ΚΑΒΑΛΑ

Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου: Στο ξεχωριστό Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά Παγγαίου

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά του Δήμου Παγγαίου επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

Με DNA από τη Μικρά Ασία ο κ. Κοκκινίδης έκανε γνωστά τα Κηπιά Καβάλας χάρη στις σπουδαίες φυσιογνωμίες παγκόσμιας εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δημιούργησε εμπνευσμένος από τη ζωή και το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό χώρο, το καλλιτεχνικό στερέωμα, τον αθλητισμό, του ήρωες της Επανάστασης του
1821.

Στους χώρους του Μουσείου φιλοξενούνται δεκάδες κέρινα ομοιώματα, μεταξύ των οποίων, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μαρία Κάλλας, ο Μίμης Πλέσσας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Βούλα Πατουλίδου, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Michael Jackson, η Madonna.

Η υποψήφια Βουλευτής συνεχάρη τον κ. Κοκκινίδη για το σημαντικό καλλιτεχνικό του έργο λέγοντας:

«Ο Πολιτισμός συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Αποτελεί τιμή για τον τόπο μας που έχει αναδείξει ένα τέτοιο σπουδαίο ταλέντο. Στηριζόμενοι σε χαρισματικούς ανθρώπους με μεράκι και όρεξη για δουλειά σαν τον Θόδωρο είμαι βέβαιη ότι εκπροσωπεί το πολιτιστικό και πολιτισμικό παρών και μέλλον του τόπου».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version