Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρίμα κι άδικο για την Εθνική πόλο γυναικών | Έχασε το μετάλλιο με buzzer beater και με αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση

Η Εθνική πόλο γυναικών ήταν συγκλονιστική (και) στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έκανε κατάθεση ψυχής μέσα στην πισίνα αλλά ηττήθηκε με πικρό και συνάμα άκρως αμφιλεγόμενο τρόπο χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ισπανία επικράτησε με 10-9 χάρη σε buzzer beater σε νεκρό χρόνο, αφού προηγουμένως όμως υπήρξε μια πρωτοφανής απόφαση των διαιτητών. Η Ελλάδα έχοντας στην τελευταία επίθεση επτά δευτερόλεπτα για να σκοράρει με buzzer beater, ανέβασε και την τερματοφύλακά της στην περιοχή της Ισπανίας. Ωστόσο, η επίθεση δεν έγινε ποτέ καθώς οι διαιτητές έδωσαν παράβαση στις Ελληνίδες και την μπάλα… δώρο στις Ισπανίδες που σκόραραν εύκολα με μακρινό σουτ σε άδειο τέρμα!

Ο ελληνικός πάγκος διαμαρτυρήθηκε έντονα αλλά οι διαιτητές δεν άλλαξαν την απόφασή τους και το παιχνίδι, μαζί με το μετάλλιο, χάθηκαν με αυτόν τον απίστευτο, απρόσμενο και άδικο τρόπο.

Η Εθνική πόλο γυναικών που πριν από λίγο καιρό κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, δεν μπόρεσε να… ντουμπλάρει τα μετάλλια για δεύτερη σερί διοργάνωση. Ούτε και να κερδίσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο για πρώτη φορά μετά το χρυσό της Σανγκάης το 2011. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου όμως έδειξε ότι είναι ικανή για κάτι σπουδαίο στο μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η εξέλιξη του μικρού τελικού

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ με ένα τυχερό γκολ καθώς η μπάλα βρήκε στα μπλοκ, πήρε περίεργη τροχία και πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο η ελληνική ομάδα ισοφάρισε με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου για το 1-1. Η Ισπανία έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο με προβάδισμα ενός γκολ (1-2), ενώ σκόραρε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για το1-3. Η Νίνου μείωσε σε 2-3 με πέναλτι αλλά και πάλι οι Ισπανίδες σκόραραν φτάνοντας σε διαφορά δύο τερμάτων (2-4).

Η Ξενάκη με ωραίο διαγώνιο σουτ μείωσε και πάλι στο γκολ (3-4), ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου έγραψε το 4-4. Οι Ισπανίδες σκόραραν στην κόντρα για το 4-5 αλλά η Ελευθεριάδου με δυνατό μακρινό σουτ ισοφάρισε ξανά (5-5). Και πάλι όμως η Ισπανία βρήκε τρόπο για να σκοράρει (5-6) με την δεύτερη περίοδο να ολοκληρώνεται στο -1 για την Ελλάδα.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με την Ισπανία να σκοράρει ξανά και να παίρνει ένα προβάδισμα ασφαλείας (5-7). Η Ελευθεριάδου αστόχησε σε πέναλτι χάνοντας την ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Η ελληνική ομάδα πίεσε ασφυκτικά την Ισπανία αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω. Εν τέλει η Ξενάκη μείωσε σε 6-7, ενώ στο φινάλε του οκταλέπτου τα κορίτσια της Καμμένου έπαιξαν τρομερή άμυνα με δύο παίκτριες λιγότερες κρατώντας το σκορ σε απόσταση ενός γκολ.

Και πάλι οι Ισπανίδες βρήκαν γκολ για το +2 (6-8) με πέναλτι, ενώ αμέσως μετά πήραν για πρώτη φορά διαφορά τριών τερμάτων (6-9). Ένας κεραυνός της Ελευθερίας Πλευρίτου έδωσε ελπίδες στην Ελλάδα που μείωσε σε 7-9, ενώ στην επόμενη επίθεση η Νίνου εκτέλεσε για το 8-9. Το επιθετικό κρεσέντο της εθνικής μας συνεχίστηκε. Η Ασημάκη κέρδισε πέναλτι, η Νίνου κεραυνοβόλησε και η Ελλάδα ισοφάρισε ξανά (9-9) επιστρέφοντας απ’ το -3!

Το φινάλε ήταν δραματικό αλλά και πικρό για την Ελλάδα, που έπαιξε καλές άμυνες μέχρι τέλους.

Απέμεναν επτά δευτερόλεπτα για την τελευταία επίθεση της Ελλάδας, ακόμα και η γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας ανέβηκε μπροστά για να παίξει η εθνική μας με παίκτρια παραπάνω για το buzzer beater.

Οι οδηγίες της Αλεξίας Καμμένου για την τελευταία επίθεση

Η τελευταία αμφιλεγόμενη φάση

Ωστόσο, η επίθεση ουσιαστικά δεν παίχθηκε ποτέ καθώς οι διαιτητές σε μια πρωτοφανή απόφαση έδωσαν παράβαση με αποτέλεσμα οι Ισπανίδες να σκοράρουν με buzzer beater σε άδειο τέρμα σε νεκρό χρόνο!

 

  • Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ελενα Ρουίθ 1, Πένα, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα.
  • Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 3, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

 

Πηγή: ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 7ο χρυσό ο Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απόψε το βράδυ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Ρίμινι, κατακτώντας το 7ο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, σήμερα (20:35, ΕΡΤ 3) κυνηγά να κάνει ότι κανένας στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Τα μετάλλια του Πετρούνια στα ευρωπαϊκά

  • 2011 Βερολίνο Χάλκινο
  • 2015 Μονπελιέ Χρυσό
  • 2016 Βέρνη Χρυσό
  • 2017 Κλουζ-Ναπόκα Χρυσό
  • 2018 Γλασκώβη Χρυσό
  • 2021 Βασιλεία Χρυσό
  • 2022 Μόναχο Χρυσό
  • 2023 Αττάλεια Χάλκινο

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en