ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου | Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού

Χρόνο με το χρόνο δέχεται μεγαλύτερο πλήγμα το δικαίωμα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Θάσου. Όλες οι κυβερνήσεις αλλά και οι φορείς της τοπικής διοίκησης διαχρονικά έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε ακόμα και αυτό το αγαθό που απλόχερα μας προσφέρει η χώρα μας να μετατρέπεται σε εμπόρευμα και να περιορίζεται κυρίως για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πρόσφατη αρνητική εξέλιξη αποτελεί το κλείσιμο του δρόμου, από ιδιώτη – επιχειρηματία, που οδηγεί στην παραλία Νυστέρι στον Λιμένα της Θάσου. Να σημειωθεί ότι αυτή η παραλία είναι η πιο κοντινή στο Λιμένα και αποτελούσε διέξοδο για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ή δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της μετακίνησης σε άλλες πιο μακρινές παραλίες.

Παράλληλα, αυτή η κατάσταση βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή αν κάποιος λουόμενος  πάθει κάτι γιατί πλέον στην παραλία δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα ή ασθενοφόρο.

Η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού, τα μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών είναι δικαιώματα που με την πάλη μας χρειάζεται να τα διεκδικούμε απέναντι σε όσους στηρίζουν μια πολιτική της εμπορευματοποίησης και τα θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους.

Απαιτούμε άμεσα να παρέμβει ο Δήμος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να μείνει ανοιχτός ο δρόμος προς τη συγκεκριμένη παραλία και να υπάρχει επαρκής ελεύθερος χώρος για τους λουόμενους.

Καλούμε τους κατοίκους μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους του νησιού να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του νησιού, να απαιτήσουμε την ύπαρξη όλων των προϋποθέσεων ώστε να μην κινδυνέψει καμία ζωή στις παραλίες του νησιού μας.

Θάσος, 9/7/2019

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version