Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κερατσίνι: Πήγαν να σφάξουν και να ψήσουν αρνάκι έξω από εκκλησία λόγω τάματος

Σώθηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από καταγγελία ακτιβίστριας στην Αστυνομία

Ένα απίστευτο σκηνικό έγινε το πρωί της Κυριακής έξω από εκκλησία στο Κερατσίνι, καθώς κάποια άτομα μετέφεραν στο προαύλιό της ένα αρνάκι ως τάμα, με σκοπό να το σφάξουν. Μάλιστα, άναψαν και φωτιές με σκοπό να το ψήσουν.

Η θυσία του αμνού απετράπη την τελευταία στιγμή, έπειτα από παρέμβαση της ακτιβίστριας Σταματίνας Σταματάκου, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία και την Εισαγγελία.

Μάλιστα, στον Ιερό Ναό μετέβη η διοικητής του Τμήματος Κερατσινίου, απομάκρυνε το ζώο και παρέμεινε μαζί του μέχρι να παραληφθεί από «pet taxi», για να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Η ανάρτηση της κ. Σταματάκου στο Facebook:

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει τόσο λάθος στην κοινωνία μας ώστε να υπάρχουν ακόμα οικογένειες που πηγαίνουν ως τάμα σε εκκλησίες ζωντανά ζώα για σφαγή. Δεν ξέρω ποιος θεός είναι αυτός που χρειάζεται θυσίες. Να ανάβουν φωτιές και ψησταριές δίπλα του ενώ το ζώο βελάζει τρομοκρατημένο κι από μέσα ακούγεται η λειτουργία… Ξέρω όμως ότι κάτι έχει αρχίσει να γίνεται σωστά.

Για δεύτερη φορά με τον νόμο 4830/2021 για την προστασία των ζώων συντροφιάς κατάσχεται παραγωγικό ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1 και εφόσον το άρθρο 24 για την κακοποίηση και τον φόνο ζώου αφορά κάθε είδους ζώο. Ένας νόμος πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για όλα τα ζώα.

Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Ζώων με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Καμπούρη για ακόμη μία φορά σήμερα επέδειξε αστραπιαία ανταλλακτικά και έχουμε ακόμη μία διάσωση ζώου κυριολεκτικά λίγο πριν το θάνατό του. Πρόκειται για μωρό αρνάκι που έφτασε σε εκκλησία στο Κερατσίνι, δέθηκε από το λαιμό στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είχαν ανάψει δίπλα του φωτιά και είχαν ψησταριές.

Η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, κ. Γαλάνου, έσπευσε στο σημείο, κατάσχεσε η ίδια το ζώο και παρέμεινε μαζί του στο σημείο μέχρι να φτάσει το πετ ταξί για να το παραλάβει. Η κ. Γαλάνου ενημέρωσε τόσο τον επίτροπο όσο και τον ιερέα ότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για την οικογένεια που έφερε το ζώο και αν επαναληφθεί θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις προς όλους όσοι εμπλέκονται.

Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο εξαιρετικός Εισαγγελέας Ζώων Πειραιά, Μαργαρίτης Κωστίμπας. Το μικράκι θα μεταφερθεί στον υπέροχο Νεκτάριο και το Athens Happy House και θα ψάξουμε υιοθεσία».

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en