Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κι άλλοι έλεγχοι στο κέντρο της πόλης για τον αντικαπνιστικό νόμο

Μικτό συνεργείο ελέγχου αποτελούμενο από προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας έκανε χθες το πρωί περίπου 20 ελέγχους σε καταστήματα, όλοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες επιβλήθηκε ένα μόνο πρόστιμο.

Λέγεται ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε σε επιχείρηση καφετέριας, στον εξωτερικό χώρο της οποίας βρέθηκαν πελάτες καπνιστές. Στο ίδιο κατάστημα- κατά τις ίδιες πληροφορίες- είχαν γίνει συστάσεις σε προηγούμενη εξόρμηση. Σε όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά δεν βρέθηκε κανείς καπνιστής. Οι έλεγχοι είχαν έμφαση στους εξωτερικούς και προστατευμένους χώρους μιας και στο εσωτερικό των καταστημάτων από πολύ καιρό δεν υπάρχει διαδικασία καπνίσματος.

Ο χθεσινός έλεγχος αφορούσε κυρίως τους πεζόδρομους κι ήταν χρήσιμος αφού σε πολλές περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες για την καλύτερη τήρηση του νόμου, έγιναν συστάσεις κτλ. Όσοι ζήτησαν πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να μπορούν να καπνίζουν οι πελάτες τους σε εξωτερικό χώρο, τις είχαν. Το συνεργείο ελέγχου είχε επικεφαλής τον διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαδόπουλος πρόκειται να συναντήσει προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, το οποίο επίσης θα ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του νόμου. Στόχος των τοπικών υπηρεσιών είναι να υπάρχει συντονισμός, οι έλεγχοι να γίνονται σύμφωνα με πρόγραμμα. Είτε χωριστά από τις υπηρεσίες, είτε (όπως έγινε χθες) με κοινά συνεργεία.

(Φωτογραφία αρχείου), proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ελαφριά ένας οδηγός δικύκλου το απόγευμα της Μ. Δευτέρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο οδηγός του δικύκλου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοκίνητο “τυλίχτηκε” στις φλόγες στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Πέρνη του δήμου Νέστου στο νομό Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσε με έξι πυροσβέστες με δύο υδροφόρα οχήματα.

Ο οδηγός είναι σε καλή κατάσταση.

Φωτογραφία proini

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζονται τα σενάρια για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Παραμένει το θέμα στο επίκεντρο που θέλει την συγχώνευση των υπηρεσιών ΔΕΥΑ όλης της χώρας.

Πολλά τα σενάρια που έχουν διατυπωθεί εως και σήμερα χωρίς τίποτα όμως να είναι σίγουρο αφήνοντας σε αβεβαιότητα τόσο εργαζόμενους όσο και αρμόδιους της υπηρεσίας.

Σενάριο υπάρχει γύρω από θέμα με τις ΔΕΥΑ να γίνονται μια ανά περιφερειακή ενότητα ενώ εκεί που χρήζει ανάγκη να υπάρχει ακόμη μια ως υποβοήθεια.

Σίγουρα όμως δεν είναι ένα σχέδιο που από οποίο σενάριο και να ισχύσει , θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en