Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω εποχικής γρίπης

Ο ιός της γρίπης «σαρώνει» στα περισσότερα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να απουσιάζουν για ημέρες από τις σχολικές αίθουσες.

Οι απουσίες που δε θα μετράνε θα αφορούν στο διάστημα από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.  Θα σβήνονται «κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας».

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω γρίπης

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Λόγω των υψηλών ποσοστών απουσιών των μαθητών, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων ιώσεων, με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες -αύριο Τετάρτη 29 και μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος  η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου:

α-1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κ.Νευροκοπίου

β-2ο Νηπιαγωγείο Κ.Νευροκοπίου.

γ-Ολοήμερο ΝηπιαγωγείοΠεριθωρίου

δ-Νηπιαγωγείο Βώλακα

ε-Παιδικός Σταθμός Κ.Νευροκοπίου

στ-Παιδικός Σταθμός Περιθωρίου

Ζ-Παιδικός Σταθμός Βώλακα

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχθεί η γρηγορότερη ανάρρωση, του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν.

Κλειστό λόγω γρίπης το 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

Διακόπτονται προσωρινά τα μαθήματα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων γρίπης – ιώσεων που έχει πλήξει τα νήπια του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου. Το νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Οι μικροί μαθητές θα επανέλθουν στο σχολείο τους την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Κλειστά σχολεία στο Δ. Πεντέλης

Tη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και την 30/1/2020 αποφάσισε ο δήμος Πεντέλης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης. Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Λαγκαδά

Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων εποχικής γρίπης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τα παρακάτω σχολεία του Δήμου μας:

Νηπιαγωγεία: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου. ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.

Γυμνάσια και Λύκεια: 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου

Δήμος Καρδίτσας

Ο αριθμός των παιδιών κυρίως, που ταλαιπωρούνται από ιώσεις στα γεωγραφικά όρια του νομού Καρδίτσας συνεχίζει να έχει αυξητική τάση και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις επισκέψεις στο νοσοκομείο, που καθημερινά είναι όλο και περισσότερες…

Διευκρινίζουμε πάντως πως κρούσμα γρίπης επιβεβαιωμένο δεν υπάρχει στην Καρδίτσα, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες, αναζητούν ιατρική συνδρομή για να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων.’

Η εικόνα αυτή φαίνεται και στα σχολεία καθώς αρκετά υπολειτουργούν, σε ορισμένα απουσιάζουν ολόκληρα τμήματα και κάποια έχουν κλείσει με απόφαση δημάρχου, όπως το Γυμνάσιο και Λύκειο Προαστίου αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, τα οποία είναι από χθες κλειστά με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου να έχει συναινέσει σε αυτή την εξέλιξη λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που προσήρθαν.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας δεν πήγε κανένας μαθητής.

Δήμος Πρέβεζας

Κλειστά θα παραμείνουν έξι νηπιαγωγεία και τρία δημοτικά σχολεία από αύριο, 29/1, έως και την Παρασκευή, 31/1.

 

Δήμος Πατρέων

Στην Πάτρα παραμένει κλειστό το 56ο νηπιαγωγείο, αλλά λόγω τρωκτικών

Θεσσαλονίκη

Κλειστές θα παραμείνουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

-3ο δημοτικό Αμπελοκήπων

-3ο και 4ο νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων (συστεγάζονται)

-Ένα ακόμη νηπιαγωγείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη

-Δεκαοκτώ σχολεία του δήμου Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, η απόφαση πάρθηκε από τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη.

Συγκεκριμένα:

  • Νηπιαγωγεία: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.
  • Δημοτικά: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.
  • Γυμνάσια-Λύκεια: 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά
  • Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών
  • Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου

Χαλκιδική

-Νηπιαγωγείο Χανιώτη

-Νηπαιγωγείο Νέας Γωνιάς
 
Έβρος

Δημοτικός παιδικός σταθμός Σαμοθράκης

komotinipress.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en