Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές

Συναντήσεις με Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος και  της Κτηνοτροφίας και με Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Συναντήσεις με την Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος  και της Κτηνοτροφίας) και με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, είχε χθες και σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός  Σταύρος Κελέτσης και ο Γ.Γ Γιώργος Στρατάκος. Εκ μέρους της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. μετείχαν οι Γιάννης Φασουλάς, Αθανασία Κουμούτσου, Γιώργος Γεωργούδης, Παναγιώτης Πεβερέτος και Στέλιος Σκαρίμπας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της σύγχρονης κτηνοτροφίας που έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής κρίσης και στα προβλήματα που δημιουργεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων  γύρω από την ανάγκη προώθησης των προϊόντων κρέατος στο εξωτερικό, την ενίσχυση της θέσης των κτηνοτρόφων, αλλά και τα οφέλη των δίκαιων και διαφανών συναλλαγών των επαγγελματιών με την πολιτεία και συμφωνήθηκε η συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική στήριξη του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ., ζήτησαν επίσης προώθηση των εξαγωγών κρέατος και σύνδεση της κτηνοτροφίας και των προϊόντων της με τον τουρισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν μοναδική ποιότητα και εξαιρετική διατροφική αξία και γι’ αυτό έχουν τη δυνατότητα να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης  με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων συμμετείχαν ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και οι Γ.Γ Κώστας Μπαγινέτας και Γιώργος Στρατάκος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΚ  Στέργιος Κύρτσιος και τα μέλη της Ένωσης έθεσαν, μεταξύ άλλων, στον υπουργό το πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής, ως απόρροια των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων και το ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας. Ζήτησαν, επίσης, να ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά, ιδιαίτερα σε προϊόντα μεταποίησης όπως η φέτα.

Ο ΥπΑΑΤ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΕΚ ότι το Υπουργείο  εργάζεται με μεθοδικότητα, σχέδιο και ταχύτητα, λαμβάνοντας αποφάσεις που ως στόχο έχουν τη στήριξη της κτηνοτροφίας, πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια, την τάξη και τη νομιμότητα, προκειμένου να γίνουν πραγματικές τομές που θα βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και για να γίνει το επάγγελμα του κτηνοτρόφου πιο ελκυστικό στη νέα γενιά.

Ήδη εργαζόμαστε με συγκεκριμένα βήματα και σε σφικτό χρονοδιάγραμμα για την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς και τη θωράκιση της εύρυθμης λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ προς όφελος κάθε δικαιούχου, υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης. Και συμπλήρωσε ότι αν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε με συμφέροντα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει για την ολιστική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η κτηνοτροφία στη χώρα μας πρέπει και μπορεί να αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο στην εθνική μας οικονομία και για να επιτευχθεί αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου με τους εκπροσώπους των παραγωγών.

  

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απορρόφησε ο Δήμος Καβάλας

Η σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλα για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιώ Χατζηβαρύτη, παρουσία του κ. Μουριάδη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει το σύνολο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απορρόφησε ο Δήμος Καβάλας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τετραετίας

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Χατζηβαρύτη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν 13 διακριτικά προγράμματα και δημιουργήθηκαν 13 νέες θέσεις εργασίας.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

1. URBACTIII URGE: Circular building Cities

● Σκοπός του έργου είναι ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την κυκλική οικονομία

2. URBACTIII URGE: MAKING SPEND MATTER

● Ο Σκοπός του έργου είναι να αναδείξει τις δυνατότητες των Δήμων να επιλέγουν και τοπικούς όπου αυτό είναι δυνατό 3. Cope

● Το έργο στοχεύει σε μια δίκαιη και πράσινη μετάβαση στις πόλεις και είναι το κλειδί για την ενεργειακή ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2050 10. INT-ACT INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE BRIDGING THE PAST, PRESTURE Το έργο επικεντρώνεται στην πολιτιστική κληρονομιά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σε περιόδους κοσμοϊστορικών αλλαγών 11. E.VE.CRI.

● Το έργο έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την εγκατάσταση φορτιστών 12. RE – Thinking MICROcredit as a tool to support

● Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων του έργου 13. SELI

● Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Συνολικός προϋπολογισμός: 883.892,85 ευρώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, CPR, απινίδωση και αντιμετώπιση πνιγμού σε φορείς και πολίτες της Νέας Καρβάλης

Μια πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καρδιά

Στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης από τους πιστοποιημένους νοσηλευτές της σε φορείς της Νέας Καρβάλης προχώρησε η Energean, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τιμάται διεθνώς την 29 η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Τα μέλη των φορέων που συμμετείχαν έλαβαν εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), στην απινίδωση καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού. Οι συμπολίτες μας που έλαβαν μέρος παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με οδηγίες, πέρασαν πρακτική άσκηση σε κούκλα πρώτων βοηθειών και, τέλος, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σε ανάγκη.

Σε όσους πέρασαν επιτυχώς την εκπαίδευση, χορηγήθηκαν Πιστοποιητικά Πρώτων Βοηθειών από την εξειδικευμένη εταιρεία Rescue Training International καθώς και ένα kit με χρήσιμα αντικείμενα και οδηγίες για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Ο κ. Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τμήματος Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά:

«Περιστατικά όπως τα καρδιακά επεισόδια και οι πνιγμοί βρίσκονται, δυστυχώς, στην καθημερινότητά μας και η γνώση των τρόπων αντιμετώπισής τους κυριολεκτικά σώζει ζωές. Επιλέξαμε για αυτήν την εκπαίδευση την κοινότητα της Νέας Καρβάλης, που αποτελεί τον πλησιέστερο στις εγκαταστάσεις μας αστικό ιστό, με στόχο να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και, βεβαίως, να περάσουμε το μήνυμα ότι η παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας.

Η επιλογή της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς έχει προφανώς τους συμβολισμούς της, ωστόσο είναι σαφές ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη να αντιμετωπίζει αυτά τα περιστατικά οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και, βεβαίως, την Δημοτική Κοινότητα Νέας Καρβάλης συνολικά για την σταθερά άψογη, μακρά συνεργασία».

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΗ Νέας Καρβάλης. Στην εκπαιδευτική διαδικασία εκπροσωπήθηκαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Τοπική Κοινότητα Νέας Καρβάλης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Νέας Καρβάλης, η Στέγη Πολιτισμού (Παράρτημα Αιμοδοσίας) Νέας Καρβάλης, ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Καρβάλης «Ναζιανζός», ενώ έλαβαν μέρος και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στήριξη της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας

Επιπλέον η Energean, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας, δώρισε μία νέα μπαταρία για τον απινιδωτή που χρησιμοποιείται σε έκτακτα καρδιακά περιστατικά. Την μπαταρία παρέδωσαν στους ανθρώπους
της ομάδας ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, και ο κ. Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα.

Η Διασωστική Ομάδα Καβάλας είναι μια εθελοντική ΜΚΟ που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καβάλας εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία. Αυτές οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean υπηρετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.3 για Καλή Υγεία και Ευημερία, ν. 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και ν. 17 για τη Συνεργασία για Επίτευξη των Στόχων.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία

Περισσότεροι από 84.700 πρόσφυγες έχουν περάσει στην Αρμενία από την περιοχή του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την αρμενική κυβέρνηση.

Η έξοδος των Αρμενίων από το Καραμπάχ άρχισε μετά από την πτώση της αποσχιστικής κυβέρνησης της περιοχής, την προηγούμενη εβδομάδα.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: