ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κυνηγητό μεταναστών και διακινητών σε όλο το Νομό

Καθημερινότητα έχει γίνει στο νομό Ροδόπης το κυνηγητό μεταναστών/προσφύγων, με τους ανθρώπους που φέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά να αυξάνονται καθημερινά. Αυτό άλλωστε κατήγγειλαν και μετά το βίαιο πενταπλό μαχαίρωμα –επίσημα- οι αστυνομικοί του νομού Ροδόπης, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση, ελλείψεις και «ανεξέλεγκτες ροές».

Οι ροές αυτές επιβεβαιώθηκαν και τα περασμένα εικοσιτετράωρα σε όλο το νομό Ροδόπης, με συλλήψεις σε διάφορα σημεία του νομού, ακόμη και μέσα στην «καρδιά» της πόλης, όπως κατέγραψε αποκλειστικά ο φακός του «Χ».

Σύλληψη στην πλατεία
Σε σύλληψη παράνομων μεταναστών προέβησαν τις τελευταίες απογευματινές ώρες της Τρίτης 19 Νοεμβρίου αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης. Το περιστατικό συνέβη πραγματικά στην «καρδιά» της πόλης, επί της οδού Ορφέως, στο πάνω μέρος της πλατείας Ειρήνης. Οι μετανάστες φέρεται να περπατούσαν σε μικρή ομάδα, χωρίς κάποιο διακινητή. Δεν προέβαλαν κάποια αντίσταση στους αστυνομικούς. Πάντως, στο κέντρο της πόλης προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή με όλα τα ‘βλέμματα’ να πέφτουν στο περιστατικό, που σίγουρα δεν είναι το μόνο, καθώς όπως πληροφορούμαστε τα περασμένα εικοσιτετράωρα έγιναν κι άλλες συλλήψεις εντός πόλης.

Ξανά σύλληψη επί της Εγνατίας Οδού
Μόνο την Δευτέρα 18/11 στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 45, 32, 21 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Όσον αφορά στη σύλληψη που έγινε στο νομό Ροδόπης, το βράδυ της Δευτέρας, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι όπως προέκυψε προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση παρακείμενης οδού, εντόπισαν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε, ο 21χρονος είχε αποβιβάσει λίγο πριν τον έλεγχο.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαπών.

Αλλοδαπός κατείχε 50 πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 18/11 στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή του πενήντα πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο μοναδικός αλλοδαπός που φέρει πάνω του πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία (ασύλου). Άλλωστε, στις τάξεις των παράνομα διακινούμενων τέτοια δελτία είναι «χρυσός», την κατοχή των οποίων επιθυμούν, προσδοκώντας σε ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

«Εκτός σχεδίου η Θράκη» σύμφωνα με διαρροές
«Η Θράκη παραμένει εκτός σχεδίων στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών». Αυτή η δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη ενημέρωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, διέρρευσε σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», στον απόηχο της συνδιάσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Η συνεδρίαση για την οποία υπήρχε σχετική ενημέρωση και στον χθεσινό έντυπο «Χ», αφορούσε και το φλέγον θέμα του μεταναστευτικού/προσφυγικού.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Επί του θέματος η ιστοσελίδα evros-news.gr με βεβαιότητα μεταφέρει την σχετική δήλωση του πρωθυπουργού. Πάντως, και μέχρις ότου υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ό, τι διακινείται είναι με επιφύλαξη.

Η κατακλείδα του θέματος όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την εξαίρεση της Θράκης από την φιλοξενία μεταναστών, αλλά με την αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του σώματος.

Αδιανόητο θεωρείται αστυνομικές διευθύνσεις περιοχών που ουδεμία σχέση έχουν με τη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού, να έχουν δεκάδες περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version