Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κώστας Τσουκαλάς: Είναι βαριά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός

image_print

«Βαριά εκτεθειμένο», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος έκανε σήμερα την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη, ενώ απάντησε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη.

«Η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας το οποίο την στηρίζει δηλώνουν ενοχλημένοι, επειδή αποκαλέσαμε τον πρωθυπουργό ενορχηστρωτή της συγκάλυψης. Αν δεν είναι ενορχηστρωτής της συγκάλυψης ποιος προχώρησε σε όλα αυτά;», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και συνέχισε: «Ποιος έδωσε εντολή στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μη συμφωνήσουν σε Προανακριτική Επιτροπή για τον Κώστα Καραμανλή; Ποιος έδωσε εντολή στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην καλέσει τον κ. Τριαντόπουλο ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή; Ποιος είναι εκείνος ο οποίος δήλωνε ότι είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και παρίστανε τον πραγματογνώμονα; Ήταν κάποιος άλλος ή υπάρχει ένα αόρατο κέντρο το οποίο έχει αυτονομηθεί και λειτουργεί ερήμην του; Διότι ή είναι πίσω από όλα πρωθυπουργός ή δεν μπορεί να παραμένει πρωθυπουργός ακριβώς γιατί συνεπώς αυτονομούνται μερίδες οι οποίες ασκούν μία πολιτική που προσβάλει τους θεσμούς. Και στα δύο σενάρια είναι πολύ βαριά εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός».
Σε ό,τι αφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Διάβασα την ανακοίνωση του κ. Φλωρίδη ο οποίος επιτίθεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Να του υπενθυμίσουμε ότι είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης που μίλαγε για τα μπάζα και σήμερα υπάρχουν βουλεύματα, που παραπέμπουν υπηρεσιακά πρόσωπα, όπου έχουν κρίνει ότι το μπάζωμα και η αλλοίωση έγιναν με σκοπό τη συγκάλυψη. Είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος μαγείρεψε την αριθμητική μαζί με τον κ. Βελόπουλο για να αλλάξει σύνθεση της ΑΔΑΕ. Πριν μιλήσει να σκέφτεται λιγάκι τι έχει κάνει ως υπουργός Δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση για την Προανακριτική Επιτροπή είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει την αίτηση, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία και περιμένει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι θα είναι κάτι άμεσο.

Για την πρόταση δυσπιστίας επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιμένει την ολοκλήρωση των πορισμάτων και μετά θα την καταθέσει, με σκοπό την πολιτική αλλαγή.

Σε ερώτηση αν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων απάντησε: «Όλα στην ώρα τους. Μετά την πρόταση δυσπιστίας θα δούμε τις επόμενες ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε».

 

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Όλγα Μαρκογιαννάκη αναφέρθηκε στο θέμα του παραρτήματος του Πανεπιστημίου “Σορβόνη” της Γαλλίας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «δικαίωση» του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε ποια κατάταξη βρίσκεται, «στην 4η ή στην 44η;». «Το ΠΑΣΟΚ για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται. Όταν πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση μιλούσε για μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια εμείς λέγαμε ότι αυτό θα είναι μία απόλυτη κοροϊδία. Ήρθε, λοιπόν, να μας ανακοινώσει τη “Σορβόνη”- για ποια “Σορβόνη” όμως μιλάει; Μας μιλάει για τη “Σορβόνη” η οποία βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης των γαλλικών πανεπιστημίων ή στην 44η θέση; Σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο κύριος Πιερρακάκης» ανέφερε η κυρία Μαρκογιαννάκη και προσέθεσε: «Μας έλεγαν ότι θα έρθουν εδώ πανεπιστήμια του εξωτερικού που είναι εφάμιλλα με τα δικά μας δημόσια πανεπιστήμια. Τελικά το πανεπιστήμιο το οποίο θα ιδρυθεί προέρχεται από ίδρυμα το οποίο βρίσκεται πολλές θέσεις κάτω από πολλά δικά μας ελληνικά και δημόσια πανεπιστήμια. Για το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα είναι η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας».

Ο κ. Τσουκαλάς και η κυρία Μαρκογιαννάκη σημείωσαν ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων θα γίνεται μια φορά τον μήνα στη Θεσσαλονίκη και στη διάρκεια της συζήτησαν που είχαν μαζί τους αναφέρθηκαν αναλυτικά και στα θέματα της πόλης.

 

Πηγή:newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε υπέρ της δίκαιης «τρέλας» για την καταβολή 13ης σύνταξης

image_print

Η αντικοινωνική ρητορική Μητσοτάκη, για το τάχα δημοσιονομικό ανέφικτο της καταβολής 13ης σύνταξης, αυτής που όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την εισήγαγε στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία την ψήφισε για να την καταργήσει στη συνέχεια, βρίσκει αναμενόμενο σύμμαχο τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο «ισόβιος» εθνικός τραπεζίτης έκανε λόγο για «τρέλες» σε συνέντευξή του, αναφερόμενος σε παροχές, όπως η 13η σύνταξη, που σύμφωνα με αυτόν δεν έχουν αντίκρισμα παραγωγικότητας και δημοσιονομικού χώρου.

Η απόλυτη διάσταση ανάμεσα στη δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας εμφανίζεται ανάγλυφη για μία ακόμη φορά.

Με τους συνταξιούχους να υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της ακρίβειας στα τρόφιμα, των υψηλών υγειονομικών δαπανών, της ακριβής ενέργειας και στέγης, η στήριξή τους, έστω με ένα μέρος, από τα υπερπλεονάσματα θεωρείται «τρέλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνει υπέρ αυτής της «τρέλας». Έχοντας καταθέσει και σχετική τροπολογία από κοινού με τη Νέα Αριστερά, επαναλαμβάνει τη θέση του για: την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και την κατάργηση/ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και υπέρ των «αναξιοπαθούντων» μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Γι’ αυτά πάντα θα υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σφοδρή κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Από σπόντα γίνατε αξιωματική αντιπολίτευση»

image_print

Σε πολιτική αντιπαράθεση υψηλών τόνων εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ αιχμές άφησε και προς τη Ρένα Δούρου.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρέθηκε η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, με τον πρωθυπουργό να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, παρά το γεγονός πως αναγνωρίζει την ανάγκη παρεμβάσεων σε κρίσιμα άρθρα, αποφεύγει να στηρίξει την έναρξη της αναθεωρητικής διαδικασίας.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο κατά τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη «κατώτερο των περιστάσεων», υποστηρίζοντας ότι επικέντρωσε την ομιλία του περισσότερο στην κριτική για το κράτος δικαίου και λιγότερο στην ουσία των υπό αναθεώρηση διατάξεων.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στη θέση του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως δεν την κατέκτησε μέσα από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά τις κοινοβουλευτικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Γίνατε αξιωματική αντιπολίτευση από σπόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στη Ρένα Δούρου, με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραστεί στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αφού τη συνεχάρη για την ανάληψη της ηγεσίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπενθύμισε την περίοδο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, κατά την οποία, όπως σημείωσε, το κόμμα συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο θεσμικό σκέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η διερεύνηση των σχετικών υποθέσεων πρέπει να περνά στη Δικαιοσύνη και η Βουλή να περιορίζεται στην τελική απόφαση για την άσκηση δίωξης.

Στην κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνονται ακόμη αλλαγές στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, η συμμετοχή δικαστών στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς και παρεμβάσεις που αφορούν την αξιολόγηση και τη μονιμότητα στο Δημόσιο.

Το πολιτικό ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στην ονομαστική ψηφοφορία και στις πλειοψηφίες που θα συγκεντρώσει κάθε αναθεωρητέα διάταξη, καθώς οι συσχετισμοί στην παρούσα Βουλή θα επηρεάσουν τις απαιτούμενες πλειοψηφίες στην επόμενη Αναθεωρητική Βουλή.

Η συζήτηση κατέδειξε παράλληλα ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης στον δρόμο προς τις επόμενες εθνικές εκλογές.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοψίδης: Απολογισμός 2,5 ετών στη Ροδόπη με έργα, χρηματοδοτήσεις και αναπτυξιακές παρεμβάσεις

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσιάζει τον απολογισμό των 2,5 ετών διοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
image_print

Τον απολογισμό του έργου της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης παρουσίασε ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, στο πλαίσιο του κύκλου ενημερωτικών παρουσιάσεων που πραγματοποιεί στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Κομοτηνή, ο κ. Τοψίδης υποστήριξε ότι η Περιφέρεια έχει αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ κατά 206,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως σήμερα η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατατάσσεται πρώτη στη χώρα σε εντάξεις και συμβασιοποιήσεις έργων του προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, οι ενταγμένες πράξεις αυξήθηκαν από 84 σε 936 μέσα στα πρώτα δυόμισι χρόνια της διοίκησης.

Έργα υποδομών στη Ροδόπη

Στην παρουσίασή του έγινε εκτενής αναφορά σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη βελτίωσης της ιρλανδικής διάβασης του ποταμού Λίσσου στον Ίμερο, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έξω από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η παράδοση της νέας γέφυρας Κοσμίου και η ολοκλήρωση της γέφυρας Κομψάτου, καθώς και ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και η ανακατασκευή της οδού Κοπτερό – Αμαξάδες.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται σε ποτάμια, ρέματα και υδατορέματα της Ροδόπης, καθώς και οι εργασίες αναβάθμισης της ιρλανδικής διάβασης στο Ποντικόρεμα.

Πρωτογενής τομέας και υδατικοί πόροι

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που, σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας, ενισχύουν την αγροτική παραγωγή, όπως η αποκατάσταση αντλιοστασίων, οι εργασίες στους ταμιευτήρες Κομψάτου, Νέου Σιδηροχωρίου, Δύμης και Νέας Αδριανής, αλλά και ο σχεδιασμός νέων λιμνοδεξαμενών και ταμιευτήρων.

Ειδική αναφορά έγινε στο φράγμα Ιασίου, στις προτάσεις χρηματοδότησης για τα αρδευτικά δίκτυα, καθώς και στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το φράγμα Ιάσμου. Παρουσιάστηκαν επίσης οι παρεμβάσεις στις λιμνοθάλασσες της Ροδόπης και οι δράσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Υγεία, Παιδεία και κοινωνική πολιτική

Στην παρουσίαση επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή οικονομικού κινήτρου για την προσέλκυση νέων γιατρών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας και η ενίσχυση κοινωνικών δομών.

Αναφορές έγιναν επίσης στην άρση των εκκρεμοτήτων για τη Σχολή Κλασικών και Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και σε έργα εκπαιδευτικών υποδομών.

Τουρισμός, πολιτισμός και επιχειρηματικότητα

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε δράσεις για την αναβάθμιση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, την ανάδειξη του Βυζαντινού Κάστρου, την ψηφιοποίηση πολιτιστικών χώρων και την ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO).

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας έγινε αναφορά στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, στη στήριξη νέων θέσεων εργασίας και στη λειτουργία του Γραφείου Εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών.

Συναντήσεις και επισκέψεις

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης δώρισε απινιδωτές στο ΚΤΕΛ Ροδόπης και στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, ενώ βράβευσε Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συμμετοχή τους σε αποστολή στη Βενεζουέλα. Ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, επισκέψεις σε έργα της Ροδόπης και περιοδεία σε επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Κομοτηνής που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en