν δώσει ξεκάθαρη εντολή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον Πρωθυπουργό να υλοποιήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο για το οποίο έχουν δεσμευτεί και να δημιουργήσουν ένα νέο Ε.Σ.Υ. πιο φιλικό προς αυτούς. Ένα Ε.Σ.Υ. που μας αξίζει και το οποίο μας κάνει υπερήφανους. Βούλησή μας είναι να κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα, προσαρμοσμένοι στις εξελίξεις και τα δεδομένα της εποχής, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ‘’όπλα’’, τις γνώσεις και την εμπειρία μας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en