ΕΒΡΟΣ

«Κρυμμένοι Θησαυροί» | Οδοιπορικό στο Σουφλί του Έβρου

Στην εκπομπή «Κρυμμένοι Θησαυροί» του ENACHANNEL που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 11 Απρίλιου 2024 στις 22:00 και σε επανάληψη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 17:30, η Χριστίνα Νεφραίμ συνεχίζει μέσα από την εκπομπή της, το οδοιπορικό στον Έβρο, εξερευνώντας τις πτυχές τις παραγωγικής μας ιστορίας.

Το Σουφλί απέκτησε παγκόσμια φήμη στα τέλη του 19ου αιώνα εξαιτίας της ασύγκριτης ποιότητας μεταξιού που παρήγαγε. Ο πρώτος σπόρος μεταξιού έφτασε στην περιοχή το 1839 και σταδιακά ολοένα και περισσότερες οικογένειες άρχισαν να ασχολούνται με τη σηροτροφία, την καλλιέργεια και επεξεργασία δηλαδή του μεταξοσκώληκα.

Η Θράκη άλλωστε είναι ένας τόπος ανεξάντλητος, ένας τόπος που χρειάζεται ο επισκέπτης να του αφιερώσει μέρες για να κερδίσει μερικά από τα ανεξάντλητα μυστικά του. Πιάνοντας το νήμα από την αρχή της σχέσης των κατοίκων με τους μεταξοσκώληκες ο επισκέπτης εξερευνά την σηροτροφία και τα κουκουλόσπιτα, συζητά με τους νεότερους αλλά και παλαιότερους κατοίκους του Σουφλίου αλλά και όσους αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν την καρδιά της ελληνικής μεταξουργίας καταγράφοντας, παράλληλα, την υπέρτατη αξία του μεταξιού τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, η εκπομπή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο του δάσους της Δαδιάς το οποίο υπέστη κέραιο πλήγμα το καλοκαίρι του 2023 λόγω πυρκαγιών.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version