ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή | Οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης βάζουν στο επίκεντρο την τοπική ιστορία

Οι διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας διοργάνωσαν μία σημαντική δράση

Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών επαφίεται, όπως όλα δείχνουν η διδασκαλία της τοπικής ιστορίας. Στη Ροδόπη, ευτυχώς για τους μαθητές υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που ενδιαφέρονται να τη διδάξουν, αν και αυτό προϋποθέτει εργασία εκτός ωραρίου στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων τοπικής ιστορίας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως ενημερώνει η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, Κατερίνα Σχοινά στο νομό «τρέχουν» τουλάχιστον 20 τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα και αυτό είναι αν μη τι άλλο παρήγορο.

«Φέτος λόγω του επετειακού 2020 αυτά τα προγράμματα μπαίνουν σε προτεραιότητα» λέει η κα Σχοινά και εξηγεί ότι «είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις μαθητές να ξεναγούν τους φίλους ή και τους γονείς τους σε διάφορα σημεία και μουσεία της Κομοτηνής» την ιστορία των οποίων έχουν μάθει στα προγράμματα τοπικής ιστορίας.

Για να γίνουν τα προγράμματα αυτά ακόμη πιο θελκτικά, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας διοργάνωσαν μία σημαντική δράση με αποδέκτες τους καθηγητές και εισηγητές τους καθηγητές του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Ελπίδα Βόγλη και Γιάννη Τσιγάρα.

Η κα Σχοινά περιέγραψε τη δράση ως «επιμορφωτικό εργαστήρι» που έχει ως στόχο να δώσει όσα περισσότερα εφόδια είναι δυνατόν στους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Η Ελπίδα Βόγλη με τη σειρά της εξήρε τη σημασία της τοπικής ιστορίας και της συλλογικής μνήμης εν γένει λέγοντας ότι «η συλλογική μνήμη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας, που παράλληλα έχει τη δική της ιστορία» ενώ τόνισε ότι όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε τι κερδίζουμε από την ιστορική διαδρομή του τόπου και όχι μόνο.

Πάντως το σεμινάριο κέντρισε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που φιλοξένησε την εκδήλωση, ενώ υποστηρίχθηκε και από την ΔΚΕΠΠΑΚ.

xronos

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version