Λήστεψαν βίαια άνδρα μέσα στο όχημα του στην Καβάλα
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-1-2024 στην Καβάλα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφαίρεσαν με σωματική βία χρηματικό ποσό από ημεδαπό παθόντα που βρισκόταν εντός του οχήματός του, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Ομάδες βιασμών στα social media δινουν συμβουλές για κακοποίηση γυναικών!
Μια ακόμη έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη πολλαπλών ομάδων συνομιλίας στο Telegram, ορισμένες από τις οποίες διαθέτουν έως και 70.000 μέλη, όπου οι χρήστες ανταλλάσσουν ανοιχτά συμβουλές και στρατηγικές για την καταστολή και τη σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες. Γιατί, τι πιο φυσιολογικό από το να διαμοιράζεσαι με τους φίλους σου τον τρόπο με τον οποίο θα ακινητοποιήσεις το θύμα σου και ύστερα θα το κακοποιήσεις; Τόσο φυσιολογικό μάλλον, που για την συγκεκριμένη εφαρμογή, η οποία ορκίζεται για την προστασία των χρηστών της και του απορρήτου τους, ο βιασμός μοιάζει ένα καθημερινό, απλό θέμα προς συζήτηση.
Οι αποκαλύψεις, προερχόμενες από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARD και την ερευνητική ομάδα STRG_F, αποκάλυψαν ότι χιλιάδες άνδρες συμμετέχουν σε groupchats του Telegram όπου ανταλλάσσουν «συμβουλές βιασμού». Πιο συγκεκριμένα αυτές οι ομάδες συνομιλίας λειτουργούσαν ως εικονικές κοινότητες για άτομα που αντάλλασσαν λεπτομερείς μεθόδους για τη νάρκωση και το βιασμό γυναικών. Τα μέλη μοιράζονταν ανοιχτά, βίντεο, εικόνες και προσωπικές εμπειρίες σεξουαλικής βίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ομαλοποιούσε και εξυμνούσε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.
«Την είχε σαν βασίλισσα» – Προκαλεί η αδελφή του 42χρονου για τη σχέση του με την Ευγενία
Την ώρα που τα στόματα ανοίγουν στην Ξάνθη για την κακοποίηση που βίωνε η 40χρονη γυναίκα από τον σύντροφό της, η αδελφή του 42χρονου προκαλεί λέγοντας πως ο αδελφός της «την είχε σαν βασίλισσα», αρνούμενη φυσικά όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν.
«Σαν βασίλισσα την είχε κι αυτά θα αποδειχθούν όλα με μαρτυρίες. Όλοι αυτοί που τον κατηγορούν στο τέλος θα καταλάβουν πόσο άδικο ήταν όλο αυτό. Δεν το προκάλεσε ο ίδιος, αυτό θα αποδειχθεί και στη δικαιοσύνη. Τη συγκεκριμένη κοπέλα εννοείται τη γνώρισα κι εγώ, μία εξαιρετική κοπέλα ήταν. Είχαν μία τέλεια σχέση, μετά από νυχτερινή διασκέδαση, δυστυχώς ήπιαν λίγο παραπάνω κι έγιναν όλα αυτά», ανέφερε στο Mega η αδελφή του 42χρονου.
Δολοφονία του 34χρονου στις Σέρρες: Παραδόθηκαν οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι που αναζητούνταν
Παραδόθηκαν πριν λίγη ώρα οι δύο άλλοι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι αναζητούνταν από την αστυνομία για την υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου στη διάρκεια συμπλοκής τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών.
Πρόκειται για έναν 28χρονο Έλληνα και έναν 30χρονο Έλληνα, που αναζητούνταν από τις αρχές από την ημέρα της δολοφονίας του 34χρονου πατέρα δύο παιδιών έξω από γνωστό club στο κέντρο των Σερρών.