Quantcast
Connect with us

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός | Πού θα βρέξει, πέφτει η θερμοκρασία

image_print

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό σήμερα. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου τις πρωινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα ημιορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα βελτίωση.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας λίγα χιόνια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές.

Άνεμοι: Δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, από το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές
ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

2 Comments

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών και σοβαρές επιπτώσεις

image_print

Η Ευρώπη εξακολουθεί να δοκιμάζεται από το ισχυρό κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες-ρεκόρ, εκτεταμένους συναγερμούς και σοβαρές επιπτώσεις σε υποδομές, ενέργεια και καθημερινότητα.

Τραγωδίες στη Γαλλία

Στη Γαλλία, η Météo-France ανακοίνωσε ότι από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση του φαινομένου, αν και 37 διαμερίσματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό.

Την ίδια στιγμή, σειρά τραγικών περιστατικών συγκλονίζει τη χώρα. Ένα βρέφος 18 μηνών έχασε τη ζωή του αφού βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης νοσοκομείου στη Μασσαλία, ενώ δύο ακόμη παιδιά, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, εντοπίστηκαν νεκρά μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειάς τους. Ένα ακόμη παιδί τριών ετών πέθανε αφού παρέμεινε μόνο του σε όχημα κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Ρεκόρ θερμοκρασιών σε Ελβετία και Γερμανία

Η Ελβετία κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ Ιουνίου, με 38,8°C στη Βασιλεία.

Παράλληλα, ο πυρηνικός σταθμός του Μπετσνάου διέκοψε τη λειτουργία του ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση των υδάτων που χρησιμοποιούνται για την ψύξη των αντιδραστήρων. Αντίστοιχα μέτρα ελήφθησαν και στη Γαλλία, όπου τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Στη Γερμανία, η θερμοκρασία έφτασε τους 41,3°C στο Ζααρμπρίκεν, αποτελώντας νέο εθνικό ρεκόρ για τον Ιούνιο, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να καταγραφούν ακόμη υψηλότερες τιμές.

Προβλήματα σε Βέλγιο, Βρετανία και Ολλανδία

Στο Βέλγιο, επιβάτες δύο συρμών της Eurostar απομακρύνθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων που προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε νέο ρεκόρ Ιουνίου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με 36,9°C στο Σάφοκ.

Στην Ολλανδία τέθηκε σε ισχύ κόκκινος συναγερμός για μεγάλο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες που τοπικά αγγίζουν τους 40°C. Σχολεία παρέμειναν κλειστά, οι αρχές συνέστησαν περιορισμό των μετακινήσεων και ακυρώθηκε μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Στο «κόκκινο» και τα Βαλκάνια

Από το Σάββατο, ισχυρός καύσωνας επηρεάζει και τα Βαλκάνια, με τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο να αναμένουν θερμοκρασίες έως και 39°C.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του AFP, περίπου 193 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με θερμοκρασίες άνω των 35°C, ενώ περισσότεροι από 404 εκατομμύρια κάτοικοι θα βιώσουν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30°C.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΙΡΟΣ

Ευρώπη: Υγειονομικός συναγερμός λόγω του ακραίου καύσωνα

Ευρώπη - Ακραίος καύσωνας και υγειονομικός συναγερμός σε πολλές χώρες - 2026
image_print

Σε κατάσταση συναγερμού η Ευρώπη λόγω του ακραίου καύσωνα

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς θερμοκρασίες, καθώς το νέο κύμα καύσωνα προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στις υποδομές πολλών χωρών.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus προειδοποίησε ότι η Ευρώπη ενδέχεται σύντομα να καταγράψει θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνοντας πως δεν είναι πλέον θέμα αν θα συμβεί, αλλά πότε.

Αυξάνονται οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Στη Γαλλία οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών που σχετίζονται με τη ζέστη.

Η υπουργός Υγείας, Στεφανί Ριστ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες καρδιακές ανακοπές, ακόμη και σε νεαρής ηλικίας ασθενείς, ενώ η κυβέρνηση ανέβασε το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού στο υψηλότερο στάδιο.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν και οι θάνατοι τριών μικρών παιδιών, τα οποία εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, περιστατικά που αποδίδονται στις ακραίες θερμοκρασίες.

Ρεκόρ θερμοκρασιών σε πολλές χώρες

Ο καύσωνας συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Στη Γερμανία οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ιστορικό κύμα ζέστης, με το θερμικό στρες να επηρεάζει εκτεταμένες περιοχές της χώρας και τις υψηλές θερμοκρασίες να αναμένεται να διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο.

Στην Ιταλία οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για το μεγαλύτερης διάρκειας κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα. Παράλληλα, εκτός από τη ζέστη, έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προκαλούν πρόσθετα προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Στην Ισπανία, όπου καταγράφηκαν θερμοκρασίες έως και 45,1 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ενώ εκατοντάδες πρόωροι θάνατοι αποδίδονται στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Προβλήματα σε υποδομές και υπηρεσίες

Οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν σοβαρές δυσκολίες και στις δημόσιες υποδομές.

Στη Γαλλία τρεις πυρηνικοί σταθμοί τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας, ενώ αρκετά σχολεία παραμένουν κλειστά. Παράλληλα, σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Μουσείο του Λούβρου, λειτουργούν με περιορισμένο ωράριο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκε η θερμότερη νύχτα Ιουνίου στην ιστορία της χώρας, ενώ στο Κεντ επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κατανάλωση νερού λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Αντίστοιχα, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία βρίσκονται επίσης αντιμέτωπα με ιστορικά υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένες προειδοποιήσεις για ακραία θερμική καταπόνηση.

Οι ειδικοί προειδοποιούν

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα ακραία κύματα ζέστης γίνονται ολοένα και συχνότερα και εντονότερα, αυξάνοντας τους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και άτομα με χρόνια νοσήματα.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, να παραμένουν ενυδατωμένοι και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες πολιτικής προστασίας, καθώς το κύμα καύσωνα αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καβάλα – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το Κεντρικό Λιμεναρχείο
image_print

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας να ενημερώνει για μεταβολή του καιρού την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026.

Σύμφωνα με το δελτίο, στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, μπουρίνια, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες.

Στην περιοχή της Χαλκιδικής, τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η ειδοποίηση βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας καλεί τους κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να μεριμνήσουν για τον ασφαλή ελλιμενισμό τους.

Παράλληλα, συστήνεται η αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερώνονται έγκαιρα από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en