ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Μακάριο | Το αποτέλεσμα της Κυριακής να ενισχύσει τον αγώνα και όχι την απογοήτευση

Για να μετατρέψουμε τον θυμό και την απογοήτευση μας  σε αγώνα, χαρά και ελπίδα.

Για να κρατήσουμε όρθια, ζωντανή και μαχητική  την επίκαιρη εναλλακτική πολιτική μας αλλά και για  να της δώσουμε Ευρωπαϊκή προοπτική απέναντι στον συμμαχικό Άξονα: Βερολίνου- Βρυξελλών και  της Τρόικας του εσωτερικού.

Για  να υπάρχει με ενισχυμένο ρόλο στην κοινωνία μας θεσμική  ώριμη και αποφασιστική -αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στης 8 του Ιουλίου

Για να μην κυριαρχήσουν στην κοινωνία το 4ο Μνημόνιο και οι επιπτώσεις του .

Για να φωτίζουμε και να αντιπαλεύουμε  τις μακροχρόνιες αποφάσεις παγίδευσης της κοινωνίας.

Για να  χαράξουμε και να φτιάξουμε μέτρο -μέτρο τον δρόμο που θα σέβεται και θα οδηγεί πρώτα στην κάλυψη των αναγκών μας και μετά των αριθμών αποδεικνύοντας ότι εδώ τώρα είναι ο άλλος δρόμος.

Για να μπορούμε όταν μας λένε οι νεότεροι :«Πως τα κάνατε έτσι τα πράγματα για μας» να τους κοιτάμε στα μάτια και να τους  λεμέ: ναι κάποιοι τα έκαναν έτσι αλλά εμείς δεν πορευτήκαμε μαζί τους, γιατί αντιπαρατεθήκαμε έμπρακτα απέναντι τους.

Δεν μπορεί εν έτη 2019 να ανατρέψουμε τα ιστορικά γεγονότα.

Εάν δηλαδή σε δυσκολότερους καιρούς και εποχές  οι κάτοικοι αυτού του τόπου αποδεχόταν τα πεπραγμένα της εποχής τους τώρα δεν θα υπήρχαμε στο χάρτη.

Έτσι και σήμερα εάν θέλουμε να παρέμβουμε στο νέο πολιτικό σκηνικό που αρχίζει στις 8  Ιουλίου και να φρενάρουμε τις διαφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις του, δεν πρέπει ξεχνούμε ότι:

– Επειδή ακριβώς η Ν.Δ. το 1990-1993, το 2004-2009 και το 2012-2015 δεν προώθησε ούτε την  αξιοκρατία ούτε την αριστεία αλλά έπραξε ακριβώς τα αντίθετα ενώ παράλληλα και τις τρεις φόρες η οικονομική της διαχείριση αποδεδείχθηκε ζημιογόνος θα είναι σοβαρό το  λάθος να τις δοθεί λευκή επιταγή δηλ. Αυτοδυναμία.(Κάνε ότι θέλεις)

-Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν αποτελεί πια δύναμη διεκδίκησης διότι μεταλλάχτηκε αποδέχτηκε και υπέγραψε το 4ο Μνημόνιο με διάρκεια έως το 2060 μαζί με την Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ.

-Η αυτοδυναμία ή όχι της Ν.Δ. εξαρτάται και από τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, πάρα από την αύξηση του ποσοστού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βάση του εκλογικού νόμου, ας γίνει λοιπόν αντιληπτό και κατανοητό αυτό πριν να είναι αργά.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version