ΚΑΒΑΛΑ

Λεωνίδας Παππάς : ” Πρώτο μέλημα η αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τη Δημόσια Υγεία”

Με αφορμή το θάνατο μιας τουρίστριας στο νησί της Θάσου, ο κ. Λεωνίδας Παππάς εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέροντας και την επίσκεψή του στο ΕΚΑΒ την προηγούμενη εβδομάδα, όπου συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα όπως έλλειψη προσωπικού.

Δείτε παρακάτω το Δελτίο Τύπου:

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 20/06/2023, είχα επισκεφτεί το ΕΚΑΒ Καβάλας και είχα επισημάνει αυτό που μου είπαν οι εργαζόμενοι, ότι δηλαδή το βασικό πρόβλημα της υπηρεσίας είναι η έλλειψη προσωπικού, η οποία δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Σήμερα, δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε από τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι μία ξένη τουρίστρια έχασε την ζωή της στην Αστρίδα της Θάσου, περιμένοντας για περισσότερα από 45 λεπτά την έλευση του μοναδικού ασθενοφόρου.

Προφανώς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε ευθύνες από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Όμως, επειδή στην κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι η ΝΔ, αυτό που πρέπει να συζητήσουμε και να απαιτήσουμε είναι η αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τη Δημόσια Υγεία. Είναι αδιανόητο να ακούμε επί σειρά μηνών για δημοσιονομικό χώρο για παροχές και να μην αποτελούν οι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας απόλυτη προτεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης. Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, που επιτρέπουν την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Η ανθρώπινη ζωή είναι πέρα και πάνω από αριθμούς και προϋπολογισμούς και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να κάνει αυτό που συνειδητά δεν έκανε την προηγούμενη τετραετία, δηλαδή να θωρακίσει το Ε.Σ.Υ. και να παρέχει σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και στους τουρίστες που κατά εκατομμύρια συρρέουν στην χώρα μας, αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης. Επιπλέον, όμως, η συγκεκριμένη είδηση είναι και εξόχως δυσφημιστική για τον τουρισμό μας. Τη στιγμή που και η Θάσος αλλά και ολόκληρος ο νομός βασίζει μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας στον τουρισμό, είναι αδιανόητο να επικρατούν αυτές οι συνθήκες και να αρκούμαστε να παρακαλάμε να μην έχουμε έκτακτα και σοβαρά περιστατικά στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα είναι και το πρώτο που πρέπει άμεσα να απασχολήσει τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ. στο Νομό Καβάλας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΠΑΠΠΑΣ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version