ΚΑΒΑΛΑ

Κι άλλοι έλεγχοι στο κέντρο της πόλης για τον αντικαπνιστικό νόμο

Μικτό συνεργείο ελέγχου αποτελούμενο από προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας έκανε χθες το πρωί περίπου 20 ελέγχους σε καταστήματα, όλοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβλήθηκε ένα μόνο πρόστιμο.

Λέγεται ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε σε επιχείρηση καφετέριας, στον εξωτερικό χώρο της οποίας βρέθηκαν πελάτες καπνιστές. Στο ίδιο κατάστημα- κατά τις ίδιες πληροφορίες- είχαν γίνει συστάσεις σε προηγούμενη εξόρμηση. Σε όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά δεν βρέθηκε κανείς καπνιστής. Οι έλεγχοι είχαν έμφαση στους εξωτερικούς και προστατευμένους χώρους μιας και στο εσωτερικό των καταστημάτων από πολύ καιρό δεν υπάρχει διαδικασία καπνίσματος.

Ο χθεσινός έλεγχος αφορούσε κυρίως τους πεζόδρομους κι ήταν χρήσιμος αφού σε πολλές περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες για την καλύτερη τήρηση του νόμου, έγιναν συστάσεις κτλ. Όσοι ζήτησαν πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να μπορούν να καπνίζουν οι πελάτες τους σε εξωτερικό χώρο, τις είχαν. Το συνεργείο ελέγχου είχε επικεφαλής τον διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαδόπουλος πρόκειται να συναντήσει προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, το οποίο επίσης θα ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του νόμου. Στόχος των τοπικών υπηρεσιών είναι να υπάρχει συντονισμός, οι έλεγχοι να γίνονται σύμφωνα με πρόγραμμα. Είτε χωριστά από τις υπηρεσίες, είτε (όπως έγινε χθες) με κοινά συνεργεία.

(Φωτογραφία αρχείου), proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version