Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός | Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας «Αντίνοος» με καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους

Επιδεινώνεται από σήμερα Τρίτη 16.07.2019 ο καιρός έως και την Τετάρτη 17/07/2019. Ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Υποχώρηση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη το πρωί τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά σιγά-σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα περιοριστεί στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και, ίσως, στην Εύβοια και θα εξασθενήσει τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στην Πελοπόνησσο, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και αργότερα στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 15/3/2024

Οι τοπικές βροχές και οι τοπικοί όμβροι κυρίως σε ορεινά τμήματα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα 15/3. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα με τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 3 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18-20 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι προοδευτικά στα βόρεια σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα νότια σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 13/3/2024

Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά ενώ άνεμοι έως 6 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και κατά τα διαστήματα στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πυκνές. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 7 έως 17, στην Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα 12/3/2024

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά ενώ άνεμοι έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν αρχικά στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 10 έως 20, στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο από 11 έως 16, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 18, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κατά διαστήματα ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en