ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κώστας Σκρέκας | Στήριξη στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Αναγκαίο χαρακτήρισε τον εκσυγχρονισμό του ΕΛ.Γ.Α., ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (10/2) από τα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας. 

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε στην περιοχή μας για να συμμετάσχει στην ημερίδα διαβούλευσης για την κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027. Τον κ. Σκρέκα προλόγησαν στη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., Μπάμπης Δράκος, καθώς και οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

«Η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη των αγροτών για βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία, ενώ πρέπει να δούμε το θέμα της κλιματικής αλλαγής»

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκινήσει διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις και έναν διάλογο με τους αγρότες, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων του προγράμματος 2021-2027, ώστε να δούμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα και να προχωρήσουμε σε διορθώσεις. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των αγροτών για βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία, ενώ πρέπει να δούμε το θέμα της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

«Υπάρχουν έντονες χαλαζοπτώσεις και προκαλούν πολλά προβλήματα οπότε θα πρέπει ο ΕΛ.Γ.Α. να προχωρά σε δίκαιες αποζημιώσεις»

«Ένα από τα εργαλεία μας είναι ο ΕΛ.Γ.Α. και στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε διότι, για παράδειγμα, υπάρχουν έντονες χαλαζοπτώσεις που  προκαλούν πολλά προβλήματα, οπότε θα πρέπει ο ΕΛ.Γ.Α. να προχωρά σε δίκαιες αποζημιώσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκρέκας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός τόνισε ότι δεν αξιοποιήθηκαν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αγροτικές αποζημιώσεις τα προηγούμενα χρόνια, την ίδια ώρα που αποδεδειγμένα στις αγροτικές καλλιέργειες καταναλώνεται τρεις φορές περισσότερο νερό στην Ελλάδα, απ’ ό,τι πρέπει.

Συνάντηση με τους Κ. Αντωνιάδη και Θ. Μουριάδη είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος μετείχε και σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας

«Θα πρέπει να υπάρξει εξοικονόμηση στο κόστος άρδευσης. Όσο για τον ΕΛ.Γ.Α. θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να δίνονται πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις», υπογράμμισε σχετικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου ο Κώστας Σκρέκας είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και ακολούθως με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη. Το πρόγραμμα του κ. Σκρέκα έκλεισε με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

kavalawebnews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version