Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λαγκάρντ | Η ευρωζώνη δεν είναι προετοιμασμένη για την επόμενη κρίση

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εκτίμησε σήμερα, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη, για να αντιμετωπίσει την επόμενη κρίση και ζήτησε την ενίσχυση του τραπεζικού της συστήματος, σε ομιλία της σε συνέδριο στο Παρίσι.

«Η νομισματική ένωση είναι πραγματικά πιο ανθεκτική απ’ ό,τι ήταν πριν από 10 χρόνια, αλλά όχι αρκετά», δήλωσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα της Γαλλίας, διατυπώνοντας μια προειδοποίηση, όλο και πιο σοβαρή, ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνονται. Η Λαγκάρντ υπενθύμισε, ότι η Ευρωζώνη «βίωσε μια βίαιη καταιγίδα κατά την παγκόσμια οικονομική κρίση» του 2008 «λίγο αργότερα μία ακόμη, κατά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη».

«Πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις φέρουν ακόμα τα οδυνηρά σημάδια από αυτά τα γεγονότα, πηγές οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών-μελών και στις ίδιες τις χώρες», δήλωσε στο συνέδριο, που διοργανώθηκε με αφορμή τα 20 χρόνια του ενιαίου νομίσματος. «Το τραπεζικό της σύστημα είναι πιο ασφαλές, αλλά όχι αρκετά ασφαλές» δήλωσε η Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ήταν λάθος να πει κανείς, ότι η Ευρώπη καθυστερεί να παράγει ένα χρηματοπιστωτικό οικοσύστημα πλήρως ανεπτυγμένο», χαρακτηρίζοντάς το «νεαρό και μη ολοκληρωμένο».

«Είναι τώρα, που πρέπει να δώσουμε μια νέα ώθηση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωζώνη», επέμεινε η Λαγκάρντ. «Στα 20 χρόνια, ήρθε η στιγμή για να λάβει η Ευρωζώνη μια νέα δυναμική και να ολοκληρώσει την τραπεζική ένωση και την ένωση κεφαλαιαγορών, για να αποκομίσει σήμερα τα οφέλη», πρόσθεσε. Η Λαγκάρντ ζήτησε επίσης να «συσταθεί ένα ενιαίο σύστημα εγγύησης καταθέσεων», που θα το χρηματοδοτούν οι τράπεζες και όχι οι φορολογούμενοι.

Για να επιτευχθεί αυτό, η ΕΕ πρέπει να έχει «ένα τραπεζικό σύστημα ικανό να αντέχει τις καταιγίδες», για να διαφοροποιούνται «οι κίνδυνοι στο σύνολο του οικοσυστήματος και να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη». «Προτρέπω σήμερα τους ηγέτες στην ευρωζώνη να αναβιώσουν εκ νέου τη συζήτηση, να διαπραγματευθούν καλή τη πίστει και να προχωρήσουν σε δύσκολους συμβιβασμούς, για να απελευθερώσουν όλη τη δυναμική της τραπεζική ένωση», δήλωσε ενώ ζήτησε και μια «ενιαία, ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά, ολοκληρωμένη και ευημερούσα».

Click to comment

Απάντηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στην καβάλα

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα στην αίθουσα Νικόλαος Μάρτης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για πρώτη φορά η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Καβάλα

Το παρών δίνουν σύσσωμοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα στη συνεδρίαση το παρών δίνουν και οι βουλευτές Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Το προσεχή Σάββατο 1η Ιουνίου, στην Καβάλα πρόκειται να βρεθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας του κόμματος με τους πολίτες και την προώθηση του προγράμματός του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους και να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος για την ανάπτυξη και την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και έτσι δεν είναι σίγουρο το αν ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους μελλοντικούς στόχους που θέτει, αναδεικνύει, μέσα από μια σειρά θεματικών video, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκτός από τις καθημερινές του περιοδείες στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου και τις επαφές του με τους πολίτες, επέλεξε να οπτικοποιήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις σε μια σειρά τομέων πολιτικής. 

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αναδείξει και να επικοινωνήσει το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά και συνολικά από το 2019 μέχρι και σήμερα. 

Η πρώτη παρέμβασή του αφορά τον κρίσιμο τομέα της υγείας, στον οποίο έχει επενδύσει πολλά η Κυβέρνηση για τη δεύτερη θητεία της. 

Στη δήλωσή του ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο άντεξε την περίοδο της πανδημίας, αλλά ενισχύεται.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία στα 12,8 δις ευρώ, δηλαδή το 5,8% του Α.Ε.Π.

Ειδικά για τα νοσοκομεία υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση 481.000.000 ευρώ, ενώ μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, πάνω από 2 δις ευρώ κατευθύνονται στο χώρο της υγείας.

Εγκρίθηκαν και προχωράνε 6.500 προσλήψεις.  

Ενισχύσαμε με νέα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, δημιουργήσαμε ενιαία λίστα χειρουργείων, ξεκινήσαμε τα απογευματινά χειρουργεία.

Επεκτείναμε το θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Η αναβάθμιση της υγείας αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την μεγαλύτερη πρόκληση της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας.

 

Και θα την πετύχουμε!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en