ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου | Προχωράει η διαδικασία για την ιδιωτικοποιήση των υπηρεσιών

Χέρι-χέρι Κυβέρνηση Περιφέρεια και Δήμος Θάσου προχωράνε με γοργούς ρυθμούς σε ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους με βάση την αντίληψή τους για ιδιωτικοποίηση των πάντων .
Μετά το πέρασμα τμήματος της δουλειάς της πολεοδομίας ( που ‘’ σουτάρισαν ‘’  ) από το Δήμο στην Αναπτυξιακή του Νέστου , σειρά έχει η δακοκτονία.
Η δακοκτονία μέχρι  τώρα υλοποιείται από την Περιφέρεια με ανάλογη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας .
Για πρώτη φορά η διενέργεια των ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία ανάδοχου εργολάβου  παγιοθέτη.
 Επειδή πλέον έχουμε πείρα να πούμε τι σημαίνει αυτό :
• Σταδιακή περικοπή της χρηματοδότησης, μεταφόρτωση της ευθύνης εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας στο Δήμο και στους συνεταιρισμούς και στο τέλος στους ίδιους τους παραγωγούς , με βάση και την ατομική ευθύνη που την έχουν κάνει σημαία Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος .
•  Απαξίωση της συσσωρευμένης εμπειρίας των ανθρώπων που εδώ και δεκαετίες εμπλέκονται στην δακοκτονία ( γεωπόνοι εργαζόμενοι κτλ).
– Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς, τους εργαζόμενους στη δακοκτονία να απαιτήσουν: τον εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας με όλες τις επιστημονικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, με αποτελεσματικά φυτοφάρμακα , με ξεκίνημα της δακοκτονίας στην πρώτη γενιά , με  εργατικό δυναμικό πλήρους απασχόλησης και  ασφαλιστικό φορέα τα ένσημα του εφκα  και όχι τα εργόσημα , με σύγχρονες μάσκες και ότι άλλο χρειάζεται για την προστασία της υγείας των εργαζομένων , με ικανό αριθμό ραντιστών που θα καταπολεμούν τον δάκο σε όλη του την έκταση και θα καλύπτουν το 1.000.000 ελαιόδεντρα του νησιού .
– Καλούμε τους αγρότες , τους παραγωγούς,  τους αγροτικούς συλλόγους ,τους συνεταιρισμούς να αντιδράσουν και να μην αποδεχτούν το πέρασμα της δακοκτονίας σε ιδιώτες εργολάβους.
 Γιατί όπως αυτοί  ( κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) έχουν διαλέξει με ποιανού τα συμφέροντα συντάσσονται έτσι πρέπει και εμείς να προασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version