ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κωστής Σιμιτσής | Η επανεκκίνηση του ΒΙΟΠΑ και της «Εργοανάπτυξης» σε πρώτο πλάνο

Με κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών για την απορροφητικότητα του Ε.Σ.Π.Α., ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωστής Σιμιτσής, θα συναντηθεί την Παρασκευή (27/9) στην Κομοτηνή με τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής του εν λόγω προγράμματος.

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Σιμιτσής, «η απορροφητικότητα του Ε.Σ.Π.Α. φυσικά είναι αρμοδιότητα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, αλλά μου έχει εμπιστευτεί και αυτόν τον ρόλο για να συνδράμω σε αυτόν, προκειμένου να έχουμε όσο καλύτερα αποτελέσματα γίνεται».

«Το ζήτημα της ανάπτυξης είναι αυτή τη στιγμή το υπ’ αριθμόν ένα»

Ο Κ. Σιμιτσής δήλωσε ακόμη ότι βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης σχετικά με τη θέση που ανέλαβε γιατί τα θέματα της αρμοδιότητάς του είναι πολλά και εξόχως σημαντικά.

«Το ζήτημα της ανάπτυξης είναι αυτή τη στιγμή το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί όλη τη χώρα. Πρέπει λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πολλά κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. και όλα όσα εν πάση περιπτώσει υπάρχουν στη διάθεση της Περιφέρειας. Εγώ συνεχίζω να ενημερώνομαι. Φυσικά υπάρχουν πάντοτε και οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων με τους άλλους αντιπεριφερειάρχες και ειδικότερα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Εδώ βέβαια πρέπει να πω ότι η συνεργασία μου με τον Κώστα Αντωνιάδη είναι πολύ καλή, πολύ θετική, καθώς λειτουργούμε σαν ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Έχω αναλωθεί προς το παρόν σε κινήσεις για να δούμε πώς μπορούμε να επανεκκινήσουμε το Βιοτεχνικό Πάρκο και την «Εργοανάπτυξη»

«Αυτό το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το τέλος του τεχνικού προγράμματος του 2019, να οργανώσουμε τον επόμενο προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 για όλη την Περιφέρεια. Όσον αφορά εμένα έχω αναλωθεί προς το παρόν σε κινήσεις για να δούμε πώς μπορούμε να επανεκκινήσουμε τις δύο επιχειρήσεις που υπάγονται στην Περιφέρεια και βρίσκονται στην περιοχή μας, δηλαδή το Βιοτεχνικό Πάρκο και την «Εργοανάπτυξη». Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Είμαστε σε καλό δρόμο γενικά. Μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι από το 2020 και μετά θα έχουμε πολύ σημαντικά και θετικά βήματα για την Περιφέρεια μας», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Σιμιτσής.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version