Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΚΕ | Ερώτηση προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Πρίνου

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ

ΘΕΜΑ: Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας και Πρίνου.

Σωματεία και φορείς της Θάσου και της Καβάλας πρόσφατα απευθύνθηκαν με επιστολή τους, ζητώντας συνάντηση, μεταξύ άλλων αρμόδιων και προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για το μείζον ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Καβάλα. 

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι «το δικαίωμα των κατοίκων της Θάσου για ασφαλείς τακτικές και γρήγορες συγκοινωνίες και στα δυο λιμάνια δεν διασφαλίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων που έχουν ανακοινώσει οι πλοιοκτήτες».

Παράλληλα καταγγέλλουν «την απαράδεκτη τακτική των πλοιοκτητών στις πορθμειακές γραμμές Θάσου Καβάλας να βάζουν τακτικά  δρομολόγια μόνο στην γραμμή Θάσου Κεραμωτής που είναι η χρυσοφόρα γραμμή για τα κέρδη τους και η γραμμή Πρίνος Καβαλάς να είναι ο φτωχός συγγενής με τα ελάχιστα δρομολόγια, 2-3 στον αριθμό, που επ ουδενί δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων».

Υπογραμμίζουν δε πως «η γραμμή Πρίνου Καβάλας είναι κρίσιμης σημασίας για όλο το νησί της Θάσου γιατί από εκεί είναι η πιο γρήγορη και πιο φτηνή  πρόσβαση στην Καβάλα και είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η γραμμή με ικανοποιητικό αριθμό  τακτικών δρομολογίων που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και όχι τα κέρδη των πλοιοκτητών.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της γραμμής Πρίνου Καβάλας βάζει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους κατοίκους της Θάσου, την ώρα που οι δημόσιες υπηρεσίες του νησιού είναι θύματα της πολιτικής των «αναδιαρθρώσεων»,  οι περισσότερες έχουν κλείσει και όσες δεν έχουν κλείσει είναι υποβαθμισμένες».

Τονίζουν επίσης πως η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας, που παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθεί η γραμμή με τακτικά δρομολόγια για τη γρήγορη μεταφορά ασθενών στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν «ασθενείς με βαριές ασθένειες, νεφροπαθείς κ.α. που χρειάζεται τακτικά να ταξιδεύουν στην Καβάλα, κάνουν ένα ταξίδι «Οδύσσεια», με απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος, την ώρα που  οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα του νησιού συνολικότερα στενάζουν από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Τα προβλήματα αυτά σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των ναυτεργατών την υποβάθμιση των μισθών, καταστρατήγηση  ΣΣΕ, μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, εντατικοποίηση της δουλειάς, ελλείψεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις, αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, είναι οδυνηρά για τους κατοίκους της Θάσου και τους ναυτεργάτες, ενώ οι εφοπλιστές γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους με υπερκέρδη». 

Τα σωματεία και οι φορείς της Θάσου και της Καβάλας που υπογράφουν την επιστολή διεκδικούν:

  • Απρόσκοπτη σύνδεση του νησιού με την Καβάλα, 365 ήμερες το χρόνο, με σύγχρονα ασφαλή πλοία. Με καθημερινά δρομολόγια που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και όχι το κέρδος των πλοιοκτητών, την ορθολογική κατανομή των δρομολογίων καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας.
  • Γενναία μείωση στις τιμές των εισιτήριων.
  • Βάρδια πλοίου επιφυλακής να εκτελούν όλα τα πλοία κυκλικά εναλλακτικά με όλα τα πλοία και από τις δυο γραμμές.
  • Εφαρμογή των ΣΣΕ και προστασία των δικαιωμάτων των ναυτεργατών με τακτικούς ελέγχους από τις λιμενικές αρχές.
  • Οργανικές συνθέσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες των πλοίων.
  • Λιμενικές σύγχρονες εγκαταστάσεις για να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσδεση και φορτοεκφόρτωση των πλοίων.

 

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

Αν προτίθεται να στηρίξει και με ποιον τρόπο τα δίκαια αιτήματα των σωματείων και φορέων της Θάσου και της Καβάλας;

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με απόφαση Τοψίδη προχωρούν έργα αξίας 70.000 ευρώ στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η απόφαση Τοψίδη αναφέρει:

«Η παρούσα πράξη περιλαμβάνει την εκτέλεση επειγουσών εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης στο Στάδιο Ανθή Καραγιάννη με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης, παραμονής εντός του σταδίου και άθλησης για αθλητές, διαιτητές, προπονητές και κοινό.

Οι κύριες εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:

1. Μόνωση αρμών διαστολής του γηπέδου.

2. Αντικατάσταση υαλοστασίων, επισκευή διαβρωμένων ή κατεστραμμένων κιγκλιδωμάτων και βαφή πλαισίων και κιγκλιδωμάτων.

3. Επισκευές σε WC.

4. Επισκευή μηχανισμού ανοίγματος κεντρικών θυρών κοινού.

5. Επεμβάσεις-επισκευές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

6. Αντικατάσταση κλειδαριών σε εσωτερικές πόρτες WC και αποδυτηρίων με νέες με ενιαίο κλειδί.

7. Αντικατάσταση εσχαρών.

8. Επιδιόρθωση με επισκευαστικό κονίαμα σε θέσεις αποκάλυψης οπλισμών».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιστατικό ξυλοδαρμού στην Καβάλα | “Είχαν βάλει κάτω έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι..!”

Επεισόδιο ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2024 λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ στο κέντρο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Κήπο, περαστικοί εντόπισαν ομάδα νεαρών να χτυπά και να γρονθοκοπεί έναν άλλο νεαρό που βρισκόταν στο έδαφος.

Όπως ανέφερε μάρτυρας του περιστατικού στο ENA Channel οι δράστες που ξεπερνούσαν τους 5 σε αριθμό είχαν ρίξει κάτω στο πάτωμα έναν νεαρό και τον χτυπούσαν στο κεφάλι συνεχώς..!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Επιστολή Προέδρου για παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα POS

Το δίκαιο αίτημα των μελών του επιμελητήριου καβάλας, μετέφερε με επιστολή του στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο πρόεδρος του επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ζητώντας παράταση έξι (6) μηνών της διαδικασίας διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές για τους παρακάτω λόγους:

  •  Μεγάλη καθυστέρηση για την αναβάθμιση των POS δημιουργείται από τους προμηθευτές, λόγω όγκου εργασιών των υπηρεσιών, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσής τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης των χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν.
  •  Δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης, πρόβλημα που απαιτεί εκπαίδευση των επιχειρηματιών ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.
  • Οι εγκρίσεις για διάθεση των σχετικών μηχανημάτων POS, παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα μηχανήματα, ενώ παράλληλα απαιτείται χρόνος για την εγκατάστασής τους. Το κόστος που απαιτείται για την αγορά του POS και το σχετικό λογισμικό πρόγραμμα αδυνατούν να καλύψουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω μειωμένης κατανάλωσης.
  •  Για τη σωστή εφαρμογή στα νέα δεδομένα χρήσης του POS, θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και ειδικά προγράμματα χρήσης POS.

Ο Πρόεδρος του επιμελητήριου  τόνισε πως αυτή η παράταση των έξι μηνών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η επιβολή των προστίμων είναι ιδιαίτερα υψηλή και η μη χρήση των συστημάτων δεν θα μπορεί να καταλογιστεί στις επιχειρήσεις δεδομένου, ότι δεν υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες, που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της επιχείρησής τους. Παράλληλα, τόνισε πως το αίτημά είναι αναγκαίο ώστε να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών στη νέα ψηφιακή εποχή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en